Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lépnétek egy ilyen helyzet...

Mit lépnétek egy ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Tegnap este nagyon nagy vita volt, mert tesóm későn ért haza és a telefont sem vette fel, anyámék keresték stb. A szüleim kisujjból, egyszerre elhordták őt minden alkoholista k*rvának, mindennek mi a barátommal fültanúi voltunk, aludni sem tudtam a veszekedés után, annyira durva dolgokat vágtak egymás fejéhez (persze a csúnya beszédre tesóm is visszavágott, jogosan, mert nagyon kanászul beszélnek velünk a szüleink).

Anyám ma reggel azzal fogadott, hogy "apádhoz most ne merj egy darabig szólni!". Csak lestem, vajon megint mit vétettem a szokásos nagy semmin kívül. Anyám elmondta szemrehányó, bunkó stílusban, hogy tegnap hallották tesómat telefonálni, és olyanokat mondott rólam a telefonban az illetőnek, hogy én a barátommal a szüleimet szoktam ócsárolni, hogy elmondom őket minden szemétládának és a barátom is elmondja őket mindennek. Persze a szüleim elhitték az utolsó szóig. Beszéltem tesómmal utána, kiderült, hogy anyámék csak fél mondatokat hallottak, és pont azt a felét nem hallották, amit kellett volna, és ami az egész történetet átírja, más szemszögből állítja be (kinézem a szüleimből, mindig ferdítenek). Hiába próbáltam anyámmal beszélni, egyik fülén be, a másikon ki, és most mind engem, mind a barátomat utálja és leszólja, mert mi hogy beszéltünk őróluk, és hogy ezek után tőlük ne számítsunk semmire. Persze az egész vád alaptalan, jó, bevallom a szüleim hibáját és a barátommal is megbeszélem ezeket, főleg, mikor igazságtalanok és köcsögök velem ok nélkül, vagy amikor láthatóan semmibe vesznek és a saját érdekeiket előbbre helyezik, ezt nem bírom. De sosem beszéltem róluk csúnyán, főleg nem a barátommal. Teljesen alaptalan az egész, mégis haragszanak rám, csak mert félrértettek egy beszélgetést. És hiába hozom fel a logikus érveimet, egyik fülükön be, a másikon ki, meg sem hallgatnak. Mit tennétek ilyen helyzetben? Komolyan, még én szégyellem magam a semmiért, mert nem tettem semmi rosszat.

20/L

2011. aug. 2. 12:24
1 2
 11/12 tetro ***** válasza:
képzeld én is egyetemre jártam ennyi idősen. és képzeld elköltöztem otthonról. és képzeld egy fillért sem kaptam onnantól otthonról. és képzeld nem is vártam el senkitől. és nem is voltam ilyen nagypofájú követelőző tinédzser 20éves, mint te még mindig. ideje lesz felnőni.
2011. aug. 2. 15:13
 12/12 tetro ***** válasza:
könyörgöm, ne fogadd el a segítséget akkor ilyen áron. szabadon dönthetsz. menj, és tartsd el magad.
2011. aug. 2. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!