Én férjhez megyek, de mi lesz a többiekkel?
Apám alkoholista. Vannak józan hetei, de amikor megérzi az ital szagát nincs olyan hogy meg tudjon állni. Legutóbb egy halálközeli élmény stoppolta le, az orvosok azt mondták, hogy SEMMIT, egy kortyot sem szabadna innia, ha élni akar. 4 hónapig minden rendben volt, de most megint iszik. Nem érdekli semmi, csak, hogy neki legyen meg a pia-adagja. Kölcsön-kölcsön hátán van és ő minden energiáját és pénzét elissza.
Édesanyám is tönkre van már lelkileg, de nem akarja elhagyni, mert egyrészt édesapám végleg tönkremenne nélküle, másrészt pedig tartja magát az esküjéhez. Hiába mondtuk mi gyerekek, hogy adjon ultimátumot, nem akar mert félti.
Én 22 éves vagyok, a szüleimmel élek, de ezt már nem bírom. A keresetem elment az egyetemi költségek kifizetésére, albérletet nem tudok fenntartani. A párommal 5 éve vagyunk együtt, rég tervezzük az esküvőt, csak a pénzhiány miatt halogattuk. Oda jutottam, hogy nem érdekel a pénz sem, megtartjuk az esküvőt abból amennyi van, és elköltözünk. Én ezzel megszabadulnék a mindennapi kínszenvedéstől, de van egy öcsém és egy húgom, akikért szakad meg a szívem. Mit tanácsoltok ilyen helyzetben?
Nem kell magának semmit megbocsájtania!
Senki nem tart apukád fejéhez pisztolyt, hogy igyon. Ez az ő döntése. Anyukád viszont így támogatja, ahelyett, hogy a gyerekeiért állna ki, hogy normális gyerekkoruk lehessen és ne kelljen egy alkoholistával együtt élniük.
Vajon miért fontosabb a férje, mint a gyerekei?
Ne haragudj, de én is otthagynám. Így is úgy is meghal saját maga miatt, de a gyerekeim életét ne tegye tönkre.
Miért kezdett el inni egyáltalán? Haverok? Vagányság? Milyen bánata volt, hogy nem tudtatok segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!