Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha valaki 18...

Vav22 kérdése:

Mit lehet tenni, ha valaki 18 év alatti terhes, a párja mellette áll, de az anyja be akarja adni intézetbe?

Figyelt kérdés
Már 1000%, hogy beadja... A párja nagykorú, aktív dolgozó.
2009. ápr. 9. 13:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
83%

A megtartott terhességgel nagykorúvá válik a nő(azt pontosan most nem tudom, hogy szülés előtt is igaz ez, de utána biztos)! Ha mégis be kell vonuljon intézetbe akkor is max a terhesség végéig.

És a gyámhivatal onnantól kezdve, hogy az anya 16év feletti, már csak a csöppséggel fog foglalkozni, hogy az ő érdekei teljesülni fognak-e.

Tegyenek apasági nyilatkozatot, menjenek el a gyámhivatalba, és kérjenek engedélyt a házasságra, úgy hogy viszik a nőgyógyász igazolását a terhességről+ az apaságit.

2009. ápr. 10. 09:08
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves előttem szóló, nincs igazad. A terhességgel, szüléssel nem válik a nő nagykorúvá. Ha egy 13 éves lány szül, akkor mind neki, mind a babának gyámja kell, hogy legyen és 13 évesen nem lesz nagykorú, nem dönthet a gyerekéről, nem házasodhat......

16-18 éves kor között a gyermek dönthet úgy, hogy nem kér a szülői felügyeletből, felkeresheti a gyámhivatalt. Ez azt jelenti, hogy a gyámhivatal fogja gyakorolni a szülői jogokat a gyerek felett, a gyerek kérésére. Tehát a gyámhivatal engedélyt adhat a házasságra is, hiszen 16-18 év között ehhez engedély kell.

De magától a terhességtől, szüléstől senki nem válik nagykorúvá.

2009. ápr. 10. 09:19
 13/14 anonim ***** válasza:
mit lehet tenni? mikor nincs otthon senki,összepakol és elmegy. énis ezt csináltam,annyi különbséggel hogy nincs gyerekem és nem voltam terhes. 16 vok most,akkor voltam 15,5.elegem lett anyámból,meg a cigi&internetfüggőségéből.
2009. nov. 23. 13:57
 14/14 anonim válasza:

Sziasztok!

Hát én 17 éves vagyok és lett volna babám egy 14éves fiutól akivel már együtt vagyunk lassan 2éve.

Megszerettük volna tartani csak hát anya azt mondta hogy elvisznek mert a barátom 14éves.

Szerintetek ha én 19leszek ő pedig 15 akkor is elvinnének?

2010. máj. 26. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!