Ez kétszinűség, vagy mi?
Párom édesanyjáékkal élünk már 3 éve. Párom nagyanyja (az anyósom anyósa), aki 76 éves tavaly beköltözött egy idősek otthonába. Párom anyja nem győzte mondani, hogy mennire örül, hogy megszabadult tőle, mert töbkretette az egész életét, utálja őt, ilyen meg olyan szemétláda, stb... Minden rosszan elmondta. Én birom a mamát, szoktam vele beszélgetni meg midnen, szoktam is látni, hogy ez "anyósomnak" nem tetszik.
Kb. egy hete kiderült, hogy vissza szeretne költözni ide, mert ott túl sokat kell fizetnie. Ma volt nálunk, anyósom úgy beszélget vele, mintha legjobb barátnők lennének. Monda neki, hogy "Magdi néni, maga csak nyugodtan üljön, ne csináljon semmit, mert maga itt vendég." Mivel segiteni akart neki a mama a konyhában. Olyan szépen beszél vele, hogy már kiráz a hideg, szó szerint "nyal" neki. Miért csinálja ezt? Miközben a háta mögött meg elmondja mindennek...
23/L
"Minden rosszan elmondta."
*Minden rossznak elmondta.*
Anyukám is az anyósával él. Mamának nem lehet megmondani semmit, kiforgatja még a saját szavait is. Anyukám nekem szokott már sírni, ha hazautazom.
Anyósom... Nos nagyon nagymamám kaliber. Állandóan fúr, ez nem jó az nem jó, nem így, úgy. El is költöztünk.
Örülhetsz, hogy anyósod megbízik benned.
Néha jobb a békesség.
Párom azt mondta szerintem csak azért ilyen vele, hogy ha hazajön fizesse megint ő a gázt, villanyt, mindent, mint régen.
Mondtam, hogy ezt inkább meg kéne neki mondani, megbeszélni, nem igy!
Nem lehet tudni, mi van a háttérben, mi volt a múltban kettőjük között.
Attól,hogy nem szereti őt, még feladatának (kötelességének) érezheti, hogy ellássa, és ha vendégként jön, kiszolgálja. Amíg él! Mert ezt diktálja az illem, a szokás és a lelkiismerete.
Az sem furcsa, hogy ha egyszer kijön minden az emberből..még ez is érthető. Az viszont már csúnya dolog, ha valakire - a háta mögött - folyamatosan rábeszélünk, de a szemébe nem mondjuk, fel nem vállaljuk.
Ha ez fennáll, akkor már kétszínűnek mondható. Ebben az esetben vigyázz, mit mondasz előtte, mert fennáll az is, hogy másokkal (és veled is), így járhat el.
Üdv!
Hát, szerintem ha ez kétszínűség, akkor minden ember kétszínű.
Hiszen most te is a háta mögött ötletelsz, és nem gondolsz róla szépeket:)
Én el tudom képzelni azt is, hogy hirtelen kiszakadt belőle a keserűség, azért nem semmi egy életet eltölteni anyóssal, ugyanakkor mivel a férje anyja, felelősséggel is tartozik érte.
"Én el tudom képzelni azt is, hogy hirtelen kiszakadt belőle a keserűség"
Ezt nem egyszer mondta, hanem folyamatosan mondja 3 éve mióta ide költöztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!