Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Teljesen kisajátította a...

Teljesen kisajátította a testvérem a közös házunkat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Örököltünk egy házat a tesómmal kb 5 évvel ezelőtt. A nagyiméké volt, a Balatontól nem messze. Én amúgysem szerettem oda lejárni, de a tesóm kiskora óta imádja. El akartam adni a részemet neki, de azt mondta nem veszi meg. Ő használja, szinte mindig lent van a haverjaival (ma néztem a netes képeit és vagy 15-20an vannak lent mindig). Nem vagyunk jó viszonyban, 1 éve nem beszéltünk egyáltalán. Mit tehetnék?
2011. szept. 3. 22:10
 1/5 A kérdező kommentje:

Én nem szeretek lejárni, mert amúgysem lenne benne köszönet (mindenbe belekötne, hogy ezt miért így-úgy hagytam stb) eladni meg nem tudnék egy fél házat + most alacsonyan vannak az árak. A kiadásba nem menne bele és azt én sem szeretném.

Meg igazán az idegesít, hogy ott van egy tök jó kis ház a Balcsin, és a haverjai használják. Azt a házat, amiért a nagyszüleim és az apukám annyit dolgozott, csinosították, újították... :/

2011. szept. 3. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Viszont igy sem kerult idegen kezebe,mivel a testvered hasznalja, s mivel lejar, talan a karbantartasarol is gondoskodik, mivel ott munka is van. Most nem lehet eladni, annyira lent vannak az arak es nagyon sok az elado abban a kornyezetben, tehat esetleg arra figyelj Te is, hogy valoban rendbe tartja-e?

Mar igy is jol jarsz, ha rendbe tartja a hazat, es a kertet, s igy nem romlik az alaga!

2011. szept. 3. 22:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de miért fáj neked, hogy ő használja, ha te úgysem használod?

amúgy meg, felajánlod neki, hogy megveszi, ha nem, akkor kéred a bíróságon a közös tulajdon megszüntetését, ennyi

2011. szept. 3. 23:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Bíróság, közös tulajdon megszüntetése.Ennyi.
2011. szept. 4. 07:44
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél már irigy! Ha te nem akarod használni, miért ne használhatná ő? Ha meg te is akarod, akkor egyezettek meg, hogy mikor ki megy. Nem tudom, van-e családod, de ha az embernek kisgyerekei vannak nagyon jó ám egy nyaraló, ahová lemehet a család hétvégén, kár lenne eladni.
2011. szept. 4. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!