Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jővőre megyek középsuliba....

Jővőre megyek középsuliba. Koleszos akarok lenni, de szüleim nem engedik. Mit tegyek? Tovább lent

Figyelt kérdés
jővőre megyek középsuliba. koleszos akarok lenni, de szüleim nem engedik. mit tegyek?? hogyan szedhetném rá őket hogy had legyek az?? amugy egy megyével messzebb van a suli. és igy igazábol a busz sokba is jönne ki. egynap majdnem 1000 ft-ot elbuszozgatnék. amugy vannak tapasztalaitol a koleszról?? ti szeretitek?? mennyibe kerül?:D
2011. aug. 3. 20:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
30%

Ha egy megyével messzebb van a suli, akkor mindenképpen kolis legyél! Ha csak 20 km-rel, már akkor is nagyon megterhelő a folytonos buszozás. Középiskolában felejthetetlen élmény a kolesz, de én egyetemistaként is az voltam.

Nincs olyan, hogy nem engedik! Fárasztó, drága, naponta buszozni a suliba, aztán tanulni! Ennek a következménye egyértelműen az lesz, hogy nem lesznek barátaid, nem lesz lehetőséged megismerni más városokat, leszakadni otthonról és kétszer annyit kell teljesítened, mint másnak, a buszozás miatt. Ha romlik az átlagos, mert sokat kell buszoznod, akkor a későbbi lehetőségeid is romlanak. Szakkörbe nem járhatsz, plusz órákat nem vállalhatsz, mert mindig a buszra kell figyelni.

Beszélj velük, és mondd meg, hogy mindenképpen kollégista akarsz lenni és nagyon állj a sarkadra! Ha nem használ, akkor elsőször fordulj valamelyik tanárodhoz, osztályfőnöködhöz, ha lehet még nyolcadikban, de ha nem megy, akor AZONNAL, amikor bekerülsz a suliba! Mindenképpen kérj felnőtt segítséget.

Ugyanis úgy fest, hogy a szüleid teljesen basáskodni akarnak feletted.

A koliban nem csak az alkalmazkodó gyereknek áll a pálya. Én olyan középiskolás koliba jártam, mint az Abigél-féle koli. És egyáltalán nem vagyok alkalmazkodó, sőt, nagyon is öntörvényű és önfejű ember, mégis nagyon jó volt a koli, mert nekem a durva családom helyett az OTTHONT jelentette - és ezt nagyon megbecsültem.

Egyet dönts el: ha te kolis akarsz lenni, akkor az leszel! Az számít, amit te akarsz, nem a szüleid akarata, mert a te életedről van szó, nem az övékről. Harcolj magadért és kérj segítséget!

Ugyanis úgy fest, hogy a jelek szerint a szüleid basáskodni akarnak feletted, és azért nem engednek kollégiumba.

2011. aug. 3. 20:30
 12/16 A kérdező kommentje:

utolsó: kösszi, ez nagyon inspiráló volt:)(Y)

amugy azt megtudná nekem valki mondani hogy mennibe kerül hónaponta körübellül a kolesz?? köszii

2011. aug. 3. 20:37
 13/16 anonim ***** válasza:
a középsulis kolik szerintem ingyenesek, vagy csak kajapénzt kell téríteni, de az adott iskola honlapján biztos adnak tájékoztatást
2011. aug. 3. 23:00
 14/16 anonim ***** válasza:

Bár lehet hogy feleslegesen írok, mert te már eldöntötted hogy mindenképp kolis akarsz lenni és kész, de azért megpróbálom:)

Szóval annyi idősen mint te, én is mindenáron kolis akartam lenni. Ugyanazokkal az érvekkel, mint most te. Sehogy sem engedték a szüleim, úgymond ők "nyertek".:) Most 23évesen, áldom az eget hogy annak idején nem voltam koleszos. A középsulival végeztem bejárósként, és semmiből nem maradtam ki, sőt. Néha baromi szar tud ám lenni a koleszban, csak erről nem beszél senki. Nem ugorhatsz haza mondjuk szerdán ha kedved tartja. Nincs olyan h addig lófrálsz ameddig akarsz, megvan adva hogy mikor van KIMENŐ. Én az egyetem alatt kerültem el albérletbe, és hidd el azok lesznek életed legszebb évei, és még nem a most jövő középsulisok. Jók lesznek ezek is nagyon, de jobbak sokkal ha nem vagy koleszos.

A szüleid tudják hogy mi a jó neked!!

2011. aug. 4. 02:20
 15/16 anonim ***** válasza:
arról nem is beszélve hogy undorító menzás kaján kell élni, és nem akkor mész fürdeni amikor épp kedved tartja...
2011. aug. 4. 02:21
 16/16 anonim ***** válasza:

ahova én jártam felnőt suliba, ott három koli volt és mind a háromnak más volt a napi díja. Az enyémnek pl a legdrágább,mert volt hűtő és fürdő is a szobában. Havi kb.8 ezer volt de ebben nem volt benne a kaja.

Szerintem minden sulinak más a szállás díja.

2011. aug. 4. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!