Hogyan álljak a saját talpamra?
A GYEJÓ/gyámhivatal nem mond ilyet, h menj albérletbe, hanem azonnal kiemel a családból, állami gondozásba vesz.
A különköltözés suli mellett sajnos nem biztos, h megoldható, de ha találsz melót, próbálj elhúzni otthonról. Nincs rokonod, akihez mehetnél? V barátnő, ilyesmi?
Hát bántalmazásért mindenképpen fel lehet jelenteni.. de lehet, hogy abból semmi se lenne, csak megtudná, hogy feljelentetted, és még rosszabb lenne..:S
Kiskorú vagy még? Mert akkor mehetnél nevelőotthonba, ahogy így leírtad, még mindig jobbak a körülmények. Ha már nagykorú vagy, akkor mindenféleképpen muszáj lesz munkát találnod, hogy legyen pénzed legalább jobb életmódra, ha nem is költözöl egyből el. Egyébként tudom javasolni a McDonald's-ot, ott ált. mindig keresnek embereket, menj be és kérdezd meg, hogy van-e állás, és remélhetőleg azt mondják, hogy igen, és akkor máris lenne állásod, pénzed, és kevesebbet is találkoznál apukáddal. Egyébként próbáld meg az ilyen Diák-melós cégeket, ha még iskolába jársz, biztos van valami munka, én is voltam régen ilyen telefonálgatóson, elég jól lehet vele keresni, pl. ha suliba vagy 1-ig, tudsz 2-re menni és ottvagy 6ig az már 4 óra. 400 órabér kb., az már 1600 és egy nap:)
remélem segítettem kicsit.:)
És ha elmennél egy kis időre valamelyik barátodhoz?
Sajnálom,hogy ilyen a helyzeted.
Kollégiumba nem tudsz menni?
Amúgy ha albérletre kerül a sor, én nem ajánlom hogy a pároddal kettesben éljetek még az elején, mert az úgy elég húzós. Inkább próbáljatok 4-5en. Vagy vannak olyanok, ahol a főbérlővel laksz és csak egy szoba kiadó. Ez ugye még olcsóbb megoldás szokott lenni.
Mondjuk ez tényleg elég hihetetlen hogy segítséget kértél a gyjólétisektől, és nem segítenek. sajnálom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!