Mit gondoltok a Száva névről?
Nem tetszik egyáltalán. Úgy tudom külföldön fiúnévként használják, bár itt nem írtad, de gondolom lánynak adnád.
Nem is értem miért kell minél különcebb nevet adni. Nincs elég szép magyar név?
Szerintem szép név.
"Nem is értem miért kell minél különcebb nevet adni. Nincs elég szép magyar név?"
Nem is értem miért kell ezt mindig megkérdezni? Nem tök mindegy neked kinek milyen ÍZLÉSE van? Te adjál az elég szép magyar névből, ha te abban találsz.
Az egyik előző válaszoló vagyok... Ha már arról vitázunk, miért nem lehet magyar nevet adni a gyereknek, akkor tegyük helyére a dolgokat:
Valóban szláv Szabbász férfinév módosult alakjáról beszélünk, DE! Magyarországon női névként Verne - Sándor Mátyás műve óta használják, Száva egy női alak könyvben (1885). Ugyan Verne francia, de a mű főszereplője Sándor Mátyás egy elképzelt magyar szabadságharcos... Tehát női névként csak nálunk használják, innentől fogva ugyanannyira magyar, ha akarom, mint amennyire szláv férfinév. (Még mindig az én unokahúgom Száva.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!