Mit tegyek? Nem akarom, hogy a barátság rovására menjen?
Van egy üzletem és babát várok! Lassan el kell mennem szülési szabadságra. Embert kell magam helyett keresnem! A barátnőm tesója jelentkezne. Őszintén megmondom vannak aggályaim. Mindig apu elvét követtem ebben, nem keverjük a barátságot az üzlettel. Félek, ha bármi gond lesz, rányomja a barátságunkra a bélyegét. Elég egy félreértés mondjuk anyagi téren és meg is van a gond!
A másik,hogy apuval ezt együtt csináljuk, aki nem egyszerű ember. Magasak az elvárásai. Nem akarom,hogy esetleg bármit szóvá tesz a barátnőm tesójának, akkor otthon náluk az legyen a téma,hogy milyen az apám! Ha egy idegen mondja nem érdekel!:) Sajnos nagyon a számítógéphez sem ért, itt meg ez eléggé fontos, de mondjuk ez még kiküszöbölhető.
Az előnye,hogy ért ahhoz,amit árulunk, mert régen már dolgozott hasonlóban!
Sajnos apunak van rossz tapasztalata. Anno az egyik barátja sógorónák ki adtunk egy lakást. Két év alatt olyan cigányosra lakták, hogy több százezret kellett rá költeni. Apu nyilván ezt megjegyezte a havernak, aki ezt nem is tudom miért nem látta nagy bajnak és jól össze is vesztek! Mit tegyek?
Ne vedd fel, nyugotan hivatkozz pl. a számítógépes dologra. Vagy nem tudom.
Ha mondjuk az én ismerősöm lenne, és régóta munkát keresne (nem tudom, így van-e), lehet, hogy felvenném, hogy segítsek rajta, de elbeszélgetnék vele apuról, a munkáról, és hogy ne keverjük a dolgokat.
Ne vedd fel! Én azt szoktam mondani: más az üzlet és más a barátság. A kettőt sosem keverjük!
Azt írod, a papáddal együtt csináljátok. Akkor most ezt bízd a papádra, hogy kit fog felvenni, beszéld meg vele, ezt a részt intézze el ő, márcsak azért is, mert a továbbiakban ő fog vele dolgozni. Legyen az ő döntése.
Ezt elmondhatod a barátnődnek is, és ettől kezdve nem lehet sértődés, mert a papád döntése nem a te döntésed.
Ha pedig azért haragszik meg a barátnőd terád, mert a papád nem vette fel az ő tesóját: idővel majd megbékél, ha mégsem, akkor nem is volt igazi barátnő.
Hirdessétek meg az állást, és a legjobb jelentkezőnek adjátok.
Az sem igazságos, ha csak azért esik el a munkától, mert a barátnőd tesója. Legyen fair verseny.
Köszi!
De nem arról van szó,hogy most ez igazságos vagy nem! Hanem teszem azt történik bármi, leltár hiány stb. akkor nyilván a barátnőm a tesóját védi, és már is meg van a gond!
Na mindegy, végül is apu fog dönteni!
Csak nem szeretném,ha sértődés lenne, mert nem ő kapja az állást!
Ne aggódj előre olyasmi miatt, ami lehet, hogy be sem fog következni!
Attól csak rossz lesz a kedved, az állandó belső szorongás nem tesz jót az idegrendszerednek sem. És ezzel nemcsak magadnak ártol, a baba is "átveszi" az érzelmeidet.
Neked mostmár nincs más dolgod, mint a babával foglalkozni, készülni az eljövetelére. Jó egészséget és sok boldogságot kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!