Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lenne a helyes? Ez már...

Mi lenne a helyes? Ez már kibirhatatlan állapot

Figyelt kérdés
fiatal pár vagyunk,van egy 1éves babánk.sajnos anyósékkal lakunk és szörnyü a helyzet.12 nm-en lakunk egy kisszobában 3-an. a lakás többi részét nem örülnek ha használjuk,zavarjuk őket. még mindketten tanulunk igy albérletbe nem nagyon tudunk menni,meg anyós zsarol,hogy akkor semmiben nem számithatunk rájuk.nekem még 1 évem van a suliból,páromnak 2 hónap.igy sokat segitenek,de mindenbe erővel beleköt anyósom.mindig kritizál,semmi nem jó neki.jó a kapcsolatom a párommal,de erre rá fog menni.ennyit nekem nem ér a segitségük.kopogás nélkül benyitnak,5évesként kezelnek,6an vagyunk 1 fürdöre stb.menjünk vagy maradjunk? ők besegithetnének ha mennénk mert jól élnek,csak anyós szeret tipródni rajtunk.még azzal is megvádolt hogy nem a páromé a baba.olyan beképzeltek meg büszkék,hogy enni is csak akkor megyek ki ha nincsenek itthon.az én szüleimre ne számithatok. mit tegyek?
2009. ápr. 7. 12:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
A párod végezze el a sulit, 2 hónapot kibírtok. Aztán munkahely, és spuri egy albérlet. Kit érdekel, hogy jó módúak és tudnának segíteni?! Az ilyen tartsa meg magának a pénzét. Én szabadulnék tőle, ahogy lehet.
2009. ápr. 7. 12:38
 2/16 anonim ***** válasza:
95%

Persze, hogy menjetek. Szerintem ez nem kérdés neked se.

Egyébként rendesek, ha segítenének, csak valószínüleg a stílusuk nem igazán jön be neked.

2009. ápr. 7. 12:40
 3/16 anonim ***** válasza:
37%

Szerintem meg jobb lenne, ha nem reklamálnál. Nektek már van gyereketek, el kellene menni dolgozni, és akkor el tudnátok költözni. Suli mellett is lehet ám dolgozni.

Szerintetek anyósodéknak olyan jó buli, hogy ott laktok, és eltartanak? Nem hiszem.

2009. ápr. 7. 12:53
 4/16 anonim ***** válasza:
77%
Eleve nem szültem volna gyereket 12 nm2-re. Először megteremtettem volna a feltételeket. Mind a kettőtöknek igaza van. ÉN sem bírnám ilyen körülmények között mint te, de anyósod helyében sem örülnék, ha hatan lennénk egy fürdőre, ilyen kicsi helyen. Senkinek nem jó. baba mellett gondolom már nem tudsz munkát vállalni, szóval semmi jövedelmed, párodnak szintén. A semmi meg a semmi az semmi. Ebből nem lehet albiba menni. Még ha a párod rögtön talál melót, akkor is ki kell spórolni a kauciót, szóval még egy hónapig ott kell maradnotok, szóval összevissz három hónap. Bírd ki.
2009. ápr. 7. 13:01
 5/16 anonim ***** válasza:
93%
Könnyű szövegelni, hogy ellehet menni dolgozni. Szerintem egy kisgyerek mellett épp elég a suli is. Az viszont igaz, hogy mindenkinek, aki szülőkhöz, anyóshoz szüli a gyerekét kicsit megkéne húznia magát. Mi lett volna, ha anyós is úgy áll hozzátok mint a Te szüleid? Nekik sem lehet egyszerű, azt pedig nem lehet elvárni senkitől, hogy csak mert jól él eltartson titeket.
2009. ápr. 7. 13:05
 6/16 anonim ***** válasza:
94%
Én is mennék. Ha nagyon kevés a penz albira, próbáljatok egy normális alberlotarsat szerezni, biztos találnátok valakit, egyetemen, sokan fognak ossze tobben. Inkább, mint az anyóssal.
2009. ápr. 7. 13:09
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

13,01-nek sajnos igaza van.

De lehet,hogy véletlenül jött össze az a baba nem?Gondolom ilyen körülmények közé nem tervezték volna.

Nem túl jó helyzet,de bírjátok ki ezt a pár hónapot.

Aztán ha tudjátok alakítsátok úgy az életeteket,hogy soha senkitől ne kelljen függnötök,mert ez nagyon megalázó dolog,főleg,hogy így éreztetik veletek.

Sajnos mostanában még felelős gondolkodás mellett is könnyű ebbe a helyzetbe kerülni.

Ahhoz meg sajna neked semmi közöd,hogy anyósodék jól élnek vagy sem.Az a jóindulatúkon múlik,hogy ezt a Ti javatokra is fordítják vagy sem.Ebbe a helyzetbe,amibe a felelőtlenségetek miatt kerültetek örülhettek ennyi segítségnek is.Náluk nektek kell alkalmazkodni.

Majd ha a sajátotokba,vagy legalább albérletbe lesztek,ott nem szólhat bele semmibe,nem kritizálódhat anyós.Bunkó dolog kopogás nélkül bemenni valaki szobájába is,de jelenleg Ő van otthon,és amint írod ezt érezteti is nagyon.Mielőbb teremtsetek saját életet magatoknak.

Sok sikert hozzá.

2009. ápr. 7. 13:11
 8/16 anonim ***** válasza:
93%
Egyetértek hogy azt a két hónapot ki kell bírni a párod már most is nézhetne magának melót!Mert valószínű nem ahogy befejezte másnap már megy dolgozni. Próbáldd meg a pároddal megbeszélni és valahogyan rendezni a konfliktusokat! Mert ez hosszú távon nem jó senkinek!
2009. ápr. 7. 13:13
 9/16 A kérdező kommentje:
véletlen csúszott be a baba.én gyedet kapok+családit kb. 90 ezret havonta.nem itt akartuk nevelni a babát,hanem én a nagyimnál laktam és ott,csak sajnos ő a baba születése előtt meghalt :(
2009. ápr. 7. 13:39
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Akkr dolgoztál valahol??Egyetemre jársz??

Hogy kaphatsz 90000Ft-ot egy hónapban??

Hát nem könyü a helyzetetek,de minnél elöbb költözzetek külön.Mink 3 hónapot laktunk eggyütt anyósomékkal,de az is brutál volt.

Keressetek egy olcsó albérletet,a párod munkát.

Rendbe jön mnden,csak idö kell hozzá.Aogy külön lesztek anyóséktól velük is másabb lessz a kapcsolatod hidd el...

2009. ápr. 7. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!