Szerintetek fog penzt kerni erte?
Kérdezd meg tőle, így:
- És majd kaphatok esetleg valami kedvezményt rá?
Erre jó esetben azt mondja:
- Ne hülyéskedjél már, nem kérek tőled semmit érte!
Rossz esetben ezt:
- Persze, neked féláron megcsinálom.
Mindegyik esetben vigyél neki köszönetképpen valamit ajándékba, amit szeret.
Azt nem tudom, ő kér-e érte pénzt, de én tudom, hogy kifizetném a teljes árát + plusz a borravalót, de nem is egyeznék ki még árengedményben is, ragaszkodnék a teljes árhoz, meg is mondanám neki, hogy ne hülyéskedj, a festék, minden pénzbe kerül, ez a legkevesebb, hogy kifizetem.
22L
Most akkor döntsd el,mit csinálj:
Ha ki akarod fizetni,az a baj,ha nem akarod kifizetni az a baj,ha kérsz kedvezmény az baj,ha nem kérsz kedvezményt az a baj,ha hozzá akarsz menni,az a baj,ha nem hozzá,az a baj,ha viszel valami az a baj,ha meg nem viszel,az a baj.Mindenki más mond,itt nem fogd tudni eldönteni úgy sem.
Szerintem is az a legokosabb, ha úgy készülsz, mint ha "idegen" fodrászhoz mennél, abból kínos meglepetés nem lehet. Szerintem ő is "baráti" árat fog számolni, és ez nagyjából korrekt. Hosszútávon egyetlen fodrász sem szívesen rendezkedik be arra, hogy ingyen, szívességből dolgozzon.
Gondolj csak bele; neked jó esetben havonta, 6 hetente kell menned. Ha egyszer megcsinálta ingyen, legközelebb miért nem? Nyilván vannak még egyéb közeli, és távolabbi rokonok, barátnők, akiknek szintén rendszeresen szükségük van fodrászra.Ha neked ingyen dolgozik, nekik miért nem?
Elkezdeni sem érdemes az ilyen típusú "jótékonykodást", mert nem egyszeri alkalomról van szó.
16:48
Egyet értek veled, én is fodrász vagyok, ha minden ismerősnek/barátnak ingyen dolgoznék, biztos éhen halnék.
Kérdező, már csak azt is vedd figyelembe hogy az idejét is elveszed, hisz míg a te hajaddal foglalkozik, akár fizető vendéget is kiszolgálhatna! Ha minden ismerős hozzám járna ingyen hajvágásra, nem is maradna időm a fizető vendégekre:)
És jól írták: a festék, oxi, sampon, balzsam, víz, áram, mind pénzbe kerül, méghozzá nem kevés pénzbe. Ragaszkodj hozzá hogy kifizeted a teljes árat. Biztos fog valamennyi engedményt adni, de ne hagyd hogy ingyen dolgozzon.
Azt még hozzátenném hogy 3 hónapos kapcsolat az nulla...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!