Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapcsolat a bókok, és az...

Kapcsolat a bókok, és az őszinteség függvényében. Féltétlenül melyik KELL?

Figyelt kérdés

Nem olyan embernek tartom magam, aki ha ismerkedésről van szó, ne tudna kedveskedő megjegyzéséket tenni ismeretlenek semmiségeire. Ugyanakkor azt látom/tapasztalom (*), hogy a (haj)bók gyakorlatilag elvárt dolog; mindaddig, amíg az ember őszintén CSAK kedves, figyelmes, empatikus, és jó társaság (amire a nők többnyire elmondottak alapján "buknak"), addig nem indul meg semmilyen "folyamat". Ugyanekkor, "ha már bók, legyen kövér" elven akármilyen igazságtartalmú bók játszik/játszhat, mert nem a tartalom a lényeg, hanem a bókolás ténye. Hogy is van ez? Mit gondoltok erről? Ki ért ezzel egyet?

(*): értsd: kipróbált dolog.

2011. szept. 22. 21:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tételezzük fel, hogy a velünk szembenálló számunkra teljesen ismeretlen, és az egyetlen dolog, amit saját magunk számára be tudunk vallani az, hogy ezen entitás úgy megjelenésében, mint viselkedésében is összességében egy kellemes jelenség. Értsd: általában képtelenek vagyunk megfogalmazni, hogy mi lehetne egy csak csupán igazságra épülő bók alapja... merthogy nyilván a fent említett megfigyelés csak ebben a verbális formában áll rendelkezésünkre, és így egyrészt "könnyen nyugtázható", másrészt túlságosan indirekt a finom "tapogatózáshoz", avagy már magához a kapcsolatfelvételhez is.
2011. szept. 22. 22:48
 12/16 A kérdező kommentje:
Ergo, a bók legminimálisabb hamissága akkor lenne elsőre tetten érhető, amikor valamilyen tulajdonságot kiemelve (és így a többit lenyomva) közelítünk. Nyilván ez az első fok, innen már csak a "bolondítás" foka változik olyan szintekig bezárólag, amikor a szemben álló fél hiúságának mibenlétét vélve olyan kijelentéseket teszünk, amelyek a saját véleményünkkel köszönő viszonyban sincsen. Körvonalakban erre gondolok --az árnyaltság már a tetszőleges részletekben rejlik.
2011. szept. 22. 22:54
 13/16 anonim ***** válasza:
Rendkívül hasznos lehet a bók olyan csajok esetében, akiknél súlyosabb önértékelési problémák vannak. Nyilván egy dundibb hölgynek ne mondjuk azt, hogy milyen csodásan ívelt, karcsú dereka van, de egy valóban szép lánynál, aki viszont nincs szépségének tudatában, sőt csúnyának hiszi magát, ott tényleg pusztán az igazság egy varázslatos bók lehet.
2011. szept. 22. 23:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Jó gondolat lenne, ha az önértékelés külső jegyként leolvasható lenne.
2011. szept. 22. 23:30
 15/16 anonim ***** válasza:

Csak a kérdést olvastam el, a kiegészítéseket nem. De én úgy gondolom, hogy jó dolog a bók, de tényleg csak akkor, ha őszintén jön.

Ha mondjuk ismerkedsz egy lánnyal, akkor gondolom tetszik, ezt a tetszést kifejezheted, hiszen egyrészt jól esik neki, másrészt megerősítés számára, hogy tetszik neked. Plusz, a nők kicsit másként működnek, mint a férfiak, valahol "vágynak" a bókra, a megerősítésre, legyezgeti a hiúságukat, és - bár az önbizalomnak belülről kellene fakadnia - ennek is jót tesz a bók.

Mindemellett azt gondolom, hogy csak az őszinte bók "jó". Ha nem gondolod komolyan, akkor szerintem semmi értelme, azon kívül, hogy talán becsajozol, de az egész dolog nem őszintén indul akkor, és ez azért nem jó.

Én úgy vagyok vele, hogy ha nem tudod őszintén mondani, hogy pl. tetszik rajtad ez, vagy az, akkor inkább ne mondd. Ettől még nem indulsz hátránnyal. :)

2011. szept. 23. 11:13
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem kell(ene) mindig az oszinteseg. Nem tudom, kozulunk hanyan talalkoztak mar az ugynevezett "traktoristahumorral". Ennek nevezem a "huu de jo a s**ged", "ugy megd**nalak" kaliberu "bokokat". Magat az embert ismerve ez mala mar igenis boknak szamit, oszintenek eleg oszinte, tulzottan is. Ilyen ertelembe kerdezem en: kell- e mindig az oszinte bok? :)
2011. szept. 25. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!