Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz most a gyerekekkel?...

Mi lesz most a gyerekekkel? Mit tehetnék? Ígérte, de megint semmi!

Figyelt kérdés

Szinte soha nem voltam még ilyen rossz helyzetben.A volt férjem nem fizeti már egy ideje a gyerek tartást,erre a hónapra ígèrte(szokás szerint)!A tartalékainkat meg már feléltük és ebben a hónapban már nem maradt pénzem.nincs kihez fordulnom.az önkormányzatnál elhajtanak,rokonaim nincsenek,barátok se igazán vannak...

Hová fordulhatnék?mit csináljak?

Van még 2 ezer ft-om aztán kifújt!:(

Más is van vagy volt ilyen/hasonló helyzetben?mit tett vagy tesz ilyenkor?

2011. jún. 19. 18:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
80%
Ne a rendőrségre menj,mert az csak időhúzás.Egyenesen a végrehajtóhoz menj,ha van már bírósági végzés a kezedben.Minden kerületnek van végrehajtója,akihez lehet fordulni ilyen esetekben.A végrehajtó az általad megadott lakcímen megkeresi,ha nem találja kapsz egy határozatot,hogy nem fellelhető,és a gyt.nem behajtható.Ezzel szépen bemész a gyámhatóságra és kéred az állam által megelőlegezett gyermektartásdij folyósitását.Az önkormányzat nem értem miért hajt el,ha egyedülálló anyaként vagy nyílvántartva,mégha dolgozol is.Na jó attól függ mennyi a bevételed egy hónapra,ez az alapja a segélyeknek, és ezt igen szigorúan veszik.Mindenesetre nem kellett volna megvárni,míg az utolsó filléred is elfogy a gyerekek mellett.
2011. jún. 19. 18:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha fél évig nem fizet,akkor feljelentheted.

A gyerekeknek meg próbálj olcsó dolgokat venni:tészta,rizs,párizsi,zsemle(tom market:15Ft).

Nekem két gyerekem van-mi is napról napra élünk,de

megpróbálok nem kölcsön kérni,de most nehéz lesz,hogy itt a szünidő.Fel a fejjel és kitartást kívánok...

2011. jún. 19. 18:50
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az itteni családsegítő nem segít,de talán a gyàmügy,majd megpróbàlaom hàtha tudnak épkészláb ötletet adni a gyerektartással kapcsolatban.

Köszi a linkeket is,megnéztem,leírok pár dolgot.

2011. jún. 19. 18:51
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell megvárni a hat hónapot,hála istennek.Én most vagyok ebben a cipőben,és magától a végrehajtótól tudom.Tehát ha az exed nem fizet már mehet is a végrehajtás kérése visszamenőleg is.Sajnos ma ebben az országban a nem fizető apukákat nem igazán szorongatják meg.Nekem három itélet van a kezemben melyben a gyermektartás megvan állapitva összegre,a baj csak az,hogy behajthatatlan....Na ezért irány a végrehajtó
2011. jún. 19. 18:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom miért van ez így, hogy a férfiak jó része elhagyja a feleségét és a gyerekeit. Az én apám ugyanezt tette velünk. Még csak lelkifurdalása sem volt, és elmenekült Canadába, hogy gyerektartást se kelljen fizetnie. Vajjon az állatok között is van ilyen gané?
2011. jún. 19. 21:33
 16/16 A kérdező kommentje:

Na igen.az állatok között is akad bőven ilyen.

Évekig nem mutatta a volt férjem hogy milyen is valójában.8 hónapos volt a kisebb fiunk mikor itt hagyott minket.most meg azt vallja magáról,hogy ő a legboldogabb ember,mert szerelmes.ennek még örülnék is ha legalább az anyagi kötelességeit teljesítené...

Na mindegy.

sajnálom,hogy a te apád is itt hagyott!

Köszönöm a válaszokat és ha lesz még akkor azokat is.a következö napokban sajnos nem tudom elolvasni őket de ha majd lesz idom megnézem.jóéjt mindenkinek!

2011. jún. 19. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!