Előrelátható közjegyzői díj körülbelüli összege 10. 000Ft?
Édeanyám a nyár folyamán sajnos meghalt.
Nagyon szegény család vagyunk sajnos és nem volt semije!
És most hirtelen jött egy levél a semmiböl hogy hagyatéki tárgyalás lesz.
és ez volt benne a levélbe tömören:hagyatéki ügyében kapott idézést a Közjegyző Asszonytól. A 10.000,-Ft az előrelátható közjegyzői díj körülbelüli összege, az eljárással járó készkiadást és fix költséget tartalmazza.
Ön az eljárásban örökösként érdekelt, de a tárgyaláson nem kötelező résztvenni személyesen, meghatalmazott is képviselheti Önt az idézésben leírtak szerint.
Tájékoztatásul közlöm, hogy a hagyaték összértéke igen csekély, de mivel az e-mail és a telefon nem hivatalos közlési forma, erről sajnos több információt nem adhatok, csak személyesen vagy a meghatalmazottjának!)
Én nemkértem ilyet!Sajnos én vidéken élek munkám nincs gyakorlatilag éhezek!Eleve hogy fel menjek Pestre a tárgyalásra egy raklap pénz a vonat Magyaroszágon!
Ez a 10 ezer forintot most beakarják hajtani rajtam? Mert ha lenne én ebböl 1 honapig élek!
Nincs olyan ismerősöd Pesten, aki a meghatalmazottad lehetne? Megkérdezhetné, hogy lényegében mi az, amit Rád hagyhatott Édesanyád. Legalább tudnád..lehet még volt valamennyi pénz a számláján is és az fedezné a költségeket.
Amúgy én teljesen megértem, ha végül lemondasz az örökségről. Amennyiben 10.000 Ft-on ennyi múlik. Szerintem Édesanyád is megértené a helyzeted (az itt válaszolókkal ellentétben) valószínűleg ők még nem voltak ilyen helyzetben.
Az pedig, hogy ki milyen tárgyi emléket akar megőrizni, az a tárgyakhoz való ragaszkodásától függ, nem pedig a szeretetétől! Aki csak a tárgyakat őrzi meg, de a szeretetét nem tudta kimutatni, amíg élt az anyja, nah az az ember az, aki nem szerette!
Ne foglalkozz a válaszolókkal! Mindenki máshogy gyászol és szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!