Hogyan dolgoztad fel, amikor szembesültél vele, hogy elrontottad az életedet? Mit tettél?
Fiatal vagyok, és nagyon fiatalon hozzákötöttem az életemet a kamaszkori szerelmemhez. Tehetséges voltam, egyetemeken dolgoztam, ment előre minden, de egyszer csak megálltunk. Mindent feladtam a férjem miatt, támogattam a munkájában miközben én a karrieremet feladtam. Közös céljaink voltak, előttünk volt a nagyvilág, de megromlott köztünk minden, talán nem is szeretjük már egymást. Úgy érzem, mindent feladtam, mindent ami lehetett volna, aki lehettem volna. Most már úgy gondolom, ha házasok is vagyunk, megyek egyedül a magam útján. Külföldön vállalok munkát, ahogy akartam, visszaszerzek valamit az életből, amit feladtam. Máskor pedig úgy érzem, hogy már vége, már nincs mit tennem, elmentek mellettem a lehetőségek, és én béna voltam, nem maradt semmi erőm újrakezdeni. A régi nagy álmok helyett pitiáner céljaim és örömeim vannak, nem maradt semmi belőlem.
Volt valaki ilyen helyzetben? Mit tettél? A férjeddel maradtál és onnan kezdtél mozogni szabadon? Mit lehet tenni ilyenkor?
Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy nem szabad hagyni, hogy letörjék a szárnyaidat, olyat kell keresni, aki hagy szárnyalni.
Tudod, én úgy gondolom, hogy ha szerettél, akkor nem voltak hiábavalóak azok az évek, nem elpazaroltad őket, csupán nem úgy használtad fel, ahogy a legjobb lett volna.
Változtatni mindig lehet: talán nem teljesülnek a régi nagy álmaid, de lássuk be, azok gyakran akkor sem jönnek össze, ha az ember minden erővel küzd értük. A kis álmok is álmok, nem kell mindenkinek megváltania a világot :)
Szerintem elsősorban beszéld meg a dolgot a férjeddel, talán még vele együtt tudtok változtatni. Ha nem, akkor igen, tovább lépnék, mert, hogy én is egy idézettel szolgáljak:
"A szerelmet az öli meg, ha az ember valakinek a kedvéért lemond az álmairól."
Mérlegelj, de ne habozz sokáig, mert lehet, hogy még van visszaút, de nem lesz öröké. És hidd el, nem pocsékoltad el eddig sem az életed, de ha a jövőben sem akarod, tégy érte :) Akkor majd nyugodt lelkiismerettel halhatsz meg.
Eőször vele tedd rendbe a dolgaitokat. Másrészt egy valakire haragudhatsz, az te vagy... ha meg akarod valósítani önmagad, te vagy az akadály. Ha a férjedet hibáztatod, nem csoda, hogy megromlott a kapcsolatotok.
Ő is szívesebben lenne egy olyan nővel, aki boldog és a Maslow piramis csúcsán van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!