Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fejemre nő az anyósom! Mit...

Fejemre nő az anyósom! Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Két éve élünk anyósoméknál, aki az elmúlt pár hónapban egyre erőszakosabb lett. Nagyon kedveltem őt, mindig tudtunk jókat beszélgetni, ami még most is előjön, de mostanság már rám akarja erőszakolni a véleményét, hogy értsek vele egyet, akkor is, ha én azt nem úgy gondolom. Ráadásul azt veszem észre, hogy a személyes emlékplüsseimet sem tartja tiszteletben. Ha valamelyik unokája jön, rögtön a kezébe nyomja, hogy játszon velük, azzal a megjegyzéssel, hogy "Szeretnél a Lili plüsseivel játszani? Biztosan odaadja, ugye?". Most erre mondjon nemet az ember. Igazából, nem is ez lenne a gond, mert ha nem olyan plüssökről lenne szó, amiknek számomra hatalmas az eszmei értéke, akkor nem lenne gond, szívesen oda is adom bármelyiket, nem vagyok irigy. Ezek direkt el is vannak rakva, mert fontosak (évfordulós ajándék, 18. szülinapomra kapott ajándék...), de ő képes átmászni az ágyunkon, emiatt! Arról még nem is szóltam, hogy egyszerűen a konyhában mindenbe beleszól! Mondtam neki már szépen, hogy legyen kedves hagyni, hadd csináljam a személyes elképzeléseim szerint, de mintha a falnak mondanám. Kiveszi a kezemből a fakanalat és csinálja, mondja a maga elképzelései szerint! Eddig nem értettem a nőket, hogy miért problémáznak az anyós miatt és szörnyen szerencsésnek éreztem magam, de most kezdem átérezni a helyzetüket. Nem tudom, hogy változhat meg valaki ennyire! A páromnak szóltam és ő azt mondta, hogy az anyukája csak jót akar. Én ezt elhiszem, de miért kell a másikra erőszakolni a "jót"? Szeretnék magamtól is megtanulni pár dolgot, és ha kell valami, kérdezni fogok, ahogy eddig is kérdeztem. Kérlek, segítsetek, mert ez így napról napra csak rosszabb lesz!
2009. márc. 16. 17:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem ha teheted elobb vagy utobb koltozzetek kulon, akar egy pici kis lakasba. az a tieteke es a ti kedvetek szerint eltek es nincs aki beleszol. en sosem voltam hive az egyutt lakasnak mert nagy a surlodas es az anyosok szeretnek okoskodni. Anyum is ugyanilyen a tesomekkal, mondjuk van amiben igaza van mert a sogornom egy lusta koszos no, es abban igaza van h a sajat lakasaban nem turi a rendetlenseget h beleszol. de anyu beleszol olyanokba is h mit vettek hova koltik a penzt meg egyebek. akkor megertem mikor anyu szamonkeri hova koltottek a penzt mikor tole kernek allandoan kolcson es o a nyugdijas de sokszor anyu ebbol rendszert is csinal, meg ha vesznek vmit akkor leszolja h az minek. ha a sogornom foz akkor kozli h azt nem ugy kell es kiveszi a kezebol. Mondjuk tesom a parod ellentete o a felesegenek ad igazat es neha eleg csunyan banik anyuval. altalaban a fius mamak azok ilyenek igazandibol semmilyen lanyt nem tartanak meltonak a pici fiukhoz. pl anyu mindig beleszolt ocsem parvalasztasaiba, nalam meg igazan nem erdekelte h most milyen a fiu. Most tesomek nalam laktak egy darabot igy betekintettem az eletukbe. anyu szeretne az en eletembe is beleszolni csak en nem hagyom en leallitom ket perc alatt.

en tovabbra is azt tanacsolom a kuloneles a megoldas ha meg lehet oldani.

2009. márc. 17. 05:08
 12/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Szerintem, nem a változókor a ludas. Beszélgetések alapján a kényes részen már túl van.

Én több okot vélek felfedezni:

Az egyik, ahogy az egyik válaszoló is mondta: túl közel engedtem magamhoz. És lehet, hogy olykor ráhagytam pár dolgot, ami nekem fel sem tűnt, de ő sajna "vérszemet kapott" és azt hiszi, most már mindig az ő döntése a jó.

A másik az lehet még, hogy a lányait mindig könnyen tudta irányítani, azok mindig szófogadóak voltak, elviselték a beleszólást az életükbe. A párom pedig ráhagyta a dolgot, úgyis azt csinálta, amit akart. (Mai napig azt hallgatja, hogy "hogy lesz belőled így diplomás ember, ha nem jársz be a suliba?" A dologhoz hozzátartozik, hogy a páromat nagyon nem érdekli az, amit tanul, de amit dolgozik, az igen, így inkább majd azt tanulná, de amíg a szülőknél lakunk, ők havi x ezer ft anyagi hozzájárulást követelnek, így nincs pénz tanulni és ezt sem értik meg)

Sajnos, átérzem már minden kedves anyós-tapasztalt érzéseit. :) De fel a fejjel! Ennél jobb lehet! :D

2009. márc. 17. 08:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem már a fejemre nőtt,én is túl közel engedtem.Nem messze lakik és élből eltudja játszani a hülyét.A párom nem egyszer mondta neki, hogy nem kell nálunk lenni egy nap 5×,de falra hányt borsó!!!!Még idejében lépj ne járj úgy mint én.....
2009. márc. 17. 11:58
 14/16 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó vagyok.Ha lehet messzire költözzetek tőle....
2009. márc. 17. 11:59
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ki irta a basbellutost?:)))) Folynak a konnyeim, te mar kiprobaltad?<--- én írtam a base ball őtöst nem nem próbáltam nekem Fa testápoló felíratú van és a nagyapámat fenyegettem vele 8 évesen:D
2009. márc. 17. 19:54
 16/16 A kérdező kommentje:
A baseball ütős tipp (is) nagyon jó! :D Ha találok, mindenképpen ki fogom rakni. Költözés tervben van, de az még egy kis idő... addig viszont ki kell bírni! :)
2009. márc. 17. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!