Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg fog változni öcsém,...

Meg fog változni öcsém, egyáltalán mit lehet tenni egy ilyen emberrel?

Figyelt kérdés

Adott öcsém, aki egyszerűen mindenre sz@rik(bocs).

24 éves, édesanyám szerzett neki munkát fél éve, de ő továbbra is otthon lakik, ami még nem lenne baj.

A gond az, hogy semmit sem segít, sem anyagiakbnan, sem a ház körüli munkában. Elvárja, hogy anyum ugyanúgy ellássa, mosson főzzön, takarítson rá, fizesse a hülyeségeit, mint tinik korában. Két hetente néha elmosogat, de azon kívül semmit! Nemrégiben két hónapig munkanélküli voltam, hazaköltöztem, akkor döbbentem rá mennyire kihasználja, kifacsarja anyukámat. Próbáltam vele beszélni, szépen-csúnyán, kitaláltam édesanyámmal, hogy nem veszünk kaját otthonra, mindenki magának szerzi be-erre tesóm el kezdte a maradékokat felélni, majd amikor az is elfogyott, lecseszte anyukámat, hogy miért üres a hűtő?!

Eszébe sem jutott bevásárolni.

Édesanyám iszonyatosan elnéző öcsémmel szemben,

én kijelentettem, hogy takarítok,m de öcsém után nem vagyok hajlandó, mert megalázó és így soha nem fog felnőni, erre anyum üvöltözött velem, hogy semmit nem csinálok, lényegében rajtam töltötte ki a dühét.

Mióta megint elköltöztem, elhatároztam, hogy semmiben nem fogom segíteni anyukámat, hogy észhez térjen végre már, csak sajnos ez is olyan szörnyű....Attól félek, hogy mikor idősebb lesz tesóm akkor sem fog vele törődni, csak vámpírkodik majd rajta...

Édesapánkat elvesztettük még régen, anyum valószínűleg azért is kényezteti el ennyire tesómat.

Nem tudom mit tegyek, mert látom anyumon is, hogy anyagilag-idegileg megviseli, de tűr. Tesóm meg nem hallgat rám. Kérjem rokonok segítségét? Mit tennétek?

2011. szept. 13. 12:44
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy az ilyen embert tényleg nem lehet kényszeríteni arra h önálló legyen kidobod az utcára kinyírja magát kész, és akkor kinek lesz jobb? Senkinek... valahogy azt kell elérni, hogy ő akarjon önállósulni, és ehhez a segítséget nyújtani de nem kényszeríteni rá... persze ez nem olyan egyszerű.
2011. szept. 13. 14:01
 22/24 anonim ***** válasza:
Ha gyakorlatilag te látod el az anyukádon keresztül, hagyd abba.
2011. szept. 13. 15:02
 23/24 anonim ***** válasza:
72%
Elmondom mi az életszerű ha nem fizeti ki a részét: Eljön a nap hogy el kell költöznie, kicsit cirkuszol aztán végül mégis fizet. Csak akkor nem megoldás ez ha túl gyenge a többi résztvevő (de ebben az esetben máskor is fog szarni a fejükre szóval ez sem a módszer hibája), és akkor is a nemfizetés lesz a vége.Ha meg valaki tényleg öngyilkos lesz azért mert a fizetéséből a családja el mer kérni pénzt akkor tegye is meg.
2011. szept. 13. 19:58
 24/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat-így megkésve!
2011. dec. 1. 17:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!