Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tetszik sok embernek...

Miért nem tetszik sok embernek a virágnév, mint keresztnév?

Figyelt kérdés
Sokan megdöbbennek hogy virág nevet akarok adni a gyerekemnek. Ők nem adnának. Pedig nekem tetszik a Kamilla. Mi baj a virágnevekkel?
2011. aug. 22. 18:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
86%
Van egy-két virágnév ami szép,de maradjon csak a virág neve. Nekem nem szimpatikusak,az embernek maradjon ember neve a virágnak pedig virágneve.
2011. aug. 22. 18:54
 12/14 anonim ***** válasza:
58%

nem vagyunk egyformák, és ez a szerencse, különben mindenkit ugyanúgy hívnának. :)

Jót nevettem azon a bejegyzésen, hogy a virág, az virágnév... Ezek nem új kreált nevek, a Magyarok mindig is adtak virágneveket. Sőt, inden nyelvre jellemzőek a virágnevek, mitöbb, a gyümölcsnevek! A szláv nyelvekben pl rengetek gyümölcsnév van (Eperke is... :D pl: Jagodica)

Nekem semmi bajom vele, és a Kamilla egy szép név. :)

2011. aug. 22. 18:58
 13/14 anonim ***** válasza:
77%
nekem meg pont hogy tetszenek a Virágnevek:)
2011. aug. 22. 19:46
 14/14 anonim ***** válasza:
Az Ibolya és a Rózsa nevek nem tetszenek, viszont a többivel nincs bajom. A Rózsa túl erőteljes és komoly, idősebb korban szép, de fiatalon nem az igazi. Az Ibolya pedig azért nem tetszik, mert nem szeretném alulról szagolni. Amúgy, japánul (Sumire) szép.
2012. ápr. 18. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!