Mit lehet tenni, ha valaki 18 év alatti terhes, a párja mellette áll, de az anyja be akarja adni intézetbe?
A megtartott terhességgel nagykorúvá válik a nő(azt pontosan most nem tudom, hogy szülés előtt is igaz ez, de utána biztos)! Ha mégis be kell vonuljon intézetbe akkor is max a terhesség végéig.
És a gyámhivatal onnantól kezdve, hogy az anya 16év feletti, már csak a csöppséggel fog foglalkozni, hogy az ő érdekei teljesülni fognak-e.
Tegyenek apasági nyilatkozatot, menjenek el a gyámhivatalba, és kérjenek engedélyt a házasságra, úgy hogy viszik a nőgyógyász igazolását a terhességről+ az apaságit.
Kedves előttem szóló, nincs igazad. A terhességgel, szüléssel nem válik a nő nagykorúvá. Ha egy 13 éves lány szül, akkor mind neki, mind a babának gyámja kell, hogy legyen és 13 évesen nem lesz nagykorú, nem dönthet a gyerekéről, nem házasodhat......
16-18 éves kor között a gyermek dönthet úgy, hogy nem kér a szülői felügyeletből, felkeresheti a gyámhivatalt. Ez azt jelenti, hogy a gyámhivatal fogja gyakorolni a szülői jogokat a gyerek felett, a gyerek kérésére. Tehát a gyámhivatal engedélyt adhat a házasságra is, hiszen 16-18 év között ehhez engedély kell.
De magától a terhességtől, szüléstől senki nem válik nagykorúvá.
Sziasztok!
Hát én 17 éves vagyok és lett volna babám egy 14éves fiutól akivel már együtt vagyunk lassan 2éve.
Megszerettük volna tartani csak hát anya azt mondta hogy elvisznek mert a barátom 14éves.
Szerintetek ha én 19leszek ő pedig 15 akkor is elvinnének?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!