Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kivagyok bukva az öcsémtől...

Kivagyok bukva az öcsémtől meg anyámtól. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés

Na szóval...Van egy kisöcsém és már nagyon elegem van belőle...Mindig is a "kis gyenge" szerepet töltötte be itthon is meg az iskolájában is.(Gyakran megverték meg hasonlók, pedig nem lakunk rossz környéken lakunk).Gyakran nekem kellett megvédenem, mert mindig klikk volt.Amikor továbbtanultam, átrakták őt az új sulim általános részébe egy egyházi suliba,ahol vagy a nagyon vallásos szülők gyerekei járnak v. az ugyanolyan szerencsétlenek akiket vertek.Na tehát azért rakták át ide, hogy hátha itt jobban megállja majd a helyét...(Engem sosem vertek ott pedig nekem nem volt nagy bátyóm, de szülők kitalálták, hogy ahova jártunk az egy suttyó suli és biztos nem a kissráccal van a baj)

1 éve jár ide de már megint ott tartunk, hogy tényleg nem veszélyes gyerekek járnak ide.(Egy normális helyen ahol ömlesztve vannak, a tróger gyerekek meg a normálisak mind piszkálva lennének).De az öcsémnek már itt is sikerült klikknek lennie.De azabaj, hogy már rontja az én "hírnevemet" is.Mert múltkor pl. telehányta a buszt.(2 évet lehúztam de még senki nem hányta tele) 2hétig csak ő volt a téma még a középsuliban is.Annyira félénk az emberekkel a srác, hogy nem mer megszólalni, dadog meg kapkodja a levegőt meg hasonlók, meg izzad a keze stb.És ez már tényleg szánnivaló, de azabaj, hogy velünk nem ilyen.Hanem a néhány tényleg nagyon gáz haverjának, avval vág fel, hogy be mer szólni nekem egy középsulisnak...Azok meg ugyanolyan nyomorultak és nagyon rajnak hiszik...Nem tetszik a szituáció, hogy a klikkek aki mindegyik 30 kilós kis szemüveges suttyó belőlem csinálnak viccet.Mikor ha ezt nem ismerős gyerek csinálná nem merné.(Mert értelmes gyerek nem köt bele az idősebbekbe).

Na és most ezek izélnek engem.Meg minden hülyeséget amiért az öcsémet kiröhögik az átlag diákok énis megkapom mert az öcsém...(Meg nekem kell kifizetni a tisztitást hirtelen berohanva pestre suli helyett amikor összehánnya a buszt)

Ezek magyaráznak nekem amikor egyik sem azt csinálja amit a normális gyerekek, hogy fociznak mint mi az ő korukban stb. hanem számítógépeznek éjjel nappal...(Nem tudok az öcsémtől sokszor leckét írni, mert ha félbeszakítom a kedvenc minimax jáátéka közben sikítozni kezd és jön muter, hogy nem baxtassam azért mert kisebb)...

Én meg mondtam, hogy nem bántom, de nem akarok róla tudomást venni, mert nem érdemli meg...

Erre mindig mindent a fejemhez vágnak, hogy azért utálom csak mert kisebb és hogy mekkora tróger vagyok, meg nem süllyed le a sziintemre...

A másik pedig a suliváltás a gondom:

4+1 NYEK-es osztályba kerültem, de már tavaly leérettségiztem angolból és letettem egy ECDL-t is.Most 4 éven keresztül még itt leszek és hallgatom az egyházi baromságokat.(És ezeken kívül semmit nem ad csak érettségit)

De anyám meg nem enged sulit váltani egy szakközépbe...Hogy tanuljak vmi szakmát is.Mert azt hiszi, hogy nem akarok tanulni és lenézem azt aki tanul.

Ma is egy olyan primitív vitát kellet levágnom vele.Irracionális hülyeségeket magyaráz erre amikor szóba kerül néhány észérv a szakközép mellet. ill. a befejezett gimnázium ellen ilyet mond "hogy nem beszélget velem, mert nem süllyed le a szintemre"... Gratulálok!

Mit lehetne velük kezdeni?Mert egy dolog, hogy idegesít az öcsém, de mindketten komolyan gátolnak abba, hogy elérjem azt ami bennem van...Előre is köszi minden válaszért...

16/F

2011. szept. 15. 20:57
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
És erről miért az öcséd tehet?
2011. szept. 15. 22:14
 22/25 A kérdező kommentje:
Nem ő tehet róla.De az ú viselkedése is fokozza ezt, sőt édesanyám döntéseinek jelentős részét ő befojásulja negatív irányba...Az az ő hibája, hogy ha anyámmal ésszerűen szeretnék beszélni egy suli váltásról azt kapom: h tróger vagyok és azért piszkálódok mert valaki tanul...Itt tartunk.És nem az én hibám.Nekem az kéne, hogy hagyjanak békén.De nem tehetem mert ők is függnek tőlem.De végülis ez a család lényege.Csak az a gond, hogy rám negatív hatással van az amit csinálnak.
2011. szept. 15. 22:17
 23/25 A kérdező kommentje:

De például öcsém ilyeneket is csinál ha nem lenne elég:

Egy hete töri dogát írtam.Nem tanultam egyes lett...(Mivel ismertem a tanárt és tudtam, hogy nem teljesen jó az emlékezőképessége, bediktáltam egy 4-est.Semmi jól jártam senki rosszul, az én dolgom nem?Erre ezt az öcsém egyből elújságolta anyámnak, aki kapott a lehetőségen h seggberúghassa a sutyerák gyermekét 2 hétre eliltott a focitól meg a teremtől...Ilyenek vannak, meg felhívja anyut ha suli után átugrok egy haverhoz...(Azért azt nem hiszem h majdnem 17 évesen ezt nem tehetnék meg)

2011. szept. 15. 22:22
 24/25 anonim ***** válasza:

Mindenki oltja a kérdezőt azért, mert nem hagyja, hogy az öccse töketlen legyen?

17 éves vagyok, így tudom, hogy a korombeliek mekkora aljas kis szemetek tudnak lenni, kispéciznek embereket, akiken látszódik, hogy gyenge. Látszik, hogy az ide kommentelők nagyrészének fogalma sincs, milyen anarchia uralkodik a mai iskolákban. Még az elitgimnáziumban is klikkek vannak, pláne a szakközépiskolákban. Én utóbbiba járok, tudom miről beszélek.

A kérdező mindössze szeretné, ha az öccsét nem érnék napi szinten attrocitások diáktársai és egyéb emberek részéről, erre el van hordva mindenféle aljas r*hadéknak, mert az antiszociális és látszólag beilleszkedési problémákkal küszködő öccsén segíteni szeretne.

Nem értem.

2011. szept. 15. 23:16
 25/25 anonim ***** válasza:

Még mindig a 17 éves vagyok.

Kedves kérdező, neked pedig azt javaslom, inkább hagyd az öcséd. Ha ő ilyen, akkor ilyen. Előbb-utóbb tenni fog annak érdekében, hogy változzon a helyzet, mert ezt sokáig nem fogja bírni. És így legalább édesanyád is békén fog hagyni. Van 1-2 barátja, mint írtad, szerintem innentől lényegesen jobb a helyzet, mintha otthon mondjuk a plüssállataival, vagy a fali poszterével beszélgetne.

Apropó..valaki előzőleg írta, hogy a kérdező tényleg inkább szakközépiskolába járjon, mint gimnáziumba. Nyílván jó érzés azzal puhítaniuk a gimnazistáknak a lelküket, hogy SZERINTÜK keményebben tanulnak, és a későbbiekben többre fogják vinni, mint aki szakközépben tanul, csak amíg a gimnazisták csupa használhatatlan lexikális tudást tanulnak, addig a szakközépiskolai tanulók ugyanezt teszik, csak mellette még szakmát is kitanulnak, amellyel lényegesen tapasztaltabbak és keresettebbek lesznek, mint egy "dobogtassátok meg a melleteket" gimnazista, aki autószerelő szeretne lenni, de életében nem látott még csavarkulcsot sem. :)

2011. szept. 15. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!