Feltűnt, hogy itt már mindenkinek "párja" van?
Akár egy 16 éves kislány 2 hónapja vannak együtt, de már párom és azt hiszi mindent tud a kapcsolatokról.
Egy férjes asszony 10 év házasság és és a férjére használja a párom szót. (Ami érthető is)
Akkor hogy is van ez?
kiskormban én is kiborultam, mikor anyám a barátját páromként aposztrofálta.
egyébként személyes, baráti beszélgetés alkalmával a keresztnevét mondom, vagy azt, h a barátom, uram :D
csak írásban használom, h párom, mivel szeretem magam választékosan kifejezni, és hülyén néz ki 2 mondaton belül 2x, h barátom.
még nem a férjem, de ha az lenne, sem mondanám. az nekem olyan túl hivatalos...
hogy vőlegényemként emlegessem majd, az meg olyan nagyzolós.
"Nekem egy ismerősöm mindig azt mondta, párja az állatnak van,"
Az ember is állat.
engem nem zavar. Használom néha én is. Tavaly házasodtunk, de anyám is szokta mondani, hogy "mondd meg párodnak..", "pároddal megbeszélted...?". Néha meg azt mondja, hogy férjurad :D
De amúgy nekem baráti körben a beceneve (saját kreáció), idegeneknek meg hol így, hol úgy, amelyik eszembe jut.
Szerintem semmi baj nincs evvel a szóval. Engem az idegesít, ha férfiak ezt használják: gádzsi. Fúj, falnak tudnék menni ettöl!!
igazabol nekem nem csĂpi a szememet:) az a 16 ĂŠves biztosan azt hiszi ĂśrĂśkre tart majd ezĂŠrt mondja. egyĂŠbkĂŠnt itt a gyakorin ĂŠn is hasznĂĄlom ezt a szĂłt. de csak hogy ne Ărjam azt hogy"barĂĄtom". mert azĂŠrt 4 ĂŠv tĂśbb annal:)fĹleg ha eljegyzes is tema. bocs a hibĂĄkĂŠrt telefonrĂłl Ărtam
21.L
Ha mindig azon problémáznánk, hogy vajon kit irritálnak bizonyos szavak, akkor senki nem szólalna meg:)
Nekem is párom van aki a férjem, mi ketten vagyunk egy pár, ezért ő a párom. Ha neked nem tetszik ez a szó ne használd, és engedd el a füled mellett ha meghallod. Vagy ha ennyire zavar akkor bosszankodj miatta, ha neked megéri egy ilyenért.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!