Mit tegyek mániákusan gyűjtögető családtagommal?
Néhány éve kezdődött nála ez a jelenség és mára már teljesen kibontakozott. Mindenféle "sz@rt" (elnézést a kifejezésért) megvesz és nem merek szólni neki, hogy nem szabad. A háza már egy nagy szemétdomb. Nem lehet az ágyára leülni és mikor vendégségbe megyünk hozzá a konyhába se lehet kimenni, mert egy négyzet mm szabad hely sincs már ott.
Mostanában nem is megyek hozzá ez miatt...
Mit tegyek? Szóljak neki, vagy valakinek aki szakvéleményt tud netán mondani?
Üdv,
nekem az apám ilyen. Így éltem le a gyerekkoromat(9éves koromig, míg el nem költöztünk). A fürdőszobán nem volt ablak, csak egy pozdorja lap, az ajtó egy pokróc volt, hősugárzóval fűtöttünk be. Anyummal a szobánkban nagyjából rend volt, s tisztaság(amennyire anyu bírta, próbálta fenntartani a higiéniát). Mikor elköltözünk Aputól, évről-évre romlott a lakás állapota. Egyedül lakik 90m2-en, amiből mára már kb csak 5m2 használható, ami az ágyát, a wc körüli helyet, a kád egy kicsiny szegletét(hogy épp beletudjon állni, a többit telepakolta) foglalja magába. A két szobához úgy lehet bejutni, hogy összetekert csöveken bukdácsolva, lábaidat egymás elé rakva kell közlekedned. Ehhez párosul, hogy apu nagy valószínűséggel mániákus depressziós. Ha az ő lakását kipakolnák, valószínű öngyilkos lenne. Engem szeret a világon a legjobban, mégsem tesz azért, hogy legalább át tudjon hívni magához, ha már a gyerekkoromat valamilyen szinten elcs*szte.(Hozzátenném, engem inkább az zavart, hogy minden nap veszekedtek a szüleim, meg, hogy mindig éjjel mentünk ki a hipermarketbe vásárolni, oviból meg elkéstem mert nem bírtam felkelni, és engem szidtak le az óvónők->refluxos lettem a sok idegeskedéstől 4 évesen).
Egyszer, mikor átugrottam hozzá(nem lehet ügyebár nála huzamosabb időt eltölteni,mert még leülni sem lehet) kértem tőle egy pohár vizet. Olyan pohárban adta ami retkes volt, a vízben is úszkált valami lepedék. Saját magára is igénytelen, heti 2x fürdik csak, fogat nem igen mos.:( Szeretem, de ez, meg hogy fél éves periódusokban megbolondul és elküld a p*csába, nem esik valami jól, s így én sem lettem valami boldog, kiegyensúlyozott fiatal. Szerintem nem tudsz tenni semmit, ez egy betegség, de azért sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!