Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan teremtsek meleg 'otthon'?

Hogyan teremtsek meleg 'otthon'?

Figyelt kérdés
Sajnos nincs előttem jó példa, így kicsit zavarban vagyok ettől a feladattól. Segítsetek, kérlek. Köszönöm!
2011. okt. 10. 11:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

-az a fő lényeg, hogy mindenki fordulhasson hozzád, akármilyen gondban van, mindig legyen egy zug, ahol meghallgatják, ahol mindig számíthat megértésre, nyugalomra

-legyen nyugodt légkör (minél kevesebb veszekedés hülyeségek miatt stb.)

-ha hagyományosabb a felállás, és te lány/nő vagy, legyen otthon meleg étel, tiszta ruha (vagy ha épp nincs, akkor azonnal tegyél róla :D), ne szaladjon a ház a mocsoktól... (persze ez nem azt jelenti, hogy a másik fél ne segítsen be, de nem árt, ha egy nő tud rendesen háztartást vezetni)

-ha már egy csomóan a külsőségekről írtak, jó, ha nyugtató, melegebb tónusú színeket választasz, ha még így is rá szeretnél tenni a melegségre... pl. a hálószobába főleg világosabb színeket (díszparnával, apróságokkal fel lehet dobni élénkebb színekkel, de a fal legyen világos)

22/n

2011. okt. 10. 12:38
 12/16 anonim ***** válasza:

12.26ossal értek egyet!

De ahhoz, hogy a bent lakó emberek is jól érezzék magukat,ahhoz sokban hozzájárul a lakás berendezése,elrendezése.Egy felújítatlan,régi lakás is lehet barátságos,otthonos a berendezéstől!(gondoljunk pl nagymamáink házára!).Szerintem egy szuper trendi minimál lakás viszont nem tud melegséget áraztani.

Az én tippjeim egy kedvenc szín választása,viszont ebből csak kevés és kis dolgok legyenek.(konyhába 1-2 törlőruha,függöny,terítő ugyanabból a színből,esetleg székpárna!).Hálószobában szintén hasonló színű párna,ágytakaró,függöny.Pár helyen fényképtartó,benne fotóval,váza,virág,festmény.Egy-egy mécses is csodákra képes! Keresd a meleg natúr színeket,anyagokat.(fa,kosár,bambusz,krémszín,barna.)

2011. okt. 10. 12:44
 13/16 anonim ***** válasza:
Azt hiszem ha a berendezésről lenne szó, nem lenne mit kérdezni, hiszen elég ha a kérdező vesz egy lakberendezési magazint :) ahhoz nem kéne hogy példa legyen előtte. Legalábbis szerintem ez a logikus.
2011. okt. 10. 13:29
 14/16 anonim ***** válasza:

Én sem értem. Fűteni szeretnél?

És miért az otthon van idézőjelben? Miért nem a meleg?

2011. okt. 10. 14:22
 15/16 anonim ***** válasza:

Legeslegelső dolog, amitől szerintem belépve szimpatikussá válik egy lakás: rendezettség, harmónia.

Ha sajátra gondolok, az érzékekre hatnék: látás, szaglás - esetleg hallás, tapintás!!! Harmonikus látvány mind színekben, mind berendezésileg. Kellemes illat, esetleg zene.

Nálam a favorit a teamécses! Ez meghitt, bensőséges hangulatot teremt! Illatmécsesként pedig még intenzívebb az élmény, az összhang!

2011. okt. 10. 14:47
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Valóban nem a berendezésre gondoltam, és valóban rossz helyen van az idézőjel. Meleg=meghitt. Hogyan érjem el, hogy a család örömmel jöjjön haza, szeressenek itthon lenni? Én vagyok a nő. Így is fogalmazhatnám a kérdést: Hogyan teremtsek családi harmóniát? Sajnos ebben sincs példa előttem. Valahogy úgy érzem, ha nincs itthon veszekedés, vita, az még kevés.
2011. okt. 11. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!