Szerintetek normális az, hogy a barátságot többre becsülöm a szerelemnél? Nektek melyik ér többet?
Minden kapcsolat másképp fontos. Másképp a barátság, a szerelem, a szülő-gyerek kapcsolat.
De szerintem, ha valaki kevesebbre becsüli a párjával való kapcsolatot, mint a barátaival, akkor annak a kapcsolatával valami nincs rendben.
Szerencsére nekem a szerelmem a legjobb barátom is egyben, úgyhogy nem kell választanom, de ha kellene, valószínűleg inkább a páromat választanám. Úgy gondolom, én nem is tudnék hosszabb távon együtt élni, együttműködni valakivel, ha a szerelem mellett nem alakul ki bennünk egymás iránt barátság is.
nem összehasonlítható, ahogy azt sem tudod megmondani, hogy a cipő a fontosabb, vagy a ruha :)
ha valaki választás elé állít, az nem igazi szerelem, illetve nem igazi barát.
mint kapcsolat egyébként a barátság többet ér (kivéve persze hamár nem csak szerelem, hanem házasság), mert az nem csak egy érzés, hanem sokmindenből felépített és megválasztott kapcsolat.
"Ha valakit szívből szeretsz, az egyben a legjobb barátod is."
Legalábbis így szól a mondás. Én egymás mellé helyezném őket, a legjobb barátnőmről sosem feledkeznék el, a barátom pedig ugyan olyan fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!