Barátomék nagyon szegények, de semmilyen segítséget nem hajlandó elfogadni. Hogyan lehetne "álcázva" segíteni?
"Mikor megyek hozzájuk mindig viszek valami sütit vagy gyümölcsöt, ilyeneket, de már ezért is haragszik, mert velük "nem kell jótékonykodni".
Erre gondoltam:) Én nagyon szarul érezném magam ha a szerelmem megharagudna ha kedveskedni akarnék neki vagy a családjának:) Értem én, hogy szégyenli, de ezen nincs mit szégyenleni. Sokan vannak rossz helyzetben, és ez nem az ő hibája. Persze tudom, hogy te tudod:) De hogy ő miért nem érti azt nem:)
"A kérdező kommentje:
És akkor nézzem, hogy egy normális kabátjuk van, és azt hordja a 3 fiú felváltva?"
Miért, az egyik a reggeles, a másik délutános, a harmadik éjszakás? Ráadásul ikrek is, és egyformán rájuk megy a kabát. Én ezt nem hiszem el. Közben meg egyetemre járnak. Egy kabátban. Még jó, hogy cipőjük az van legalább kettő is.
Milyen jó ezt olvasni! Annyira helyesek vagytok. Te is a pároddal, és mindenki, aki leírta hasonló múltját. Ezek igazán jó kapcsolatok...
Értem én a szégyenét. És a Te segíteni akarásodat is. Ha ennyire zavarba hozza, talán tényleg jobb nem erőltetni. Az, hogy szegénysége ellenére ŐT szereted, a legnagyobb ajándék. Biztos lehet benne, hogy nem a vagyona miatt vagy vele, hanem tényleg szereted... Olyan, mint a népmesében. Tényleg szívmelengető olvasni...
Talán nem muszáj fizetős szórakozásokat pl. étterem, mozi programra tűzni (és a konzumvilágot mozgásban tartani), hanem belesimulva az ő életvitelébe, INGYEN kirándulni, olcsón szalonnát sütni, végiggyalogolni a városon otthonról hozott uzsonnával... Talán ez lehet még egy nagy IGEN rá és az élethelyzetére. Hogy nem igényelsz olyat, amit nem tud nyújtani...
Minden tiszteletem a Tiéd! :)
Szerintem ez a kabát dolog, lehet, hogy nem egészen így van...nem? lehet félreérted nem? Nálam és a hugomnál is volt ilyen, egy méretünk van, rengetegszer vettük fel egymás ruháit. nem azért mert nekem, vagy neki nem volt, csak mert épp akkor így jött ki. Sőt nem egyszer volt, hogy a kabátját is kölcsön adta.
Nem lehet, hogy náluk is ez van?
Ne akarj annyira segíteni! Három férfiról van szó, ha jól értem. Nem kiskorúak, nem tehetetlenek. Ha csak mindegyik korrepetálást vállal valamilyen tantárgyból (pl. matek, angol), már meg van a költőpénzük. Ne essél túlzásba, hogy kabátot is te akarsz neki venni. Még szép, hogy visszautasítja. Vannak turik, kilós boltok, szezon végi leértékelések, ahol potom pénzért fel lehet ruházkodni.
Épp elég, ha viszel valamilyen kaját, szerintem az épp eléggé kedves gesztus, amit viszont illene elfogadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!