Lassan egyedül maradok olyan anyósként, anyaként, aki a gyerekeivel, menyével, vejével is jó kapcsolatban, veszekedések nélkül él?
Utolso,
Miert kellett megszunni az ex-anyosoddal a kapcsolat? Nem kotelezo.
Három hosszabb kapcsolatom volt 3 "anyóskával"
.1. Mama nehéz természetű,nagyon :)együtt laktunk ,rengeteget alkalmazkodtam,de nagyon sokat tanultam tőle!A gyerekei magázták én,mint menye tegeztem,mindig azt hitték én vagyok a lánya!
Sajnos nem ment szépen a válás..nem beszélünk...miatta:(
2.Mama ,vele nem laktam együtt.Tündéraranybogár..imádtam,imádom a mai napig beszélünk...de az apósommal is nagyon jól kijöttem..
3.Mama jelenlegi.Nem lakunk együtt és messze lakik sajnos...de alig várom,hogy találkozzunk...nem okoskodós,jófej,tegezem Őt és Apósomat is...szeretem Őket
bár közelebb laknánk!Szoktunk több időt is tölteni együtt 1-2 hetet egyszerre..Soha sem vártam,hogy elmenjenek!!
Nekik szültem unokát imádják és én hálás vagyok érte!!!
Szóval 3 Mama, három egyéniség...én mégis jól kijöttem velük:))
Jo volt olvasni ezt a kerdest, bevallom, en is azt hittem, egyedül vagy! :) Sztem inkabb az anyos-veje kapcsolatok jobbak, mint az anyos-meny, mert az anyukak valahogy a fiukat nehezebben engedik önallosodni. De ez persze szemelyfüggö. Remelem, a lanyaim mellett születik egy fiam is, es majd en megmutathatom, jobban csinalhatom! :)
En menykent az egyik legrosszabb kapcsolatrol tudnek csak beszamolni, bar latszolag minden oke, mivel meg egy hangos szo sem hangzott el. Amiota sikerült elköltöznünk, kicsit jobb a helyzet, de most meg a ferjemmel veszekedünk amiatt, mert sztem hanyagolja a "gyerekei+en" csaladjat a "szülei+növere+gyerekei" javara. Itthon gyakran stressz, mert ö odajar segiteni, mindent megjavitani, füvet nyirni (traktorral, amit ök is tudnanak)...stb, mig itthon all minden, nem tudunk nyaralni menni, es persze mi nem kapuk semmi segitseget, ha pl. betegek vagyunk, karacsonyi ajandekvasarlas a gyerekekkel...stb, nekünk elvart mindent egyedül megoldani. Szo esett a tegezes-magazasrol: mi egy olyan orszagban lakunk, ahol mindenki mindenkit tegez, unokak a dedszülök baratnöit is, de nekem ez furcsa volt a korabbi munkaimbol adodoan is, igy elsöre a szüleim korosztalyat magaztam, mig mindenki szolt, hogy nyugodtan tegezhetem - kiveve anyos es apos, igy öket most is magazom (ez amugy a legkisebb probl., teljesen mindegy a többi mellett).
Amit meg közelröl lattam: apai nagymamam nagyon rossz anyos volt, bar nekem a kedvencem es legmeghatarozobb szemely talan az eletemben. Mind3 menyevel rossz volt a kapcsolata. Anyai nagymamam beleszolt csaladi dolgokba, bar igaz, hogy föleg apu alkoholista eletmodja miatt (aki a szülei miatt ivott). Emiatt apu nem nagyon szerette, de inkabb anyuval veszekedtek anyu szüleitöl függese miatt. Bar nagymama szidta öt, ö sosem vissza...
Anyu egyik öccsenek felesege, akik messzebb laktak anyosektol (nagymamatol), jol kijött vele. Csak azt hianyolta, hogy nem szamithat rajuk a gyerekek ellatasaban, de idös koruk miatt meg is ertette. Masik öccsenek felesege, akikkel együtt laktak, mas eset. Ö odaköltözött a nagymamamhoz, es akarata ellenere mindent megvaltoztatott,. Ugy döntött, hogy a nagymama menjen a szobaba, az az öve, minden masra ratette a kezet. En vahol megis megertem, mert ahhoz a hazhoz nem lehetett hozzaepiteni, es ök is egy lakast/hazat kaptak volna ehelyett, mint anyu es a masik testver, akkor azt ugy rendezi at, ahogy akarja, mig igy meg elvart, hogy ne alakitsa at a sajat izlesere?
Most a baratnöimnek is allitolag rossz anyosa van, de persze en az enyemmel összehasonlitva nem latom olyan veszesnek. Egyiküknek pl. rengeteget segit, de ez a segitseg az a baj, neki nem segitseg. Pl. olyat föz, ami neki nem izlik, vagy olyasmiben segit, amit ö is meg tudna csinalni a gyerek mellett. Ugyanakkor beleszol abba, hogy milyen függöny legyen, milyen szinü a fal...stb. Csak az az erdekes, hogy (az enyemmel ellentetben) a ferje ezt eszreveszi, es ugy csinalja, ahogy a feleseg szeretne. Egy peldanak, amig együtt laktunk, es persze mi semmiben sem szamithattunk rajuk, nalunk ugyanez igy zajlott: a ferj sajn eszre sem vette, es meg mielött alkalmunk lett volna beszelni erröl, anyos iranyitasaval apos es a ferjem mar felaggasztotta a hatalmas festmenyeket, amiket anyos vett, oda, ahova ö kijelölte. Ezek utan megbeszeltük, de nem volt hajlando megvalni töle, mert sertette a büszkeseget, hogy ez nem az ö döntese, ezert azt mondta, neki meg tetszik es kesz. Ebben a remalomhazban eltem 8 evig ezekkel a festmenyekkel a falon. Most egyebkent "csak" a ferjem kertjet hasznaljak, neha kapunk 1-1 tal vagy par szem gyümölcsöt ugyanugy, mint a sajat kertjükböl. Azt, hogy atmenjenek a fütest bekapcsolni telen neha, vagy ilyesmire mar nem lehet megkerni öket pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!