Jogosan várhatja el egy szülő, hogy a családban egy személy végezze el az összes házi munkát?
Ez az "összes házimunka" relatív fogalom.
Pl. én is reggeltől estig le se ülök, de tudom, hogy a férjem jár le locsolni, a gyerek rendbeteszi a saját szobáját, kiviszik az edényt a konyhába, porszívóznak, stb.
Hiába mondom, hogy én mosok, főzök, takarítok, pakolok, mosogatok, a házimunka nem csak ebből áll. :)))
Szerintem te is gondold végig, hátha akad mégis pár dolog, amit nem te csinálsz.
15.28 vagyok.
Csak sokszor van az, hogy az anyának könnyebb a gyereket "befogni" mint a drága semmit sem csináló férjet részvételre rábírni... A gyereknek azt is kell látnia, hogy MINDENKI végez házimunkát, azaz ő is és apa is....
Utolsónál a pont.
Nálunk is a lány gyerekekre könnyebb volt rábízni a házimunkát, mint apura, pedig olyan apróságokat ő is meg tudott volna csinálni, hogy leszedje a száraz ruhákat, vagy porszívózzon.
Így azt láttam, hogy mi végezzük a házimunkát, apa a gép előtt játszik. Mikor már dolgoztam, ugyanez ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!