Miért mond ilyeneket?
Figyelt kérdés
Van egy barátnőm, akit kb egy éve ismertem meg, jókat szoktunk beszélgetni, sok közös témánk van, sok mindenben hasonlítunk. Szoktam neki mesélni az életemről, a kapcsolatomról...stb.Ő még nem találkozott a vőlegényemmel. Valamelyik nap beszélgettünk, és szóba került a vőlegényem, és elkezdi nekem mondani, hogy ő mennyire nem hozzám való, meg ilyenek, hogy én találnék nála sokkal jobbat is... Még egyszer hozzáfűzöm, hogy SOHA nem találkozott a vőlegényemmel, soha nem beszélt vele! Csak annyit tud róla, amennyit én mesélek neki! Egyébként én soha nem mondtam a barátnőmnek rosszat a vőlegényemről! Nagyon szeretem őt, nagyon rendes ember, fontos nekem, csak nem értem, hogy miért mond ilyeneket nekem a barátnőm! Szerintetek miért csinálja ezt?2011. aug. 18. 19:49
1/8 anonim válasza:
Nekem az egyik vendégem, akinek csak jót meséltem a páromról, mikor bejelentettem, hogy terhes vagyok, azt mondta, hogy hát igen, sok nő így akarja megmenteni a kapcsolatát. Szó nem volt róla. Ezek igazán jóindulatú emberek, lehet féltékeny, vagy rosszindulatú.
2/8 A kérdező kommentje:
Csak ez engem annyira arcul csapott! Az én páromat mindenki szereti(anya, apa, a nagymamám, az egész családom egytől egyig!!) Még soha nem mondtak ilyet, hogy találnék nála jobbat! Egyáltalán miért kell mindig a jobbat keresni?
2011. aug. 18. 19:55
3/8 anonim válasza:
Nekem is rosszul esett, mert olyan dologról beszélt negatívan, amiről semmit nem tudott.
4/8 A kérdező kommentje:
Csak az benne a furcsa, hogy ennek a barátnőmnek mindene megvan! Akkor meg miért nem foglalkozik a saját boldogságával? lehet, hogy azt akarja, hogy csak neki legyen jó?
2011. aug. 18. 19:59
5/8 anonim válasza:
Szerintem féltékenységről van szó. Nem arról beszélek, hogy esetleg a barátnőd vonzódna hozzád,de vannak ilyen emberek akik birtokolják azt aki hozzájuk közel áll, persze ez teljesen természetes és ösztönös reakció (humán etológiához van köze ha szeretnéd ezt a részét is kirészletezem) de valójában a saját példámmal adnék választ erre a kérdésre, mert a mi baráti körünkben is van ilyen. Lehet hogy attól fél, hogy a házassággal túlságosan elkötelezed magad, egyre kevesebb időt töltötök majd együtt, vagy talán pont az a probléma, hogy nem találkozott még a vőlegényeddel, hiszen ha szeretünk valakit ösztönösen védjük. Lehetséges hogy mivel nem ismeri a vőlegényed nem bízik benne és félt tőle. Fél hogy megbánt, vagy esetleg csak később bújik ki a szög a zsákból abból a szempontból hogy bánt e. A legjobb lenne ha megkérnéd hogy tegye félre az előítéleteit és hagyd hogy összebarátkozzanak.
6/8 A kérdező kommentje:
Annyira nem vagyunk jó barátnők, hogy féltésről legyen szó! Tényleg csak annyi, hogy ha találkozunk, akkor beszélgetünk, és röhögcsélünk! Nem vagyunk napi szintes kapcsolatban!
2011. aug. 18. 20:08
7/8 anonim válasza:
És abban biztos vagy, hogy ő nem érez annyira közel magához? Vannak olyan emberek akik, nagyon könnyen választanak ki egy bizonyos embert akire támaszkodnak, ez lehet amiatt is hogy hasonlítasz egy régi barátnőjére akivel azóta megszakadt a kapcsolata, és ezért ő jobban ragaszkodik hozzád mint ahogy te hozzá.
8/8 A kérdező kommentje:
Tuti, hogy nem érez annyira közel magához! Nagyon sok régi barátnője van! Nem hiszem, hogy pont hozzám ragaszkodna annyira! :)
2011. aug. 18. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!