Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi napközi létesítése?

Családi napközi létesítése?

Figyelt kérdés
Elég régóta gondolkodom azon,hogy családi napközit hozzak létre.Sok helyen próbáltam már utánajárni,az alapokkal nagyjában tisztában vagyok(pl.hogy 5-7 gyerek lehet maximum,stb.)de néhány információt sehol sem tudok megszerezni.Hol jobb ilyet létesíteni?Nagyvárosban,vagy kisebb településen is van kereslet rá?Mekkora indulótőke kell kb. hozzá?Védőnői diplomával még el kell végeznem valamit,hogy családi napközit üzemeltessek,vagy nem kell?Minimum hány szobás lakás vagy ház szükséges?Ha valakinek van tapasztalata vagy információja,megköszönném!
2011. jún. 11. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

[link]

Google a barátod...

2011. jún. 11. 10:20
 2/9 anonim ***** válasza:

Én egy ismerősöm anyukájánál láttam ilyesmi napközit. Jó kapcsolatban maradt alsós tanárokkal az általános iskolámból, kedves, segítőkész, okos nő. A tanítónők néha szólnak neki, ha a szülők részéről igény van erre, meg gondolom a szülőt is tájékoztatják, ha úgy tűnik, hogy a gyereknek jót tenne egy kis plusz délutáni tanulás, gyakorlás (pl szülő csak későn ér haza, vagy gyereknek be kell hozni a lemaradását, fel kell zárkóznia). Hivatalosan nem tudom, hogy minek járt utána, de körülbelül annyi gyerekkel foglalkozik, amennyit írtál.A kisebbekért elmegy az iskolába tanítás után, és hazaviszi őket, a nagyobbak odatalálnak egyedül is (közel lakik), és megbeszéli a szülővel, hogy mikor ki jön a gyerekért, meg az anyagiakat is.Hátránya: nyáron nem mindenki igényli, jóval kevesebb a bevétel. A gyerekek száma évről évre változik, van amikor sokan szeretnének jönni, meg olyan is, hogy csak pár régebbi tanítvány jár csak...Költened kell a kisebb uzsonnáztatásra, persze akkor kérhetsz picivel nagyobb óradíjat...Plusz ha hivatalosan is intézed, akkor lehet csökken a bevétel az adózás miatt, de mondjuk kapsz majd érte valamennyi nyugdíjat.

Lakásban elég egy szépen rendezett, családias tanulósarok, esetleg két szoba, hogy legyen mozgástér meg persze néha azért leviheted őket a szabadba.Indulótőke, hát nézd szerintem ez a korosztálytól függ, pl iskolásoknál tankönyvekre,gyakorlókra kell költened az elején, kisebbeknél meg játékokra...De ez mindenképp megtérül, és kérhetsz kölcsön dolgokat ismerősöktől, vagy megveheted használtan, vagy könyvtár stb...

Ezeket Neked kell átgondolnod, de nagyon jó az ötlet, és sok sikert, örömet a megvalósításához!!!

2011. jún. 11. 10:29
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kedves utolsó!
2011. jún. 11. 10:34
 4/9 anonim ***** válasza:

Az előző jól leirta!

Egyébként én még annyit tennék hozzá,hogy (pedig nem vagyok megrögzött amcsi mániás),hogy nyugaton elterjedt.nekem nagyon tetszik,én szivesen vinném a gyerekem ilyen napközibe.Családias hangulat,több idő jut egy egy gyerekre.

Meggazdagodni nehéz ebből,meg egy jó nagy adag elhivatottság is kell hozzá,de nagyon szép és kifizetődő munka!Sok sikert kivánok én is:)

2011. jún. 11. 11:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Az első linket olvasd el, ott részletesen leírnak mindent, engedélyek, feltételek, stb.
2011. jún. 11. 11:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Én sem Amerika majmolásból csinálnám,hanem nagyon szeretem a gyerekeket és fontosnak tartom a megfelelő testi-lelki nevelésüket.
2011. jún. 11. 12:06
 7/9 anonim ***** válasza:

hát nem tudom, biztos nem lehet megélni belőle?

szomszéd utcánkban van egy, havi 60e gyerekenként, ha jár ha nem, tehát hónap elején ki kell perkálni.

6-7 gyerek biztos jár oda. egy kertes ház földszintjén csinálják.

2011. jún. 11. 13:36
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok biztatást nagyon kedvesek vagytok!

Szerintetek elég hozzá a védőnői diploma,vagy el kellene még valamit végezni mellé?

2011. jún. 11. 14:31
 9/9 anonim ***** válasza:

Én linkeltem az első választ. Ott pontosan leírják, hogy milyen papírok, engedélyek kellenek, azt is, hogy egy speciális tanfolyamot kell elvégezni hozzá.

Tudom, hogy hosszú a szöveg, de ha komolyan neki akarsz ugrani, vedd a fáradtságot és olvasd végig. Ha utána még van kérdésed, szívesen válaszolok rá.

2011. jún. 11. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!