Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azoknak a családoknak, akiknek...

Azoknak a családoknak, akiknek 4 főre marad havi 15-20e Ft-juk élelemre és ruházkodásra, hogy tudnak megélni?

Figyelt kérdés
Nagyon szomorú h még ilyen van.Min tudnak spórolni még ennél is jobban?
2011. szept. 26. 22:18
1 2 3
 11/30 mokkacsino ***** válasza:
83%

23:07-es válaszadó

Nem tudom miért kevered bele a politikát. Egy szót sem szóltam Orbánról. Én arról beszéltem a két évvel kapcsolatban, hogy jött egy gazdasági válság., és annak a következményei.

De az látszik, hogy Te Orbánlázban égsz. Amivel nincs is baj. :))

2011. szept. 26. 23:36
 12/30 anonim ***** válasza:
94%

Van aki éhezik egy hónapban 1 hétig és simán kibírja,aztán várja nagyon-nagyon hogy hó elején megkapja a fizuját.Van aki esetleg az ilyen napokon el tud menni anyukához,apukához,nagymamához ebédelni,vacsorázni,vagy némi krumpliért,zöldségért,alapélelmiszerekért!

Van aki mindenből megveszi a legolcsóbbat(nem pedig az akciós drágát) és kínkeservesen de megtanulja beosztani a pénzét.Rengeteg apró praktika van,egyik sem kellemes!Na de sajnos az ilyen emberek nem boldogak,nem elégedettek,mert valamiben tartósan nélkülözniük kell...Szerintem sok 30-as,40es férfi nő van,aki ki nem állhatja pl a lekváros tésztát,a mákos tésztát,a paprikás krumplit.(vajon miért?mert gyermekkorában csak ezt ehetett).

Aki teheti annak esetleg van egy kis kertje,abban termeszt magának,amíg az időjárás engedi bizonyos zöldségeket,gyümölcsöket stb-ket...De ha beüt a ménykű,akkor sajnos baj van,nincs semmilyen tartalékpénz...Sok ember orvoshoz sem jár,vitamint sem szed és még sorolhatnám...

2011. szept. 27. 00:02
 13/30 anonim ***** válasza:
41%

"Apropó,a lepontozót is megkérem,hogy ne tegye."

Aztán miért ne? Mindenkinek csak egy tölténye van, egyet lőhet. Ha valakit 0-ra pontoznak, akkor mi van? Az égvilágon semmi.

Az a legnagyobb baj, hogy a kérdéseket nem lehet lepontozni, mert sokan megérdemelnék. Te is. Nem csoda, hogy csak úgy szaporodnak a gyakorikérdések szégyenfalak, amin mindenki csak röhög.

2011. szept. 27. 00:10
 14/30 anonim ***** válasza:
80%

Magyarországon nincs munkahely. Még inkább több szűnik meg mint lenne. Pesten más a helyzet, de falun megd*lik az ember.

A világ szégyene, ha valaki azt mondja a másikra, hogy azért nincs munkája, mert lusta. Ez az ország hibája. Azé, aki elsikkasztotta az állami pénzeket, és most a szegény emberek iszák a levét mindenféle adó megfizetésével.

2011. szept. 27. 00:12
 15/30 anonim ***** válasza:
24%
Most nem értem,az én válaszomat miért is törölték?Én mondtam,hogy szegényen éltünk aztán elmentem modellkedni és jobb lett minden.
2011. szept. 27. 00:17
 16/30 anonim ***** válasza:
55%

Ez számomra is rejtély. Főleg, amikor valaki minimálbérből még láncdohányos is.

Hogy mennyit dohányzok, az csak rám tartozik. Nekem a polotikusok meg a média se magyarázzon. Mindenkinek van egy élete és saját maga dönt felőle. Én nem vagyok kutya, hogy mások után menjek.

Akinek egyeteme van túl nagyképű. Lenézi azt, akinek nincs munkája. Én ledoktoráltam keresek havi 200 ezret, a szegény meg d*göljön meg. Lázár: Aki nem dolgozik,nem tanult, annyit is ér. D*göljön meg.

2011. szept. 27. 00:20
 17/30 anonim ***** válasza:
64%

Értelmes és jó kérdést ennyire hogyan tudtok félrevinni????

Rengetegen vannak ilyen helyzetben és még többen lesznek a jövőben...és elsősorban nem a saját hibájukból.

Ennyi pénzből nem lehet étkezni. Ilyenkor fel kell keresni az egyesületeket, alapítványokat, családtagokat, önkormányzatot végső esetben vállalkozókat és bankokat. Mert a kisgyerek nem éhezhet (a felnőtt sem). Valakiknek tudniuk kell segíteni, hogy tartósan változzon a helyzet.

2011. szept. 27. 07:00
 18/30 A kérdező kommentje:

00:10-es

Képzeld el,hogy én szerencsére nem vagyok ilyen helyzetbe,csupán láttam a tv-ben egy ehhez kapcsolódó riportot.Nem véletlenül írtam a 4főt.Ott is erről volt szó.Már az is baj,ha az ember tájékozódni akar egy kicsit,és gondoltam én naiv h ez egy megbeszélhető téma.

De erre jössz te,mert te vagy a világmegváltó és játszod itt a fejed.A lepontozást azért tettem szóvá,h nehogy azt higyjétek h én pontozok le mindenkit.Mindenkinek szíve joga,bár nem értem miért,mert itt mindenki csak egyszerűen válaszol a kérdésre.....főleg akik nem mentek bele egyéb vitákba.

Ja és nem dohányzom.

07:00

Nagyon köszönöm,végre vki átlátja a kérdést is és nem vitát szítani jött ide,mint egyes birkák.

2011. szept. 27. 08:53
 19/30 anonim ***** válasza:
85%
Mi pont 4-en élünk egy fizetésből, 130E Ft. Ebből 90-100E elmegy rezsire (4 szobás lakás), plusz egyéb kiadások (bérlet a két gyereknek 6E), tehát nekünk is körülbelül havi 20E Ft marad élelmiszerre, ruházkodásra, tisztálkodásra. Nem nassolunk, és nézzük az akciókat, ha pl. valami akciós, akkor 1 hétig azt eszünk. Nem a legjobb, de nem éhezünk. A nagyobb áruházakban mindig tesznek ki lejárat előtt 1-2 terméket 50%-os kedvezménnyel, és a legtöbb pékségben is 50%-os akció van zárás előtt fél órával.
2011. szept. 27. 09:40
 20/30 anonim ***** válasza:
69%
Mi hárman voltunk testvérek, a két szülőnk minimálbért keresett, tartottunk állatokat, így húst csak néha kellett venni, ruhát nem vettünk, csak alsóneműt, lány létemre én a bátyáim ruháit hordtam középiskoláig. Kinevettek mindig meg kicsúfoltak az iskolában, abátyám közben két diplomát szerzett, eltartotta magát ösztönndíjból, a másik is lediplomázott szintén részben ösztöndíjból, részben kapartunk össze annyit, most én is tanulok, már van egy alapdiplomám, most mesteren vagyok. Sokáig én is ösztöndíjból éltem, de sajnos elsősként most nem kapok, így igyekszem dolgozni, de nehéz. A bátyám támogat néha. Szerintem aki akar, az meg tudja oldani. Nem a ruha teszi az embert, meg a fodrász, sminkes manikűrös, sose voltam ilyeneknél, fodrász is kb évente egyszer.
2011. szept. 27. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!