Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehetséges ez a fajta örökbefo...

Lehetséges ez a fajta örökbefogadás?

Figyelt kérdés

Adott egy család két gyerekkel. A két testvér utálja egymást mert a nagyobb testvér és a haverjai egyfolytában kritizálják és kibeszélik a kisebb testvért és barátait. Akisebb testvér tud mindent és nem bírja tovább elmondja a barátainak hogy ezek a bunkók ezt csinálják. Ez kiderül és a nagy haverok meg akarjak verni a kis testvért. Mindenki a kistestvért szekálja otthon is. Van egy család viszont akit nagyon szeret a kis testvér, sokkal jobban szeretne velük élni.

Nos a kis testvér én lennék. A helyzet nagyon gáz, megkeseríti a családom az életem. El lehet intézni hogy a másik család örökbefogadjon?Van két gyerekük akik imádják a szüleiket tehát nagyon jó és aranyos család. És ott legalább nem kéne attól félnem hogy éjszaka átjön a testvérem és rászorítja a párnát a fejemre...

Köszönöm a válaszokat.

Egy kétségbeesett 16 éves srác.

2009. ápr. 26. 23:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha a másik család benne van, akkor annyit tudsz tenni, hogy bemész a gyámügyre, és önként kéred az állami gondozásba való helyezésed.

Ezt ők mindenképp megteszik, mivel ez egyet jelent a szülők feljelentésével.

A másik család csak akkor tudna magukhoz venni, ha leraknák a nevelő szülői alkalmasságit, de ez nem megy egyik napról a másikra.

Örökbe sajna nem tudnak fogadni, mivel nem hiszem, hogy a szüleid lemondanának rólad.

Ha nagyon nem bírod a helyzetet, akkor vesd fel nekik az ötletet, hogy elköltözöl. Ha nem kötekednek, és talán még benne is lennének, akkor jogi hercehurca nélkül átköltözhetnél a másik családhoz.

2009. ápr. 27. 00:33
 2/3 anonim ***** válasza:
Csak akkor lehetséges, ha a szüleid hivatalosan lemondanak rólad és a kiválasztott szülők pedig vállalják az örökbefogadást. Szerinted a szüleid lemondanának rólad? Mert szerintem nem. Ha egy szülő lemond a gyerekéről, az már az elmebetegség magas foka. Más a szülő meg a testvér. Attól, hogy a testvéred ilyen, a szüleidet nem kellene ennyire semmibe venni. 16 éves vagy, kb. 2 év múlva megteheted, hogy mondjuk máshová mész tanulni vagy dolgozni, messze a tesódtól. Megbántanád azzal a szüleidet, hogy ilyet kérsz tőlük? Szerintem ez valami szörnyű érzés egy szülőnek még akkor is, ha nem egy mintaszülő.
2009. ápr. 27. 02:07
 3/3 anonim válasza:

Hasonló cipőben járok, 17 éves lány vagyok, és teljesen megértem ezt a fiút. Csak én az apámmal élek együtt, és hát elég szar a helyzet. Két év?!! Úristen annyit hogy lehetne még várni.. :S

Én idén nyáron lépek le... Elegem van, meguntam.. Nem szeretnék róla beszélni, egyszerűen már gyűlölöm az apámat... :S Így se menne akkor az örökbefogadás ugye? És a helyre, ahova mennék, hívhatna rendőrt? Ha elmondanám hogy bánik velem apám, lenne kiút?? Nem akarok ide soha többet visszajönni, ha már egyszer eljöttem.

2011. júl. 9. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!