Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, ha a 18éves...

Mit gondoltok, ha a 18éves gyerekemnek megfogom a karját vitatkozáskor (lila folt marad ott) az már bántalmazás?

Figyelt kérdés
2011. aug. 24. 20:25
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Nem a feljelentéstől félek!!Csak kíváncsi voltam a véleményekre.Gondolom itt mindenki olyan türelmes szülő,hogy semmi se hozza ki a sodrából....

Engem.és tesómat pl.anyám fakanállal vert vagy megtépett én pont ezért sose ütöttem meg!!

2011. aug. 24. 20:44
 12/20 anonim ***** válasza:
9%
Észérvekkel nem tudsz hatni, helyette ezt teszed a saját gyerekeddel, hát gratulálok hozzá, akkor meg pláne, ha pasi vagy és a lányoddal tetted, mert az még felháborítóbb, ha egy nőt megrángatsz. Mert ez nem csak egy "fogás" volt, ha egyszerűen megfogod a karját attól nem lesz lila foltos, ahhoz meg kellett szorítanod, esetleg megrángatnod.
2011. aug. 24. 20:44
 13/20 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem meg szégyelld el magad!Teljesen mindegy hogy hány éves a gyerek,nem ütjük,nem ordítozunk vele,nem szorongtjuk meg rángatjuk,hanem ha probléma van,akkor leülünk és megbeszéljük normális hangnemben!Ne azzal takarózzál hogy te veled hgy bántak,inkább vedd példának a szüleidet kedves szülő hogy neked is rosszul esett,igy a gyerekednek is!És undorító az ilyen viselkedés!!Ne csodálkozzál ha majd ugy elmenekül elköltözik a gyereked egyszer csak otthonról mint a sicc te meg majd otthon maradsz egyedül,mert buta voltál!!
2011. aug. 24. 20:50
 14/20 anonim ***** válasza:
97%
Úgy gondolom, hogy ilyen idős korban a testi fenyítés már nem állja meg a helyét, viszont az, hogy megszorítottad a karját. Ha valóban indokolt, szerintem még belefér az elfogadható kategóriában, tekintettel arra, hogy azt írtad, hogy egyébként sosem fenyítetted testileg.
2011. aug. 24. 20:51
 15/20 anonim ***** válasza:
84%
Azt hiszem, hogy a válaszolók többsége szintén tizenéves.Két fiút neveltem fel.Ma már felnőttek, egyetemet végeztek, dolgoznak.Nem vertem őket soha.De bizony kamaszkorban ők is tudtak olyat produkálni, hogy azt se tudtam hirtelen, fiú vagyok-e vagy lány.Ilyenkor persze,hogy az embert elönti a düh.Megfogtad, hát megfogtad.Ez nem bántalmazás. Gondolom a gyereked nem szalad látleletet vetetni, mint itt javasolta valaki. Minek? Feljelenteni az anyját/apját? És? Akkor mi lesz? Nem hiszem, hogy ugyanezek a válaszadók 15-20 év múlva boldogok lesznek, ha a saját gyerekük jelenti fel őket, mert valamit nem engedtek meg, vagy éppen valamiért lefogták akezét.
2011. aug. 24. 20:55
 16/20 anonim ***** válasza:

Hát sokban függ attól is ő hogy éli meg. Fellehet jelenti valaki már annyiért is hogy folyton követ és így zaklat. TE meg lilára fogod a kezét. Mondjuk nem tudom most a kérdés lényege az-e hogy bántalmazás és lehet belőle bajod, vagy hogy a gyereknek rossz-e.

Bajod szerintem lehet, gyereknek meg tőle is függ. DE biztos nem ez lesz a kedvenc emléke.

2011. aug. 24. 21:28
 17/20 anonim ***** válasza:
32%
attól függ. Nekem attól is belilul a bőröm, ha épphogy csak súrolom az asztal sarkát.
2011. aug. 24. 22:14
 18/20 anonim ***** válasza:
97%
18 évesen nem gyerek és egy folt nem bántalmazás.
2011. aug. 25. 00:18
 19/20 anonim ***** válasza:
74%

Akik itt válaszolnak, azok biztos tizen-, huszonegy-két évesek. Majd ha kamasz gyerekük lesz, aki visszapofáz, hülyeséget csinál, nem hallgat rájuk, miközben esetleg a testi épségüket, életüket ios vezsélyeztetik (miközben az ember másért is lehet is sík ideg, és akkor még rátesznek egy lapáttal), majd akkor megnézném mit tesznek. Ez az "ülj le és beszélj vele" ez csak akkor lenne jó, ha ő is leül és meghallgat engem, és megérti, vagy legalábbis úgy tesz. Vannak helyzetek, amikor elhiszem, hogy tehetetlen az ember. Én sem helyeslem, ha valaki megüti a gyereket, de van, amikor előfordul, ez tény. Én 1-2 pofont kaptam kisebb koromban, de sajnálom, hogy kamaszkoromban nem kaptam. Akkor talán nem csináltam volna oltári hülyeségeket. Egyébként mondják, hogy régen, ha az iskolában a tanító adott a gyereknek egy pofont, otthon nem merték elmondani, mert akkor kérdés nélkül kaptak mégegyet, mondván, a a tanítónak biztos igaza volt. Az meg, hogy teremts olyan kapcsolatot, hogy a gyerek kamaszkorban is jóba legyen veled.... Ez nem mindig a szülőn múlik, sajnos. Vannak kamaszok, akik egyszerűen meghülyünek, szülői hozzáállástól függetlenül.

Az, hogy megfogtad a karját, nem bántalmazás. Hogy attól kék folt lett, hát istenem, ha az asztalnak megy, attól is. Én is szorítottam meg a kislányom karját, hogy kék lett. Na, mondjátok, hogy bántalmaztam. (koncerten voltunk, és akkora volt a tömeg, és lökdösődés volt, de tényleg bekékült a karja). Nem ugyanaz a szitu, de ugyanaz a tett.

2011. aug. 25. 08:47
 20/20 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondolom,hogy akik ezen felháborodtak tuti nincs még gyerekük...Köszönöm a válaszokat.
2011. aug. 25. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!