Légyszives adjatok tanácsot! Mit lehet tenni egy olyan anyával aki egyfolytában sakkban tart, érzelmileg terrorizál és lelki ismeret furdolást kelt bennem mindenért?
Valami tippet adjatok mit csinálhatnék!
Lelki terrorba tart,elveszi az önbizalmam,már egy nullának érzem magam tőle!Sajnos elköltözni nem tudok még egy darabig,még egy fél évez ki kell bírnom de én addig megörülök tőle!
Hány éves vagy? Mert sajnos, ameddig kiskorú vagy/iskolába jársz, és anyagilag ki vagy neki szolgáltatva, addig nem sok mindent lehet tenni az anyukád ilyen viselkedése ellen, mivel mindig fel tudja hozni viták esetén, hogy ő tart el.
Az én anyám is hasonló, mint amit írtál, nem egy szemét ember, de nagyon uralkodó típus, és mindenbe beleszól. Persze én szeretem, de nagyon nehéz vele kijönni sokszor... Nem vagyok már tizenéves, de a mai napig képes arra, hogy nem szól hozzám, ha éjszaka elmegyek otthonról... Én azt a módszert alkalmazom - nem kis erőfeszítésbe kerül - hogy akármit mond, nem vitatkozom vele, nem szólok, ott hagyom hadd mondja, ha megsértődik, majd kibékül. És egyértelműen megmondom neki, hogy a magánéleti dolgaimba ne szóljon bele, ha felháborodik valami miatt, az ő baja.
Az enyém is gyakran mondja, hogy semmit nem érek, stb., ez mai napig nagyon rosszul esik, de ezzel nem tudok mit csinálni. Nem alakult szerencsésen az élete, és többnyire ezt rajtam tölti ki...
Az én anyám is ilyen s ráadásul hívőnek állítja magát, úgyhogy mostanában arra szoktam rámutatni hogy mindazt amit csinál, az Isten törvényei szerint bűn és emlegetem neki a poklot, hogy milyen büntetést kap érte, ha meghal. Már idős, úgyhogy ez reális félelem.
Ez persze nem elég arra hogy egyáltalán abbahagyja, de legalább csökkenti valamennyire... Nagyon utálja, hogy emlékeztetem hogy ez meg az is bűn... sajnos nálánál jobban tudom a katekézist.
Egy házban lakunk, de külön lakásban, így is nehéz elviselni.
Szia! Hát rajtad csak a költözés segíthet. anyagilag: hát én elég későn kezdtem ebbe az önnállósodásba mondjuk mikor már tényleg jó sok pénzem is mögötte volt, fullos önnálló életet csinálni, meg megvolt a diploma és a fizetés.De utólag azért ha bátrabb lettem volna akkor kevesebből is meg tudok lógni.
Lássuk csak:
1. lépés: bevételt szerezni. Nem tudom, tanulsz e még vagy dolgozol vagy mit csinálsz. Ha tanulsz: diákmunka, de tanulj jól az jobban fizet. 21 vagy akkor 2 év múlva úgy is végzel. Ha dolgozol már: bevétel-kiadás összeszámolása, hogy havi szinten mire költesz és marad e.
Mennyi kell: ha mondjuk nem egy lakást bérelsz hanem csak egy szobát, azt mindenestől megúszod kb 10-20 ezerből plusz pár ezer rezsi (ha ügyes vagy.) Kell még kaját venned, ha ügyes vagy havi 15 ezerből egész finomakat lehet főzni. készkaják felejtősek. ezen kívül még egyebek vannak pl szappan, mosópor, ruha cipő sport mittudomén.
szóval ha egy minimálbért tudsz legalább szerezni akkor már jó vagy.
2. lépés: kinézed az albérletet, kiveszed,kacat selejtezés aztán elcuccolsz. kezdd a nem feltűnő cuccal a szekrény aljából. Mikor megvan akkor bejelented hogy elköltözöl. számítsz jó adag érzelmi zsarolásra is.
3. lépés: lenyugszol, rendbe teszed a lelki sérüléseket meg az önbizalmat némi pozitív hozzáállású könyvekkel (Pl. Brian Tracy: főnix szeminárium és hasonlóak, nekem használt), Plusz szerintem olvasd el Susan Forward: Mérgező szülők-et, tanulságos lesz, én azt hittem pár leírt esetben mintha az én őseimről szólna...
4. lépés: Párkapcsolatot szerezni. Nem véletlen ez a sorrend. ha a csajozással kezded, nem fog menni. a csajoknak a hetedik érzéke kilóméterekről kiszúrja az önbizalomhiány legkisebb jelét is! Tényleg! akkor csajozz amikor belül már nyugodt higgadt kiegyensúlyozott vagy.
Nem árt ha utána olvasol a nők pszichológiájának, mert pasi szemmel sok minden értelmetlennek tűnik. Javaslom Allan Pease: Miért sír a nő? könyvet, meg a helyi könyvtár párkapcsolati témakörét.
Maga a csajozás: ha vannak jó fej vidám haverjaid akikkel jól érzed magad, csajozzatok együtt. semmiképpen ne egyedül csajozz mert az esélytelen. De biztos ami biztos tedd fel magad netes társkeresőre is. Ja és szólok előre. El fogod rontani rengetegszer. Vissza fognak utasítani. nem fogják felvenni a telefont, vagy elrángatja a barátnőjük őket a wc-re. Ha egy csaj nem jön össze, kezdj ki helyette kettővel. Előbb utóbb igazad lesz, csak hajrá.
5. lépés: kapcsolat megszilárdítása...
Jelenleg itt tartok... szóval ezt még nekem is ki kell tapasztalni, nem tudok mit írni róla.
Remélem segítettem és boldog újévet!
Ja még 1 kis kiegészítés: az önbizalom rendberakásánál majd a leendő barátnő befejezi a "munka" nagy részét. Elkezdeni neked kell, de egy aranyos csaj ölelésénél nincs jobb önbizalomnövelő :-)
Ja és nem olyan gyors a dolog mint ahogy leírtam, jó néhány hónap amíg ilyen élet után lenyugszol annyira hogy be bírj csajozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!