Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan mondta?...

Szerintetek jogosan mondta? Irigyseg?

Figyelt kérdés

A barátnőm és én ugyanabban az évben kezdtünk párkapcsolatot.Mi gyorsan összeköltöztünk,ősszeházasodtunk.Szüleimtől kaptunk egy házat,a tető es a fal maradt a többit felujitotuk.Ők is kaptak házat nekik csak meszelni kellet.

Két teljesen külömböző életet élünk,mi gyüjtögetünk és lassacskán mindent megveszünk,ők olyan bulizós fajták,semmit nem vettek mindent kaptak.

A probléma ot van hogy én 8éve nem melozok,eltartott vagyok,neki a párja elvárja hogy dolgozzon.

bezsélgettünk és a fejemhez vágta hogy nekem milyen könnyű életem van.Ugy tünik mintha irigy lenne az életemre,arra hogy mennyit haladtunk önerőből.Legszivesebben elmagyaraáztam volna neki hogy azért ez nem ilyen egyszerű de csak hallgattam.Ti mit reagáltatok volna egy ilyen kijelentésre?

2011. júl. 5. 08:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
90%
Mivel nem tudjuk mit csinálsz, így kívülállóként tényleg könnyű azt mondani, neked könnyű. De tényleg csak te tudod, miről van szó.
2011. júl. 5. 13:56
 12/16 anonim ***** válasza:
71%
Mi van,ha nem szereti a munkáját,és ezért érzi,hogy neked könnyű életed van?Ha tényleg barátnő vagy,nem megsértődsz,hanem megkérdezed,mi baja.Mert az írásaidból úgy látom,te meg elítéled azt,ahogy ők élnek,lásd:közös szerzeményük egy vasaló 10 év alatt,bulizós fajták,mindent kaptak,stb,Csak nem zavar,hogy te mindenért megdolgozol,ők meg nem(szerinted).
2011. júl. 29. 12:30
 13/16 A kérdező kommentje:

Hogy mit csinálok?

6évig voltam jó értelembe vett csicskás,anyosék apukámék nagytatámék mindig számithattak rám.Anyosom beteg,kisértem dokihoz,bevásároltam,ha kellet vigyáztam rá mig aposom haza nem ér.Apukám mozgássérült,ha anyu nem volt otthon,takaritottam,segitettem neki amiben tudtam,fahordás ilyesmik.

nagytatámék szomszédok szoval bármikor szoltak ott voltam.

Emelett 4éve internet segitségével keresek némi pénzt,rezsire elég.

Cseresznyeszedéstől kezdve almaszedésig mindent csinálok,nyesőzés ilyesmik.

2éve anyuka is vagyok.

2011. júl. 29. 12:30
 14/16 A kérdező kommentje:

12:30.

Tudom hogy nem szereti a munkáját de ennek nem én vagyok az oka.Probált már 10félét csinálni.

Nem irigylem hogy ők kaptak mindent,szerencsések.Az a baj hogy elmeséli hogy itt meg itt voltak meg ezt meg azt csináltaák és hogy milyen jó volt nekik,ez rendben de akkor miért sir két perc mulva azért hogy ők semmit nem értek el az életben?érted,egyrészt szorják a pézt közben meg ferdén néz ha mi veszünk valamit mert milyen könnyü nekem hogy melo nélkül is tudunk venni pl egy porszivót.

2011. júl. 29. 12:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát,sajnos vannak ilyen emberek.Van,hogy én is irigy vagyok egy-két pillanatig másra,de aztán végiggondolom,hogy én nem is érezném jól magamat a helyében.Legközelebb kérdezd meg,hogy szeretne-e cserélni veled,és ha igen,miért?Hátha akkor elgondolkodik,hogy nem is olyan jó neked.
2011. júl. 29. 12:38
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, én napi 8 órában dolgozom, emellett háztartást vezetek, gyerekeket nevelek, plusz a beteg anyámat gondozom, vagy intézem a gondozását.

Szóval szerintem ezek az "extra elfoglaltságok" minden ember életében előfordulnak, a 8 órás munka mellett. Pedig hidd el, én is ki tudnám tölteni a napjaimat munka nélkül, bőven.

Szóval valljuk be, neked mégiscsak könnyebb enélkül a teher nélkül. És nem csak arról van szó, hogy több időd van, de az energiádat se veszi el.

De én nem irigyellek, mert elégedett vagyok az életemmel, nem úgy mint te. Viszont itt Magyarországon, ahol az emberek örülnek ha éhbérért dolgozhatnak feketén.. Szerintem ne csodálkozz, ha egyesen irigykednek.

Sajnos.

2011. júl. 29. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!