A férjem miért ilyen tutyimutyi? Én mit tehetnék?
Már régen írtam ki kérdés a témával kapcsolatban. Szóval anyósom anno kb. 3 éve felelőtlenül egy barátjának kölcsönadott 7 millió forintot. A szép az egészben,hogy ez a lakásának az ára, mert ahol most lakik, onnan nyáron majd el kell jönnie, ebből akartunk neki lakást venni. A barát cége bebukott, nem tud fizetni. Legalább is ezt állítja, de ha jobban belemegyünk dolgokba, tudna fizetni, még ha nem is a teljes összeget. Nyilvánvalóvá vált,hogy anyós kezéből kicsúszott a dolog, szerintem még ő érzi magát kellemetlenül,ha felhívja a komát, hogy mi van a pénzzel. Férjemnek már többször mondtam,hogy beszéljen ő a pasival, mondja el,hogy anyósnak ez a pénz tulajdonképpen a lakhatása, és mindegy,hogy hogy,de adja vissza.
Ezért kb. másfél éve nyúzom a férjem. Mindig mondja,hogy oké, beszélek anyuval, hívja ide a pasit. Nem értettem, miért nem hívja fel ő. Most nyár elején került fel megint szóba,hogy oké,akkor egy héten belül leülnek beszélni a dologról. Ez volt júliusban. Múlthéten megemlítettem a férjemnek,hogy én fogom felhívni a pasit, ha megharagszik anyós,ha nem, hogy jöjjön el valamikor. Mondta a férjem,hogy most már tényleg beszél az anyjával,hogy legyen valami. Ma eszembe jutott (nekem sajnos mindig eszembe van),hogy miért nem történik semmi megint, erre mit mivel jött a férjem. Hogy beszélt anyósommal, de a pasinak most születik a 2. unokája és majd utána jön el! Mi van?????? Mi köze a gyereknek ehhez az ügyhöz? Nem az apja,hanem a nagyapja. Miért ne jöhetne el egy 30 percre beszélni?
Annyira idegesít,hogy a férjem ilyen tutyimutyi,hogy nem tesznek meg mindent azért,hogy ez a pénz visszakerüljön, én lobbizom érte, akinek még csak nem is annyira fontos.
Beszéljek én a pasival a hátuk mögött? Hogy vegyem rá a férjem,hogy álljon végre egyedül a sarkára?
Az egész család jogász!:)
Anyós nem költözne hozzánk, tehát nem ezért aggódom!
Na tipikus! Mindenki azt hiszi,hogy minden jogász milliókat keres!:))
Egyébként,ha valaki értékeli a pénzt, akkor annak 7 millió, így is-úgy is érték!
De nem azért aggódom,hogy a férjemnek nem lesz lakása. Hanem,hogy nem kerül meg 7 millió! Remélem a súlyát nem kell magyarázni!
de anyósodat kell hogy érdekelje ez a téma, hisz az ő pénze, ha ő sz.rik rá akkor te a fejed tetejére is állhatsz nem fog a pénze után menni.
A férjedet is hiába zaklatod ezzel, itt a kedves anyósnak kéne lépni.
Igaza van az utolsónak. Ha az anyósod nem tesz meg érte mindent és a férjed sem, akkor te a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem tudsz mit csinálni. Mert közöd csak nagyon-nagyon közvetve van hozzá. Elsődlegesen anyósod pénze. Nekem is az fordult meg a fejemben, hogy nem szeretnéd, hogy odaköltözzön hozzátok anyósod.
Azt viszont nem értem, ha az egész család jogász, akkor ha nem is a palival, de magatok között összeülve miért nem találtatok ki valamit, amivel lépni lehetne az ügyben? Főként, hogy papír is van róla. Szóval nem értem......
Az a baj,hogy nem ilyen egyszerű. Jogi lépéseket azért nem tettek még, mert ő elvileg "barát"! Tehát anyós még mindig jóban van vele! Csak most kezd rá jönni,hogy a pasi nem erőlteti annyira a pénz visszaadását, mint ahogy anyós eddig gondolta.
De nem is az a fő bajom,hogy nem tudják sehogy visszaszerezni,hanem,hogy nem erőltetik annyira.
Azért vagyok kicsit kibukva, mert a férjem fundamentája, amit a házunkra akartunk meg a születendő babára költeni, most megy anyósnak, hogy ha a faszi nem adja meg a pénzt,akkor legyen önereje hitelre. A faszi mindkét gyerekének van lakása Pesten, nálunk meg anyós miatt hitelt kell,hogy felvegyen!
Szóval úgy vagyok vele,hogy ha már a nehezen összerakott pénz erre megy el, akkor kicsit jobban kellene erőlködni a dolgon!
na akkor odaállsz anyósod elé és megmondod neki, hogy figyelj mama ott van a 7 millád a haverodnál, szépen visszaperled tőle, mert tőlünk egy forintot sem fogsz kapni, hisz nekünk is van hova rakni.
A férjednek is megmondod, hogy a háztól nem vihet el egy árva forintot sem a mamához, ne legyen lusta a pénze után járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!