Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám rávenni anyukámat,...

Hogy tudnám rávenni anyukámat, hogy lefogyjon?

Figyelt kérdés

Túlsúlyos...és mindig mondom neki, hogy fogyjon le..legalább 10 kilót, de nem hajlandó semmit se tenni érte!

Annyira fáj. Örülnék, ha kicsit adna magára.

Van, aki hasonló cipőbe jár??

2011. szept. 3. 19:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%

Értem, ebben az esetben jogos. Bocs, csak azt hittem (meg szerintem a többiek is), hogy fogyókúramániás tini vagy, és ítélkezel Anyukád fölött. A "10 kg" volt a félreérthető.

Neki sokkal többet kéne fogynia, ez az egészségét súlyosan fenyegető túlsúly, itt már nem arról van szó, hogy hogy néz ki!

Orvos, dietetikus tud segíteni a megfelelő étrend összeállításában - meg apukád, meg Te: készítsétek együtt az egészséges ételeket, illetve egyétek ti is azokat otthon.

Ha győzködni próbálod, ne magadra gondolj (hogy rossz, hogy nem jár veled sehova, stb.) hanem az ő egészségére, közérzetére tereld a hangsúlyt.

2011. szept. 4. 11:36
 12/17 anonim ***** válasza:
71%
És sportnak talán kezdjétek a jógával: fogyni önmagában nem fog tőle, de - kezdőknek való változatban - ez egy kíméletes mozgásforma, nem fárad ki, viszont hozzászokna a mozgáshoz, és később talán lehetne mást is. De előtte kérdezzétek meg az orvost, hogy jógázhat-e, vagy mit mozoghat.
2011. szept. 4. 11:38
 13/17 A kérdező kommentje:

De lehet...de neki a hozzaallasa olyan mindenhez....nincs kedve setalni se velem vmerre...semmi...pedig neha neki is jo lenne, ha kikapvsolodhat.

Hat ugye....de az itelkezes az megy...minden esetre koszonom a normalis valaszokat!

2011. szept. 4. 16:34
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ítélkeznek. Nem véletlenül. Beláthatnád, hogy ha édesanyád nem akar fogyni, nem is fog. Te elvárod anyukádtól, hogy feltétel nélkül szeressen? Fordítva már nem működik? Ha ő nem akar sétálni ... , akkor otthon beszélgess vele kedves 20 éves. Örülj annak, hogy él édesanyád és lehetőséged van szeretni őt.
2011. szept. 6. 12:11
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Örüljön, hogy él az édesanyja.

Nem lehet, hogy pont azért aggódik érte, hogy minél tovább éljen?

Szerintem példát kellene neki mutatni. Értem ez alatt, hogy fogyókúrás étrendet ti is összeállíthattok. Utána ti is egyétek azt. Ezzel már megtettétek az első lépést a fogyás felé.

2011. szept. 6. 12:22
 16/17 A kérdező kommentje:

Kedves Samsara..olvass a sorok között...most ne ezen lovagolj, hogy otthon beszélgessünk...-.-

Egyszerűen nincs olyan, hogy nem akar...mert az egészségének se jó, ha ennyire túlsúlyos...komoly dolgok is lehetnek ebből...de látom nem érted meg.

Igen, örülök, de örülnék, ha 10-20év múlva is élne.....

2011. szept. 6. 20:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Kedvesem, te sem érted meg, hogy nem hozhatsz döntéseket mások helyett. Édesanyád helyett sem. Ennyi.
2011. szept. 7. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!