Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feljelenthetem a szuleimet?

Feljelenthetem a szuleimet?

Figyelt kérdés

Valahogyan megszereztek egy levelezesemet a baratommal,ami kb egy honapig tartott...es nagyon sok minden van benne amihez semmi kozuk nem lenne.(havonta valtunk levelet kb)

ez nem szemelyi jogok sertese?feljelenthetem oket vmi csalad vedo valaminel?most mar tenyleg betelt a pohar,nem csak ez az egy problema van a csaladban...legyszi normalis valaszokat,itt ennel sokkal tobbrol van szo...:(

2011. jún. 14. 14:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nagy korú vagy és külön élsz esetleg nincs kulcsuk a lakásodhoz akkor feljelentheted őket mert ugyanis ha nagy korú vagy akkor már, önálló életed van és teljes jogú állampolgár vagy. ezt általánosan írtam.

Egyébként egyet értek a többi válaszolóval mert nem emberi dolog feljelenteni a szüleidet, sőt ez etikátlan dolog, ha más baj is van ezen kívül bántalmaznak stb... és egész gyerek korodban így éltél akkor talán jogos lenne ez de amúgy nem. Ha még kiskorú vagy akkor így jártál mert a szüleidnek jogilag mindenhez közük van veled kapcsolatban, lehet hogy etikátlan dolog ez amit ők csináltak így részben támogatlak részben nem, de akkor jogilag nem tudsz semmit se csinálni ez van.

Feljelentéssel is csak akkor próbálkozz ha nagy kárt okoztak benned, bántanak meglopnak meg minden egyéb és nem hagynak élni és nagykorú vagy és persze mindent tudsz bizonyítani akkor meg lehet oldani de egy sz@ros levél miatt nem hiszem hogy lenne bármi esélyed, sajnállak de inkább ezt azért irtam hogy legyen fogalmad arról hogy mi a szitu és ne feleslegesen pazaroltd az idődet és hozd magad kínos helyzetekbe.

2011. jún. 14. 14:47
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

""Ha a szobádban hagytad, vagy a számítógépedben találták, akkor nem. "

Attól még, hogy nem törnek be, a levéltitok megsértése vétség tudtommal."

Jól tudod. De nem jár semmilyen jogi következménnyel, max. egy kis ejnye-bejnyével!

2011. jún. 14. 14:47
 13/17 anonim ***** válasza:
30%
Változtass jelszót vagy elolvasás után gyorsan töröld ki a leveleket. Ennél többet nem tehetsz esetleg még annyit hogy beszélsz a szüleiddel.
2011. jún. 14. 15:00
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
En tudok neked meselni egy erdekes sztorit. Igaz kulfoldon elek de a suliba ahol dolgoztam ott feljelentette a 12 eves fiu az anyjat mert megpofozta a 8 eves ocsset. Jott a gyamugy, rendorseg elvittek az anyat, bezartak. A gyerekek neveloszulokhoz kerultek kulon kulon mert igy volt hely es nem valogathattak. 2 het alatt kisirtak a szemuket, meggondoltak magukat haza akartak menni. Bocsanatot kertek es konyorogtek igy kiengedtek az edesanyat. Ujbol egyut volt a csalad de kozben a szerencsetlen anya elvesztette a munkahelyet (a suliba dolgozott tanarnokent ahol en ) mert ugy dontottek nem mehet gyerekek kozelebe. A suli nem fogadta vissza a tortentek miatt igy munakenelkuli lett es a valaha jo fizetesbol elo no aki 15 evig dolgozott ott nem tudta biztositani a gyerekeknek azt amit eddig. Szoval nincs nyari nyaralas, uj jatekok, mozizas, pizzazas... hanem helyette egy etterembe gurizik. Hihetetlen hova jutott a vilag. tudom nallad nem pfozasrol van szo de ne csinalj ilyet, eszedbe ne jusson. :(
2011. jún. 14. 15:06
 15/17 anonim ***** válasza:
Előző engem is bántalmazott apám,nem csak pofon volt,hála anyám idejébe lépett,mert sokan gyávák lépni.És az anyagiakra hivatkozva hagyják,hogy a gyerek szívjon.
2011. jún. 14. 15:13
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hány éves vagy. A szüleid egyben törvényes képviselőid, akik felelnek - helyetted is - bármilyen törvénysértésért. Hogy egy jópofa korábbi hozzászólást idézzek: pl. feltételezik, hogy a barátod Ahmed és terrorista, esetleg kábszeres. Akkor is ezt fogják mondani, ha bármilyen vizsálatot kezdeményeznél, hogy ezért tették. Mert féltek, hogy törvényteenségbe keveredtél. Ekkor nem csak joguk, kötelességük is beavatkozni, és a te személyiségi jogaid elenyésznek, nem is vizsgálják.

gy későbbi hozzászólás valószínűleg angolszász jogterületen történhetett, ahol tényleg vicc, hogy a 8 vagy 12 évesnek is "személyiségi" jogai vannak. magyarországon van olyan kategória, hogy vétőképtelen, meg kiskorú. Ott esetjog van, és valószínűleg egy korábbi esetből, ami gyermekek bántalmazásában állt vezették le a az anya felelősgre vonásának a jogát ebben az abszurd helyzetben. Te ebben itt ne reménykedj. Legfeljebb még jól meg is vernek.

Ha nagykorú lennél, akkor meg gondolom nem írnál, mert tudod, hogy személyiségi jogod sérült, szíved rajta, hogy feljelented-e a szüleidet egy hónapos kapcsolat miatt, ahol azt sem tudod megjelölni, mi vezette őket erre a lépésre.

2011. jún. 14. 16:37
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem jelentheted fel. Amíg kiskorú vagy a szüleid a nevelésed érdekében szinte bármit megtehetnek, ahogy elnézem ez rád is fér(ne).
2011. jún. 14. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!