Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedül hagynátok a 17 éves...

Egyedül hagynátok a 17 éves lányotokat egy hétre?

Figyelt kérdés
A balatoni nyaralónkba szeretnénk lemenni a férjemmel egy hétre, de a lányunk nem szeretne jönni, mert utána való héten a barátnőivel megy nyaralni Siófokra. Nagyon ügyes, felelősségteljes lány, tudom, hogy nem fogja szétcsapni a házat egy bulival, nem is ettől féltem. Meg igazából nem is féltem, csak mégis, az én kicsi lányom. Furcsa belegondolni, hogy nem is olyan kicsi már. Van barátja aki 5 évvel idősebb nála. Kicsivel több mint egy éve együttvannak. Tudom, hogy a lányom vagy mindig a barátjánál aludna, vagy fordítva (bár ez most is így van, egész szünetben). Sosem lenne egyedül. Főzni tud, de azért hagynánk itthon az első pár napra elegendő ételt. Ő amúgy örülne, ha itthon hagynánk, volt már ilyenre példa, 3-4 napra elmentünk a férjemmel üdülni, pihenni, és ő nagyon élvezte az egyedüllétet, ilyenkor ő a ház úrnője és kicsit belekóstolhat abba, milyen az önállóság (amit egyelőre nagyon élvez). Azért sem szeretne jönni, mert dolgozik, nyárimunkán van, hogy gyűjtsön pénzt a nyaralására. Meg is értem, csak abban nem vagyok biztos, hogy kettesben elmenjünk-e az apjával. Szerintetek?
2011. aug. 1. 23:29
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Én is megnyugtattam magam, hogy semmi gond nem lesz. A barátjának a szülei nagyon kedves és megbízható emberek, rájuk számíthat, ha bármi baj történik, de amúgy a barátja is már felnőtt férfi, szóval nem féltem ettől. A menüt majd a kisasszony összeállítja magának, imád főzni, bármit el tud készíteni, meg szeret kísérletezgetni új ételekkel, sütit sütni a barátjának... :) A házibuliban biztos vagyok, hogy nem lesz, bár ha lenne sem bánnám. Egyszer már csinált, és nem tetszett neki, hogy ő házigazda és figyelnie kell mindenre. Jobban szeret független lenni egy buliban, azt mondta. Szóval ettől nem kell tartanom. De mikor volt nálunk buli akkor is kordában tartotta a dolgokat, nem omlott rá a ház. Köszönöm a válaszokat mégegyszer! Megerősítettetek. :)
2011. aug. 2. 00:04
 12/23 anonim ***** válasza:
53%

Értem én, én se tartanék házibulit, de megfelel annak is.

Jön a barátja, meg pár barátnő 4-5 holt részegen, de kibírható, egy ilyenre számíts. De nem lesz gond

2011. aug. 2. 00:13
 13/23 A kérdező kommentje:
Hát az ő dolga, mit csinál. Bár ilyen se nagyon lesz. A legjobb barátnője van a városban csak, a többiek nyaralnak, vagy másik városban vannak nyárimunkán. A barátjának a barátait pedig nem igazán kedveli, kizárt, hogy meghívná őket a házba. És a barátja meg a legjobb barátnő sincsenek annyira jó kapcsolatban, hogy együtt iszogassanak. Szóval vagy, csak a barátnőjével tartanak egy csajos-iszogatós-filmezős-mindent kibeszélős estét, vagy a barátjával kettesben romantikáznak majd egy üveg bor társaságában. :) De ezt már rábízom, a részletek azt hiszem nem is tartoznak rám... :)
2011. aug. 2. 00:18
 14/23 anonim ***** válasza:

00:13: ne mindig magadból indulj már ki...

Én hasonló kaliberű vagyok, mint a lányod, 16 évesen már bőven egyedül voltam 1 hetet, amíg apám elvolt (anyám meghalt) és semmi bulit nem tartottam, nem ittam/drogoztam, párommal elvoltam szépen, rendesen, akivel a mai napig együtt vagyunk. Gyerekünk se lett, se abortuszom nem volt.

21/L

2011. aug. 2. 00:30
 15/23 anonim ***** válasza:

ma 00:18

De megirigyeltem a helyzetét :(

2011. aug. 2. 00:31
 16/23 A kérdező kommentje:
Ettől sem kell tartanom, hogy unokám lesz idő előtt. Fogamzásgátlót szed a lányom. Bár hiba becsúszhat, de egyelőre nyugodt vagyok. Inni szokott a kisasszony, de csak buliban, vagy ha ünnepelnek szülinapot. Most a héten nem igen fog bulizni menni, így inni sem. Ha meg iszik, akkor a barátja úgyis vigyáz rá. Meg azért annyira sosem itta még le magát, hogy a földön kússzon-másszon. Vagy csak nem tudunk róla. De egyszer mindent ki kell próbálni. Én is voltam fiatal, én is átéltem ezeket, nem tilthatom tőle, annál jobban akarja. A drogot pedig megveti, volt egy nagyon jó barátnője aki sajnos rossz társaságba keveredett és drogokhoz is nyúlt. Azonnal megszakította vele a kapcsolatot.
2011. aug. 2. 00:34
 17/23 A kérdező kommentje:
Miért irigyelted meg?
2011. aug. 2. 00:36
 18/23 anonim ***** válasza:
Irigylem ennyire ismered, akkor meg mi a fenének teszel fel ide kérdést? :) Megbízol benne, ismered mint a tenyered.
2011. aug. 2. 00:36
 19/23 anonim ***** válasza:
Normális szülő kapcsolat, meg hogy egy hétig egyedül van, én is imádok egyedül vezetni egy háztartást, sokkal motiváltabb vagyok, takarításban is mivel tőlem függ egyedül. Nekem az lenne a nyaralás ha elmennének a szüleim
2011. aug. 2. 00:37
 20/23 A kérdező kommentje:
Igazából mióta feltettem a kérdést ezen is elgondolkodtam, hogy miért tettem fel. Volt bennem egy percig egy kis bizonytalanság, kíváncsi voltam, hogy másoknak mi a véleménye. De tudom, hogy bízhatok benne. Csak szokatlan a helyzet, hogy ő lassan egy kész felnőtt nő, és nem az a kislány aki még pár éve is volt. Túl gyorsan nőtt fel, és még néha elgondolkodok, hogy hogy is bánjak vele. Mint egy kislánnyal, vagy mint egy érett fiatal felnőttel...? :)
2011. aug. 2. 00:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!