Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám alkoholista! Mit tegyek?

Anyám alkoholista! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Régen is iszogatott (kb 10 éve), aztán abbahagyta. Most viszont november óta megint. Ráadásul már cigizik is. Persze nem ismeri el, hogy az. De én tudom. Állandóan a sör, bor, feles kell neki. Apám előtt titkolja és öngyilkossággal fenyegetőzik, amikor mondom neki, hogy elmondok neki mindent. Így ezt nem merem megtenni.

Most is itt könyörgött nekem vagy fél órán keresztül, hogy hozzak neki piát, de szerencsémre, épp megjött apám. Neki mindig ez az utolsó alkalom. Régen pedig tök jól megvoltunk, de már tényleg rosszul vagyok, ha kettesben kell lennem vele.

2011. júl. 15. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Szólj apádnak mindenképp! És talán családsegítő..
2011. júl. 15. 14:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Beszélj vele, kérdezd meg, hogy egyedül akar-e megöregedni, mert ennek az lesz a vége, keressétek meg az okát, lehet depressziós, vagy valami gondja van, és ezért menekül a piába.
2011. júl. 15. 14:52
 3/8 anonim ***** válasza:

És mit csinál a családsegítő???Semmit.

Józan pillanatában kell megmondani neki, hogy vagy abbahagyja, vagy elfordul tőle a családja.Amíg ő maga be nem ismeri, addig nem tehettek semmit.

2011. júl. 15. 14:53
 4/8 anonim ***** válasza:
szerintem is szólj apádnak ... meg ne hozz neki piát
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha anyud nem volt ezelőtt ilyen, akkor valami biztosan kiváltotta ezt belőle, amiről talán nem tudsz...ennek is utána kellene járni!!

És mindenképpen szólj apukádnak!!! Anyud így csak mérgezi magát...ha szólsz apudnak, akkor tudtok tenni valamit ketten és ezzel SEGÍTETTEK anyukádnak!!

6/8 anonim ***** válasza:

Beszélgess vele sokat. Anyukám is iszik, bár ő már nem is titkolja, de akkor iszik, amikor elkeseredett és magányos. Ha beszélgetünk vele, akkor általában kibírja pia nélkül.

Orvoshoz esélytelen elvinni, mert szerinte "ennyi belefér". Márpedig amíg ő maga nem akarja, addig nem fog megváltozni a dolog. Ezért nem szabad erőszakolni, hanem ügyesen a lelkére beszélni, hogy legalább az orvoshoz elmenjen.

2011. júl. 15. 14:55
 7/8 A kérdező kommentje:

Igen, depressziós. Állandóan koszos neki a ház (ami nem igaz), meg van mikor mondogatja, hogy úgy lerobbant, de nem tudja miért. Amúgy vannak jobb pillanatok, amikor beszél róla, hogy tudja, hogy nem kéne...stb, de másnap kezdődik elölről.

Apám nem iszik és elég hirtelen haragú, ezért is félek neki elmondani, mert amilyen állapotban van most anyám, képes és tényleg megöli magát.

Épp most jött be és mondta, hogy apám elment bort venni.

Persze apámnak fogalma sincs róla, hogy neki kell. Csak anyám már nagyon jól hazudik, amit apám rendre el is hisz neki, de én már átlátok rajta.

2011. júl. 15. 15:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem az apám alkoholista. Több mint 10 éve tűrünk, mint az állatok.

Mindent kipróbáltunk, józanul beszélni vele, veszekedni napokon keresztül, nem szól hozzá senki...de sajnos nem váll be...

10 éve szenvedünk anyával!! Kötegszik velünk, kiabál és hülyének néz minket...Szörnyű...:(

2011. júl. 15. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!