Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem kellene dolgoznom?

Nem kellene dolgoznom?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy barátom vett egy házat már több éve, amit tavaly kezdett el felújítani.(új kerítés, szobaátépítések, belső átalakítások, tereprendezés stb)

Sokat segítettem neki az utóbbi 1 évben. De úgy érzem, minden igyekezetem hiába, ugyanis, már nem egyszer tett olyan beszólásokat, hogy pl : "az anyjaék sokkal többet segítenek neki" "én miért mentem fel mamámhoz, miért nem segítettem a házánál" "amúgy is keveset segítettem" és hasonlóak. Mindig mondtam neki, hogy ezt fejezze be, mert még csak egy gyűrűt sem volt képes nekem venni 5.5 év után, csak egy "csöves" barátnő vagyok, és így megyek oda neki szemetet söpörni, falat bontani, földet túrni bármit! Az anyjaék meg ha én ott vagyok, a kezem alól veszik ki a munkát ( "addi ide majd én csinálom"). És a főzést is mindig ők intézik. Mondtam már barátomnak, hogy szívesen megcsinálom a kaját, erre olyanokat mond, hogy "neki tökmindegy ki csinálja, csak legyen kész". De az anyja mindig kierősködi, hogy márpedig ő fog főzni. Ezek után felmerül bennem a kérdés, hogy szerintetek mi keresni valóm van nekem ott???

Oké, barátom mindig azt mondja, hogy de együtt fogunk ott élni, meg milyen jó lesz ha készen lesz...

De én meg nem akarok neki úgy segíteni, hogy semmibe nézni! És a másik, hogy nem is mutatja ki hogy szeret, mi van ha segítek neki és egy másik lánnyal lakik majd benne?

Úgyhogy szemtelenség vagy nem, de nagyon örülök, hogy végre kaptam munkát, és lesz kifogásom, hogy miért nem tudok neki menni segíteni! Mert ezek után már semmi kedvem.

Szerintetek milyen szerepem lenne nekem ott??

23L 30F

2011. aug. 13. 09:40
 1/6 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzáfűznék, hogyha odamegyek, ő "annyira elfoglalt" hogy észre sem veszi hogy köszöntem. Amikor ott vagyok órák alatt jó ha 2 percet beszélünk.

Aztán mikor hazamegyünk, otthon folyton azt kéri hogy ápoljam. Én meg kérem, hogy legalább egy kicsit mutassa ki hogy szeret, legalább 1 perc! hogy adjon egy puszit és megöleljen, de semmi. Lehet valaki ennyire fáradt? Este 10kor még az anyjával dumál fél órát, aztán fél 11kor meg már képtelen arra, hogy 1-2 percet foglalkozzon velem?

Egyébként most szakítottunk, mindketten azt hittük hogy véglegesen. De nem bírtuk egymás nélkül, 1 hét után kibékültünk. Akkor bevallotta hogy szerelmes. Ez volt 2 hete.

2011. aug. 13. 09:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha már ilyen kérdések merültek fel benned és az egész család iránt azt érzed, ami kiszűrődik a kérdésedből, akkor szerintem ennek a kapcsolatnak nincs sok jövője. Bár jobb lenne ezt a barátoddal megbeszélni.

Kihasználás szaga van....

2011. aug. 13. 09:56
 3/6 anonim ***** válasza:
32%

Szerinted mi jósok vagyunk? Honnan a fenébe tudnánk, hogy a párod kivel fog ott élni?

Csak azt tudom, hogy évtizedekkel ezelőtt a családok, sőt egész nagy baráti és ismerősi társaságok úgy görnyedtek és robotoltak egymás építkezésein, hogy nem méricskélték, kinek ki mennyit segített. Ma viszont már a legközelebbi családtagok, a szerelmek (mint a te példádban) is patikamérlegre teszik, hogy pontosan hány szalmaszálat tettek keresztbe...

A te dolgod, hogy szereted-e őt és akarsz-e segíteni neki akár önzetlenül is. Vagy nem. Te dönts és ne itt egy vadidegennel mentesd fel magad.

2011. aug. 13. 10:00
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem valahol érthető, hogy elvárja, hogy segíts a közös házatok felújításában. De, én sem dolgoznék köszönet nélkül, vagy ha semmibe veszik a munkámat! És, jogos a kérdésed, hogy miért nincs még gyűrűd, ha a házra van pénz? Nekem gyanús, hogy nem is lesz tőle gyűrűd, mert ha akart volna már eljegyzett volna.

Leginkább a cseléd szerepe jut neked jelenlegi helyzetben...

Még annyit hozzátennék, hogy ha nem érzed, hogy szeret, miért vagy vele? A szavaidból úgy tűnik te sem vagy szerelmes... Meddig húzzátok még? Vagy így tervezed leélni a hátralévő életedet, hogy semmi sem jó, amit csinálsz? Gondolkozz el ezen.

Anyukám mesélte régen, hogy miután elvált apámtól, semmije sem maradt, mert minden pénzét az apukám házába fektette... 2 éves koromban elváltak, neki meg se pénze, se lakása nem volt... Szerintem jogosak az aggodalmaid!

2011. aug. 13. 10:03
 5/6 A kérdező kommentje:

Pénzt én szerencsére nem fektettem bele, de nem is fogok ilyen körülmények között, mert csak még idegesebb lennék.

Amúgy is az ő háza, az ő nevén van, és házassági szerződést is akar róla iratni.

Egyébként az eljegyzést én sem mindig éreztem szükségesnek. Volt amikor nagyon vágytam rá, és úgy éreztem itt az ideje (akkor ő is úgy érezte) de aztán mindig összevesztünk, és hanyagoltuk egy időre, most meg itt tartunk.

De barátom azt mondta most nyáron, hogy karácsonykor el akar jegyezni, és attól hogy még nem vett nekem gyűrűt, komolyan gondolja velem.

2011. aug. 13. 10:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Na hol tartotok mostanában? Sikerült megbeszélni egymás közt a kérdést?
2011. aug. 29. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!