Mamám úgy kezel, mintha nyomorék lennék. Mit tehetnék?
Mamámmal élek, nagyon szeretem, és nem vagyok mozgássérült sem, egészséges vagyok. :) De mamám valamiért nem enged segíteni a ház körül.
Akármit szeretnék segíteni, nem hagyja, kiabál rám. Azt sem tudom, hogyan kell egy mosást beindítani, nem akarja megmutatni. Nem enged vasalni, főzni, mosni, takarítani is csak néha. Egyszer porszívózhattam, utána közölte, hogy "elég volt ebből", pedig tényleg minden kis zugot megcsináltam, szerintem nagyon szépen. Nem teríthetek, azt mondja mamám, hogy úgyse jól csinálnám. Egyszer-kétszer megtettem a tudta nélkül, hogy terített asztal várja, de azt mondta nem jó, leszedte, és megcsinálta ugyanolyanra :D Egy melegszendvicsnél többet sem tudok főzni, nem szeretné megtanítani nekem. Nem enged segíteni semmiben. Egyszer ki akartam venni a kezéből, mert elegem lett, és eldöntöttem, hogy akkor is én csinálom, erre úgy lekiabált, hogy elsírtam magam.
Semmihez sem értek, amit meg tudok csinálni, azt barátnőktől tanulom, vagy az anyukájuktól. Hiába próbálok beszélni mamámmal, azt mondja, hogy hagyjam már a hülyeségem. Több rokon is mondja, hogy hadd csináljam, még engem szidnak, hogy micsoda disznó dolog ez tőlem...:/ Csak miután felvilágosítom őket, akkor kapnak észbe, hogy jaaa.. És akkor kezdik mondani mamámnak is, de azt mondja a legtöbbjüknek, hogy úgysem csinálom jól. De honnan tudhatná olyasmiben pl, amit még meg sem próbálhattam? Elkeserítő ez a helyzet.
Nagyon szeretem őt, de ez tényleg nagyon dühít és elszomorít.
Mit tehetnék szerintetek?
16/L
nagyon jó tanácsokat adtatok, köszönöm:) elgondolkodom mindegyiken! én is gondoltam rá, hogy idősebb korában biztosan nem szeretne majd egyedül lenni, de nem szeretném magára hagyni sosem.
a szüleimnek mindkettejüknek új családja van, sajnos le se sz*rnak..:/ ezért nevel a nagymamám!
Szia! Nem tudom mennyiben változtak azóta a dolgok,de személyes tapasztalatom van ilyen téren. Amit többen írtak,a hízelgős szöveg,jó irányba mozdíthatja az egészet,már ha szerinted a jó irány az,hogy elkezdene tanítani.Ez erre hatásos lesz.
Én ugyanúgy megkapom ezeket a beszólásokat Mamámtól,úgy,hogy már évek óta saját háztartást vezetek.Egyszerűen nem bírja fölfogni,hogy nem csak és kizárólag úgy lehet bármit csinálni,ahogy Ő szokta.Ezért mondta Neked is,hogy nem csinálsz semmit jól.... Én bánom a napot,amikor kitaláltam,hogy amíg új házba költözünk-építkezünk,addig költözzünk Mamámhoz (mert az udvarán van egy különbejáratú lakásrész). Hiába csak az udvar közös és félig a konyháját használom,így is rengeteg a konfrontálódás.Engem mondjuk teljesen kikészít,de sajnos az öregek többsége ilyen és tudom,hogy nem fog változni.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!