Adam Joyrider: Visszaszerzem az exem című munkája járt már pozitív eredménnyel?
Jó régi a kérdés...
Olvastam, de még nem próbáltam ki. :)
Úgy vélem, tipikusan magyar mentalitás sajnos, hogy fingunk sincs az adott dologról, mégis lehúzzuk. Valóban pénzbe kerül, de nem egy eget rengető összegről van szó. Qrva sokan pszichológusnak, párkapcsolati trénernek is kifizetnek annyit EGYETLEN óráért, és akkor még csak meghallgatta a problémánkat...
Nem áll szándékomban vitatkozni azzal, hogy ha megtalálod az "igazit", nem fogod elveszíteni, mert nem lenne értelme. Azt azonban mindenki maga dönti el, ki számára az igazi. Őszintén, a legtöbb válás nem lángoló szerelemmel kezdődik? Úgy vélem, egy párkapcsolat sikere nem azon áll vagy bukik, hogy miben hiszel (ha a sors akarta volna, együtt maradunk), hanem hogy hogyan cselekszel, hogyan viselkedsz.
Van, aki ösztönösen ráérez, hogyan "kell" viselkedni egy párkapcsolatban, hogyan fejezze ki a másik felé az érzelmeit, hogyan oldja meg jól a konfliktusait, van, akinek pedig tanulnia kell. Sokszor ez az "éretlenség" az, ami megöli a vonzalmat. Ha az ember "megérik", felnő, az minden, csak nem manipulálás. Fejlődés. Ha egy kapcsolatra érett személyiséggé válsz, aki képes a másikat boldoggá tenni, akkor nem manipulálsz. Ha csak rövid úton, trükközéssel akarsz sikert elérni, el fogsz bukni. A könyv egyetlen manipulatív "trükköt" sem említ, és nem is egy helyen hangsúlyozza a változás, fejlődés fontosságát, mert ezek nélkül tényleg csak "felmelegítés" lesz, és ugye úgy csak a töltött káposzta a jó... Abban is segít, hogy eldöntsük, tényleg érdemes-e lépéseket tenni, és azt az eshetőséget sem hagyja ki, ha esetleg már nem érdemes.
Többször áttanulmányoztam a könyvet... én arra jöttem rá hogy az iró szeretne minket rávilágitani eggyes dolgokra amiben fejlödnünk kell. Ez itt egy alkalom, egy pofon hogy változtass mert valamit nemjol csináltál eddig. Valamint arra is jó,hogy rávilágitson , hogy attol hogy ennek a kapcsolatnak vége, a világ még nem ért véget ,hanem ez egy alkalom hogy fejlödj s megerösödj...
Igen, kell ez a három hét szünet elmélkedés,gyógyulás,lenyugvás és tisztánlátás hogy komoly nézettel indulj a visszahoditásnak, és onnantol tényleg attol függ hogy a másik akarja e? ...küzdeni és probalkozni lehet ha ugyérzed hogy kell és megéri!
A megalázkodás tényleg nem vezet semmire, ez a könyv egy utmutató hogy rájöjj lehet másképp is... érettebben és megfelelöen kezelni ezt a helyzetet/problémát...
Szerintem mindenkinek megéri elolvasni!
Sziasztok!
Nekem is megvan az említett könyv, de a hölgyeknek íródott változata... most rendeltem, és rengeteg minden van benne.. tényleg!
A gond az hogy nálunk a férfi szakított meg minden tényleg minden! kapcsolatot, letiltott mindenhonnan, telefonszámot cserélt, mondván hogy eljátszottam a bizalmát: itt olyan dolgokkal vádolt meg amiket el sem követtem..! Tisztáztam magam ezek alól! Mégsem akarja a folytatást, pedig tudom hogy ő is szeret engem! A barátai is megmondták. Életemben először úgy érzem, hogy azt a kapcsolatot találtam meg amire mindig is vágytam, és nem akarok elveszíteni! Viszonylag hamar lenyugodtam, abbahagytam a keresését most várok pár hetet... Új telefonszámát megadta, fel is veszi ugyan de a beszélgetés végén mindig odavágja hogy már nincsenek érzelmek részéről! Segítsetek nekem!
N/32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!