Mit tennél, ha rokonod bejelentenék, hogy ő a szcientológiai egyház tagja?
Távol élünk egymástól, és a tavalyi személyes találkozás idején még nem tartozott közéjük. Most meg nem lehet megmaradni mellette a hülyeségei miatt:(
Megszakítanád vele a kapcsolatot, elviselnéd a térítési szándékát, összevesznél vele, támogatnád.. mi lenne a reakciód?
A viselkedésétől függ. Ha engem is meg akarna "téríteni" kiteszem a szűrét a lakásomból és azzal kész. Egy-két figyelmeztetés még elmegy, de utána muszáj a tettek mezejére lépni, mert különben nem lesz semmi foganatja a kérésednek.
Sajnos nem hinném, hogy hosszú távon normális tud maradni az, aki ilyenre adja a fejét, kijönni onnan meg sokkal nehezebb, mint bemenni. Ebben nagyon hasonlít is egy börtönre, egyesek szerint nem véletlenül.
Köszönöm a válaszokat! Az igaz, hogy én ritkán találkozom vele, de a családommal élénken kommunikál és szorosabb a kapcsolata. Másrészt igen, a barátnője is az egyházra hagyta a vagyonát, nem régen halt meg.. bár ez a része engem nem érint, nem vagyok potenciális örökös.
Csak éppen ő tényleg az a típus, hogy mindig mindent jobban tud és manipulálni próbálja az embereket, és nagyon remélem, hogy a családom immunis lesz a próbálkozásaira..
Persze lehet jó dolgokat tanulni ott, hiszen a tudomány az alapja (legalábbis ezzel próbálnak valósnak tűnni), de ezeknek az ismereteknek a vallásos rizsa nélkül is a birtokába lehet jutni. Én a tudomány emberének vallom magam, és eléggé kiakadok, mikor elkezd nekem mesélni a vallás és világ teremtésének kapcsolatáról vagy hasonlókról:) A családom viszont eléggé befolyásolható.. komoly meccsre számíthatok:S
"A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 13:29"
Egy szcientológusnak hiába mondod, hogy nem érdekel, ő attól még meg akar téríteni.
Ha egyébként kedvelem nem szakítanám meg a kapcsolatot, vagy csak bólogatnék a szövegére, vagy ha lehet, megbeszélném vele, hogy az élményeit mesélheti, de téríteni ne akarjon.
Vigyázz vele azért nagyon, nehogy beetessen valamivel!
Kemény!
Engem addig nem érdekelne a dolog különösebben, amíg el nem kezdene papolni nekem. Akkor jön el az ideje a beszélgetésnek, hogy engem hótra' nem izgat ez a dolog, és vagy a témát hanyagolja ezek után vagy engem.
A szcientológia egy destruktív szekta, családtagokat leszakítja az emberről, bemesélik neki, hogy mindenki ellenség, aki nem szcientológus, közben minden vagyonát elszedik. Nagyon vigyázni kell velük!
Általában a labilisebb emberekre vadásznak, akik könnyebben befolyásolhatóak, és sokszor nem a vallással indítanak, hanem vannak mindenféle fedőszerveik, drogellenes, sportolós, stb. egyesületeik, szóval elsőre nem nyomják az arcodba, hogy el kéne végezned pár tanfolyamot. És aki ellenségesen viselkedik/nyilatkozik az egyházról, azt is "felírják" a tagok kötelesek minden szci ellenes megnyilvánulást lejelenteni.
Legjobb minél előbb egyenesen, és következetesen ragaszkodni ahhoz, hogy ha továbbra is kapcsolatban akar maradni, ne térítsen, de a legjobb lenne, ha otthagyná őket. Egy agresszív pénzhajhász vállalkozás, nem vallás. Több országban be van tiltva, ahol működhet, az állambiztonság figyeli őket, mint az államra veszélyes szervezetet. Sajnos nálunk a nagy liberalizmus miatt garázdálkodhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!