Mit csináljak, ha az ex nejem nem küld iskolalátogatási igazolást?
Figyelt kérdés
7éve váltunk el,lányom tavasszal volt 18 éves ,harmadszor kezdte újra az 1 osztályt,de jobban érdeklik a fiúk,és a buli ,mint a tanulás.Többet jár az iskola mellé is ?Nem akar tanulni ,családot szeretne .Lassan egy hónapja várom az iskola látogatási igazolást2011. szept. 19. 10:51
11/14 A kérdező kommentje:
,, -az utolsó iskola" ??
Kezdte az egri Szilágyi-ban,majd jött a Naumann János ,az utolsó állítólag a gyöngyösi Vak Bottyán ...Na mármost én nem utazgathatom át a fél országot.Pláne ha véletlenül tovább tanul,vagy messzebb iskolába megy.És ezt az igazolást csak személyesen adják ki .....
,,- kérjem meg a gyereket "-....ez megtörtént augusztus 24.-én ,de szeptember 19-ig nem jött meg az igazolás.Ekkor felszólítottam a szülőt ,hogy bírósági úton kezdeményezni fogom a gyerektartás megszüntetését .A válasz :ne fenyegessem és kérjem ki magam a papírt .
Véleményem az,hogyha valaki igényt tart a gyerektartásra,akkor megteszi ezt a lépést,hogy zökkenő mentesen kapja meg a gyereke a gyerektartást...
Számomra ez nem kis pénz :havi 25-30 ezer forint
2011. szept. 20. 10:56
12/14 anonim válasza:
Akkor fogd magad, és menj a bíróságra. Máshogy úgysem fog megoldódni.
13/14 anonim válasza:
Szerintem először meg kellene bizonyosodnod róla, hogy jár-e egyáltalán a gyerek iskolába. Ezt telefonon meg tudod kérdezni, nem titkos adat. Ha igen, akkor menj el egy ügyvédhez, mert nagykorú és nekem úgy tűnik, hogy érdemtelen a tartásra. Onnantól ugyanis már nem gyerektartás, hanem rokontartás amit fizetsz, annak viszont vannak bizonyos feltételei. Semmiképp sem az, hogy háromszor kezd új osztályt, mert így sosem jut el az első szakma megszerzéséig, ameddig elméletileg köteles vagy támogatni. (És az a legszebb, hogy még nyakon sem vághatod a viselkedéséért)
14/14 anonim válasza:
Ja, ha meg már nem jár suliba, akkor el kell indítani a tartásdíj megszüntetését. Ha jól tudom, a tanulmányok befejezési évének decemberében kell utoljára fizetned, de kérdezz erre is rá az ügyvédnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!