Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A testvérem miért ilyen...

A testvérem miért ilyen féltékeny rám néha?

Figyelt kérdés

Ő folyton megkap mindent( 1 évben 5-6 pár cipő, ruhák, kirándulások, stb.), míg nekem elég 1 pár cipő 6-7 évig, negyedannyi dolgom, nincs mint neki.

Ma például vettünk anyummal 1 nyári cipőt, mert gyáltalán nem volt, s erre a testvérem nagyon megharagudott (mikor neki 15 pár nyári cipője van).

Most mit tegyek?

2011. júl. 12. 17:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet úgy gondolják, hogy neked van saját pénzed, abból költs magadra. :S Ha ez a helyzet, ne add haza a háromnegyedét, csak a felét, vagy még kevesebbet. Ha ezt kikérik maguknak, megmondhatod, hogy szükséged van rá, hiszen tőlük nem kapsz semmit.
2011. júl. 12. 17:55
 12/15 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy így gondolják, de kisebb korunkban is így volt.
2011. júl. 12. 17:57
 13/15 anonim ***** válasza:
94%

Én nem a dolgaimmal vagyok így. Anyám figyel rá, hogy legyenek ruháim, cuccaim, plusz van egy nagyon aranyos nagyim, aki rám áldozza a nyugdíját, hogy olyan dolgokat vegyek, amire semmi szükségem. xD

Viszont én naponta elbőgöm magam napközben vagy este, mert látom, ahogy a húgom kiabál a szüleimmel, vagy hisztizik, bőg, utána meg őt dajkálják, meg szeretgetik, hogy "dehát ő még kicsi". (11L)

Ellenben nekem meg lett mondva, csak akkor beszélek, ha kérdeznek, valami rosszat mondok megy a kiabálás, néha egy-két pofon, és takarodjak a szemük elől. Hiába sírok, itt átkozottul nem érdekel senkit.

De nem baj, én már hozzászoktam, elfogadtam, tudom, nyilvánvalóan bennem van a hiba. Ezért is tanulok ezerrel, hogy elmehessek kollégiumba, és miután felnőttem, eltűnjek a pokolba innen.

2011. júl. 12. 19:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, nálunk is hasonló helyzet van, bár nálunk kivételezés nincs. Megkapunk mindent, amit ki tudnak fizetni, de ha valami "szülői szeretetet" kellene produkálni, hirtelen mindketten eltűnnek. Arra még futja, hogy anyum havonta megkérdezze, mi volt a suliban ma, de nagyjából ennyi. Amikor megkérdeztem tőle, mi az a menstruáció, elküldött a fenébe. :'D A pofonok szerencsére már elmúltak, bár tudom, hogyha jobban felidegesítenénk apánkat, nem sokáig maradnának homályban. Kis korunkban ott vert mindenkit, ahol csak tudott.
2011. júl. 13. 08:33
 15/15 anonim ***** válasza:
Nekem nincs tesóm, de szerintem is neked van igazad! Nincs igaza, hiszen ő sokkal többet kap, mint te, és még neki áll feljebb... Beszélj anyukáddal
2011. aug. 19. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!