Anyám 44 éves, mióta az eszemet tudom, minden este 2-3 (néha 4) sört megiszik. Egyszer láttam életemben eddig részegnek csak, akkor is csak enyhén. Szerintetek alkoholista?
Nem tudsz semmit tenni. Az ő élete, úgy rontja el ahogy akarja, csak sajnos ennek mindig a család issza meg a levét. (apukám alkoholista)
Ha apukád ráadásul még partner ebben (ő is iszik, még ha nem is annyit, és rá sem szól anyukádra), jobb ha nem folysz bele ebbe, mert csak magad alatt vágnád a fát. Ha nagykorú leszel, "szabadulj" meg tőlük, költözz el, mert különben tönkreteszik az életedet.
apu alkesz anyu nyugtatók rabja.
elfogadod max ennyit tehetsz.
"Semmit nem kell tenned, mivel a szuleid eletmodja ez, tehat joga van ahhoz, hogy megigya azt, amit akar"
És ahhoz is joga van, sőt, kötelessége, hogy ha szült egy gyereket, akkor azért felelősséget kell vállalnia, nem pedig siettetni a saját halálát. Valamint ha beteg lesz, mert majd korábban jönnek a szervi bajok az alkohol miatt, akkor persze meg majd elvárja hogy a gyereke segítse, ápolja, stb.
Akkor meg majd elkezdi sajnáltatni magát, hogy jajj istenem, a gyerekem nem akar ápolni, segíteni, stb.
Na, akkor lesz joga meginni a levét annak amit főzött.
Amúgy lassan 22 éves leszek, és meg tudnék pattanni, ha nagyon akarnék. De a helyzet az, hogy megvan a családi béke, és nagyon sokáig, igazából a legutóbbi időkig kicsit sem zavart a szüleim italozása, mert nem agresszívek, meg semmi. Viszont mostanában tudatosult bennem, hogy nem kevés ez a pia. Nekem tuti megártana. És tartok tőle, hogy az ő egészségeüknek, de főleg anyáénak sem használ... de ezek az érvek már a cigiről leszokásban sem érdeklik...
Azért nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!