Hogy meneküljek? És hova?
Szüleimmel élek, apám alkoholista. Én egyetemista vagyok, de egy jóideje önfenntartó. Kaptam ösztöndíjat, és emellett kis munkákat vállaltam el, amit a szétszort órarend mellett lehet (pl. kutyasétáltatás, segítek nagytakarítást végezni egyik néninél, aki mindig ad egy kisebb összeget ezért, lépcsőházat mosok fel stb). Így működik már lassan 4 éve.
Mostanra kezd elviselhetetlenné válni a helyzet itthon, apám az idegeimre megy, amikor részeg. Édesanyám türelmes lélek, nem akarja elhagyni. Viszont nekem már elegem volt az itthoni dolgokból. A gond csak az, hogy az albérlet nagyon drága itt, azt ezekből a mellékkeresetekből sehogysem tudnám fenntartani. Barátnőkkel laktam együtt egy évig, de nem adta ki még úgy sem a dolog, mert lakásköltség, rezsi plusz kaja és egyetemi költségek: szóval nem volt elég. Munkát hiába keresek, ilyen órarend mellett nem kapok semmi olyat, ami többet hozna a házhoz. Gondolkodtam azon, hogy hagyjam ott az egyetemet, hogy dolgozhassak teljes munkaidőben, aztán végül elvetettem az ötletet. Nagyszülők nem élnek, máshoz nincs hova menjek.
Ti mit tennétek ilyenkor?
Még 1 éved van vissza? A 2. félévben már csak a szakdolgozati konz. van, nem? akkor már tudsz dolgozni is. Amúgy sztem lehet egyéni órarendet kérni?
Esetleg koliba nem tudsz beköltözni?
Apukádat elküldeni elvonóba?
Éjjeli műszak vmi gyárban? Órák között meg aludni?
Jó nagyokat nyelnék, és kibírnám azt az időt, amíg nem végzek az egyetemmel.
Most is ezt teszem, csak nem járok egyetemre és munkanélküli vagyok, de szerencsére úgy néz ki, hogy november elején költözünk a párommal :D
detto ue. a válaszom...
bírd ki ezt a kis időt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!