Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet a vallás probléma két...

Lehet a vallás probléma két ember között?

Figyelt kérdés

Nos...a párommal 4 éve vagyunk együtt és azt mondhatom, hogy nagyon kiegyensúlyozott kapcsolatban élünk...kisebb zörrenések voltak, az első években nagyobb viták, de ma már mindenben ugyanazon a véleményen vagyunk általában, kivétel egy dolgot, a vallást. (itt szólok előre, senki ne vegye zokon az irásomat...) a párom katolikus, eléggé vallásosan nevelték, főleg a nagymamája az anyukáját, és igy persze őt is az anyukája...náluk az összes rokon katolikus, úgyhogy egy nagyobb családi ünnepségen én vagyok az egyedüli református...nekem semmi bajom a vallással, sőt a magam módján vallásos embernek tartom magam (szerintem valaki nem attól hivő, hogy hetente templomban van...:-S) Egyszer már volt egy nagyobb vitánk a párommal a vallás kapcsán amikor azt vágta a fejemhez, hogy minden tökéletes lenne, ha katolikus lennék, ez az egy hiányzik...

Régebben beszéltünk arról, hogy a gyerekeink pl. lehetnek katolikusak, amennyiben csak akkor mennek templomba, ha szeretnének és semmiféle katolikus (és egyéb) vallási szertartás nem kötelező...ebben ő is benne van.

Volt egy vitánk a múltkor egy olyan egyszerű dolgon, hogy ő majd péntekenként nem fog húst enni (mivel diétázni akar, hogy kimélje a máját és pont kapóra jön a katolikusoknál a pénteki böjt nap) Erre még azért is (nem mintha amúgy nem lenne mindegy nekem) mondtam neki, hogy miért nem fog diétázni a csütörtöki napokon a kedvemért...aztán a végén megkaptam, hogy egyáltalán nem vagyok megértő...majd hozzátette, hogy ha választani kéne én lennék a második ilyen téren (azóta ezért bocsánatot kért többször is). Nekem nincs semmiféle vallással semmiféle bajom, ameddig nem megy át bigottá (állandó keresztvetés, állandó imádkozás, szentképek mindenhol a lakásban, templombajárás non-stop) bele őrülnék ha ez lenne a családomban. A párom nem ilyen, mondjuk hinni hisz és látszik rajta a vallásos nevelés...

Néha aggaszt, hogy egyetlen dolog amin sosem tudtunk yöldágra vergődni az a vallás, hogy ki mit és mennyire hisz...én kissé szkeptikus vagyok...

Valaki aki hasonlóan indult neki a házasságnak?

Mi szeretjük egymást és ezen kivül tányleg álom, mennyire jó minden köztünk...vannak akik szerint igy nem lehet hosszúéletű, szerintem meg két értelmes ember ezt megtudja oldani...nem?:)

2011. júl. 20. 21:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Nem véletlenül a Nagypéntek miatt akar pont pénteken böjtölni?Vagy mert a katolikusoknál a péntek böjti nap?Én is ref. vagyok,de a helyedben utána néznék a katolikus vallásnak,esetleg megkérném a páromat,meséljen róla....butaság ilyenekkel piszkálni,mert egy idő után elege lesz és úgy fogja érezni,csúfot űzöl belőle, a hitéből,és végső soron Istenből.
2011. júl. 21. 12:22
 22/22 A kérdező kommentje:
Nem, nem űzök csúfot, ezt ő is tudja. Piszkálni piszkálom néha, ezt bevallom...de nem bántanám meg soha ezzel, sem Őt sem a családját...
2011. júl. 21. 13:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!