Mit gondoltok, ha a 18éves gyerekemnek megfogom a karját vitatkozáskor (lila folt marad ott) az már bántalmazás?
Nem a feljelentéstől félek!!Csak kíváncsi voltam a véleményekre.Gondolom itt mindenki olyan türelmes szülő,hogy semmi se hozza ki a sodrából....
Engem.és tesómat pl.anyám fakanállal vert vagy megtépett én pont ezért sose ütöttem meg!!
Hát sokban függ attól is ő hogy éli meg. Fellehet jelenti valaki már annyiért is hogy folyton követ és így zaklat. TE meg lilára fogod a kezét. Mondjuk nem tudom most a kérdés lényege az-e hogy bántalmazás és lehet belőle bajod, vagy hogy a gyereknek rossz-e.
Bajod szerintem lehet, gyereknek meg tőle is függ. DE biztos nem ez lesz a kedvenc emléke.
Akik itt válaszolnak, azok biztos tizen-, huszonegy-két évesek. Majd ha kamasz gyerekük lesz, aki visszapofáz, hülyeséget csinál, nem hallgat rájuk, miközben esetleg a testi épségüket, életüket ios vezsélyeztetik (miközben az ember másért is lehet is sík ideg, és akkor még rátesznek egy lapáttal), majd akkor megnézném mit tesznek. Ez az "ülj le és beszélj vele" ez csak akkor lenne jó, ha ő is leül és meghallgat engem, és megérti, vagy legalábbis úgy tesz. Vannak helyzetek, amikor elhiszem, hogy tehetetlen az ember. Én sem helyeslem, ha valaki megüti a gyereket, de van, amikor előfordul, ez tény. Én 1-2 pofont kaptam kisebb koromban, de sajnálom, hogy kamaszkoromban nem kaptam. Akkor talán nem csináltam volna oltári hülyeségeket. Egyébként mondják, hogy régen, ha az iskolában a tanító adott a gyereknek egy pofont, otthon nem merték elmondani, mert akkor kérdés nélkül kaptak mégegyet, mondván, a a tanítónak biztos igaza volt. Az meg, hogy teremts olyan kapcsolatot, hogy a gyerek kamaszkorban is jóba legyen veled.... Ez nem mindig a szülőn múlik, sajnos. Vannak kamaszok, akik egyszerűen meghülyünek, szülői hozzáállástól függetlenül.
Az, hogy megfogtad a karját, nem bántalmazás. Hogy attól kék folt lett, hát istenem, ha az asztalnak megy, attól is. Én is szorítottam meg a kislányom karját, hogy kék lett. Na, mondjátok, hogy bántalmaztam. (koncerten voltunk, és akkora volt a tömeg, és lökdösődés volt, de tényleg bekékült a karja). Nem ugyanaz a szitu, de ugyanaz a tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!