Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha rokonod bejelen...

Mit tennél, ha rokonod bejelentenék, hogy ő a szcientológiai egyház tagja?

Figyelt kérdés

Távol élünk egymástól, és a tavalyi személyes találkozás idején még nem tartozott közéjük. Most meg nem lehet megmaradni mellette a hülyeségei miatt:(

Megszakítanád vele a kapcsolatot, elviselnéd a térítési szándékát, összevesznél vele, támogatnád.. mi lenne a reakciód?

2011. jún. 29. 13:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

A viselkedésétől függ. Ha engem is meg akarna "téríteni" kiteszem a szűrét a lakásomból és azzal kész. Egy-két figyelmeztetés még elmegy, de utána muszáj a tettek mezejére lépni, mert különben nem lesz semmi foganatja a kérésednek.

Sajnos nem hinném, hogy hosszú távon normális tud maradni az, aki ilyenre adja a fejét, kijönni onnan meg sokkal nehezebb, mint bemenni. Ebben nagyon hasonlít is egy börtönre, egyesek szerint nem véletlenül.

2011. jún. 29. 13:36
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
Lehet őt támogatni, nem kell a kapcsolatot megszakítani vele, de nagyon kell figyelni, hogy egyetlen forintot sem szabad rábízni. A szci a pénzre hajt, olvass el néhány cikket róla.
2011. jún. 29. 13:37
 13/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Az igaz, hogy én ritkán találkozom vele, de a családommal élénken kommunikál és szorosabb a kapcsolata. Másrészt igen, a barátnője is az egyházra hagyta a vagyonát, nem régen halt meg.. bár ez a része engem nem érint, nem vagyok potenciális örökös.

Csak éppen ő tényleg az a típus, hogy mindig mindent jobban tud és manipulálni próbálja az embereket, és nagyon remélem, hogy a családom immunis lesz a próbálkozásaira..

Persze lehet jó dolgokat tanulni ott, hiszen a tudomány az alapja (legalábbis ezzel próbálnak valósnak tűnni), de ezeknek az ismereteknek a vallásos rizsa nélkül is a birtokába lehet jutni. Én a tudomány emberének vallom magam, és eléggé kiakadok, mikor elkezd nekem mesélni a vallás és világ teremtésének kapcsolatáról vagy hasonlókról:) A családom viszont eléggé befolyásolható.. komoly meccsre számíthatok:S

2011. jún. 29. 13:40
 14/20 anonim ***** válasza:

"A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:29"

Egy szcientológusnak hiába mondod, hogy nem érdekel, ő attól még meg akar téríteni.

2011. jún. 29. 13:45
 15/20 anonim ***** válasza:

Ha egyébként kedvelem nem szakítanám meg a kapcsolatot, vagy csak bólogatnék a szövegére, vagy ha lehet, megbeszélném vele, hogy az élményeit mesélheti, de téríteni ne akarjon.

Vigyázz vele azért nagyon, nehogy beetessen valamivel!

2011. jún. 29. 13:46
 16/20 anonim ***** válasza:
Ha téríteni akarna, akkor először megpróbálnám közölni vele, hogy nem vagyok vevő a hülyeségeire, ha nem fogja fel szép szóból, elküldeném a francba, nem érdekelne, hogy rokon, azzal, hogy keressen meg, ha két értelmes mondatot lehet vele váltani...
2011. jún. 29. 14:01
 17/20 anonim ***** válasza:

Kemény!

Engem addig nem érdekelne a dolog különösebben, amíg el nem kezdene papolni nekem. Akkor jön el az ideje a beszélgetésnek, hogy engem hótra' nem izgat ez a dolog, és vagy a témát hanyagolja ezek után vagy engem.

2011. jún. 29. 14:05
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, tudtad-e, de a scientologiai egyház jelenlegi feje, egy luxusjachton él az óceán közepén, ahol egyik országnak sincs kiadatási rendelkezése, vagyis a senki földje.Ez azért elárul valamit nem.?
2011. jún. 29. 18:34
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

A szcientológia egy destruktív szekta, családtagokat leszakítja az emberről, bemesélik neki, hogy mindenki ellenség, aki nem szcientológus, közben minden vagyonát elszedik. Nagyon vigyázni kell velük!

Általában a labilisebb emberekre vadásznak, akik könnyebben befolyásolhatóak, és sokszor nem a vallással indítanak, hanem vannak mindenféle fedőszerveik, drogellenes, sportolós, stb. egyesületeik, szóval elsőre nem nyomják az arcodba, hogy el kéne végezned pár tanfolyamot. És aki ellenségesen viselkedik/nyilatkozik az egyházról, azt is "felírják" a tagok kötelesek minden szci ellenes megnyilvánulást lejelenteni.

Legjobb minél előbb egyenesen, és következetesen ragaszkodni ahhoz, hogy ha továbbra is kapcsolatban akar maradni, ne térítsen, de a legjobb lenne, ha otthagyná őket. Egy agresszív pénzhajhász vállalkozás, nem vallás. Több országban be van tiltva, ahol működhet, az állambiztonság figyeli őket, mint az államra veszélyes szervezetet. Sajnos nálunk a nagy liberalizmus miatt garázdálkodhatnak.

2011. jún. 29. 19:02
 20/20 anonim válasza:
nekem is van ilyen rokonom, sajnos ő már olyan szinten volt, hogy minden idejében az "egyházról" beszélt és hajthatatlan volt. Az együtt töltött időt teljesen kihasználta arra, hogy mindenkit (köztük engem is) bevonjon. Ennek így semmi értelme, én nem kívánok egy robottal társalogni. Sajnos aki "hívő" lesz, az nem kételkedő embertípus, így bármilyen észérvek hatástalanok a meggyőzésében. A családodra vigyázz, beszélj velük erről, nehogy a tudtod nélkül ők is belekerüljenek ebbe a rendszerbe.. visszahozni őket nagyon nehéz lesz.
2011. okt. 31. 09:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!