Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hiszi minden anyuka,...

Miért hiszi minden anyuka, hogy a gyermeke egy zseni, egy Istenadta tehetség?

Figyelt kérdés
2011. jún. 2. 14:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
64%
Addig nincs semmi baj, amíg ezt hiszi...akkor van baj, mikor más gyerekét lenézi, leszólja, holott semmi alapja nincs...van ilyen ismerősöm...engem leszólnak, mert nem mentem fősulira, hanem "csak OKJ-ra"(jelenleg a harmadik szakmámat csinálom, hogy több lábon tudjak állni), az ő lányai pedig elvégezték a fősulit, de mindkettő otthon ül egy éve, mert nem találnak munkát...mert nehogymár diplomával 100 alatti fizetésért gürizzenek...
2011. jún. 2. 14:14
 12/21 anonim ***** válasza:
83%
Nekem (még) nincs gyerekem, de láttam a testvéremet felnőni (ő tényleg zseni lett:D) és sok pici gyerek is van a rokonságban.. Szerintem elképesztő, hogy milyen gyorsan tanulnak a gyerekek, szinte nulláról milyen gyorsan megtanulnak logikusan gondolkodni, kombinálni, megérteni az összefüggéseket, véleményt alkotni és hasonlók. Ez tényleg csoda szerintem..:) Minden gyerek zseni, a felnőtteknél legalábbis sok mindenben okosabbak és fogékonyabbak. Nyilván aki csak a saját gyerekét neveli, az csak vele kapcsolatban tapasztalja ezeket a dolgokat, és bár legbelül tudja, hogy a legtöbb gyerek hasonló körülmények között fejleszti ki a személyiségét, azért mindezt első sorból nézni és minden mozzanatát látni elég meghatározó élmény lehet:)
2011. jún. 2. 14:44
 13/21 anonim ***** válasza:
60%
Oké, de ezeket minden gyerek megtanulja. Ez fejlődés, nem zsenialitás. Az egyik természetes és magától értetődő, a másik meg plusz.
2011. jún. 2. 15:35
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem minden anyuka !

Én büszke vagyok a gyermekeimre, és vannak amiben igen jók, de nem úgy adom ezt elő másoknak felvágva, hogy ez jöjjön le amit írsz. . És én meglátom azt is ha a másik gyerek jobb náluk, sőt még ha szebb is. De azért igencsak minden anyuka valahol elfogult, ez természetes.

2011. jún. 2. 15:52
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

velem sajnos elhitette anyukám, h jobb vagyok mint az átlag, nagyon intelligens vagyok, stb.

egy jóideig ittam is a levét. még most is azon vagyok, h reálisan lássam magam...

én biztosan nem fogom ezt csinálni a gyerekemmel. dicsérni fogom, de ésszerű keretek közt.

2011. jún. 2. 17:31
 16/21 anonim ***** válasza:
76%

Hát hányom kell az ilyen "anyukáktól."

Nekem édesanyám pont hogy nem így nevelt. Nem azt mondom hogy kritizált de ugyanúgy kiemelte a negatív tulajdonságaimat is mint a pozitívat. Ebből tanul a gyermek. Szerintem ez a helyes. Mivel tökéletes ember még nem született.

2011. jún. 2. 17:40
 17/21 anonim ***** válasza:
83%
Más nem fog kiállni a gyerekéért/magáért, ezért kompenzál. Persze sokan túlzásba viszik.
2011. jún. 2. 17:57
 18/21 anonim ***** válasza:
18%

Szegény utolsó nem dicsértek meg sose, mást se dicsérjenek.

Szerintem nincs ezzel baj, nem feltétlenül az anyukákra jellemző, apukákra méginkább, ettől még a legtöbb gyerek nem gondolja azt, hogy jobb mindenkinél, de lesz egy egészséges önbizalma amit rombolhat a külső környezet és még mindig marad belőle valami.

2011. jún. 2. 18:00
 19/21 anonim ***** válasza:
61%

Tanulj meg olvasni kedves 18:00!

"Nem azt mondom hogy kritizált de ugyanúgy kiemelte a negatív tulajdonságaimat is mint a pozitívat."

Úgy látszik a te anyukád hiába ajnározott az olvasásban csak nem vagy zseni.

2011. jún. 2. 18:06
 20/21 anonim ***** válasza:
75%
Örültem volna, ha szüleim így gondolkoznak, mert akkor törődtek volna a rajz tehetségemmel, ami így elveszett. :(
2011. jún. 2. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!