Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig működhet egy olyan...

Meddig működhet egy olyan kapcsolat, ahol az egyik fél nem tudja, hogy melyik nemhez vonzódik?

Figyelt kérdés

Barátnőmmel 3 éve vagyunk együtt, már az ismerkedés elején megtudtam, hogy biszexuális. Minden rendben volt, összeköltöztünk, láthatóan szeretett, de pár hónapja vettem észre, hogy ingerült, lehangolt. Kiderült, hogy megtetszett neki egy nő, aki a hasonló beállítottságú legjobb barátnőjének barátja. Rengeteget beszéltünk erről, szerencsére őszinte volt hozzám. Sok zokogás, meg dráma közepette átbeszéltük a dolgokat, mit vár a jövőnktől, mit vár tőlem stb. Annak ellenére, hogy azt mondja, velem akar élni, nem hiszek neki, mert még mindig a nőért van oda láthatóan, a viselkedéséből leszűrhető. Mégis mit kéne tennem ezek után? Nem tudom már, hogy mit akar, én meghallgattam, bár nagyon nehéz volt hallani, hogy más tetszik neki. Azt mondja, várjuk meg, amíg elmúlik, mert engem szeret, csak kell neki idő, hogy átgondolja a dolgait. Miért nem tudja, hogy melyik nemhez vonzódik, miért ingadozik? Azt már kezdetektől tudom, hogy "kivételes" férfi vagyok az életében, mert eddig csak lányokkal járt. Hogyan tovább? Már engem is nagyon megvisel, mert vele képzeltem el a jövőmet.

26/F

2011. máj. 21. 23:56
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Hagyd ott szerintem. Előbb-utóbb le fog lépni egy nővel, lehet, hogy gyereketek is lesz addigra, ne alázd meg magad.
2011. máj. 22. 00:02
 2/7 anonim ***** válasza:
79%
Én azt gondolom, hogy ő küzd magam ellen. Mivel elötted csak lányokkal járt. Szerintem vágyik családra, boldog párkapcsolatra, kiegyensúlyozott életre amit elvár tőle a társadalom és valahol ő is erre vágyik. De attól még tény marad, hogy ha most megingott a dolog benne egy nő miatt, akkor mi lesz később? Amikor már családotok lesz, amikor "rendeződött" a kapcsolatotok mindig ürességet fog érezni és keserű lesz mivel nem ez amir vágyik! Mert ha ez volna és elmondásod alapján jól megvoltatok akkor nem vetett volna szemet egy másik nőre. Másrészt pedit neked sem szerencsés felállás jogod van a boldogsághoz hogy valakinek te jelents mindent és ne keljen azon aggódnod hogy mikor lép be az életetekbe egy másik nő aki miatt elbizonytalanodhat! Szerintem szakítanotok kellene, de persze én ezt nem tudom megítélni. Csak mint külső szemlélő mondom hogy én így látom a helyzetet.
2011. máj. 22. 00:07
 3/7 anonim ***** válasza:
89%
Hát érdekes egy helyzet. De ha lefordítjuk a teljesen heterók nyelvére, ez olyan, mintha megbeszélném a barátommal, hogy most egy másik pasi jobban bejön, de nem tudom, hogy mit tegyek.. Abszúrd egy helyzet, nem? Szerintem várj egy kicsit, bár sok esélyt én sem látok, sajnálom.
2011. máj. 22. 00:15
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én azt hiszem, nemtől függetlenül ha valaki tökéletesen boldog a partnerével, akkor nem tud a szívébe harmadik személy férkőzni. Bizonyára bízik benned és szeret téged, hiszen kiöntötte a lelkét, de ez nem lehet szerelem, mert akkor másnak nem maradna hely odabenn.. Harcol saját magával egy olyan élet között, amit az esze választ, és egy olyan között, amit a szíve. Te kivel maradnál szerinted a helyében? Azzal, akit igazán szeretsz, vagy azzal, akivel kellene? Nem tehet egyikőtök sem a kialakult helyzettől, de nem hiszem, hogy ennek a kapcsolatnak túl hosszú jövője lenne, akár téged választ ez alkalommal, akár nem. Sajnálom, ha pesszimista voltam:(
2011. máj. 22. 00:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ez semmivel sem másabb mintha egy pasiért lenne oda. Kezeld így a problémát, hogy egy másik pasasba szerelmes, mondjuk aki nős... Mit tennél? Máltai szeretetszolgálat vagy nehát, hogy jaj drágám ,várjuk meg míg elmúlik, mert hát abból a kapcsolatból neked semmi jó nem származhat, hiszen nős, meg úgyse vállalna fel téged, de én itt maradok neked mint biztos pont, és majd én megvigasztallak... :) Ne legyél már marha :)

lehet hogy a pasikat is szereti, ez mellékes, mert téged nem úgy szeret. persze szeret mint barátot, mint nagyon kedves valakit. de nem úgy szeret ahogy egy párkapcsolatban vagy egy házasságban kellene. erre nem lehet hosszú távon építeni. legalábbis szerintem. Persze ha te sem vagy szerelmes, akkor mellette maradhatsz amíg bele nem szeretsz valaki másba.

De még ha el is fojtja magában ezt a szerelmet a másik nő iránt, sose találkoznak többet, attól még irántad nem fogja azt érezni amit kellene. És majd jön egy másik nő vagy pasi akibe beleesik. A helyzet az hogy a jövőért te is felelős vagy. ha elfogadod ezt a helyzetet és együtt maradsz vele, ő elmondta az igazat, utána, évek múlva ha már gyerek is lesz, és lelép mert netán viszont szereti egy másik valaki, akkor nem hibáztathatod, hiszen ez benne volt a pakliban, mármint világos hogy beléd nem szerelmes, ergó, lesz más akibe viszont az lesz, és akkor fennáll a lehetőség hogy lelép. És igaza lesz a csajnak, hiszen ezt te már most tudod és ennek ellenére vele maradtál, tehát nem vádolhatod semmivel. Mellesleg ez szerelmi házasságnál is előfordulhat, de szerelem nélkül meg pláne.

Ja igen, és ilyenkor szoktak jönni a dumával, hogy jaj pedig rááldoztam a fiatalságomat, meg egy csomó pénzt aztán ez a hála... elvesztegettem egy csomó időt rá és mégis elhagy... na ilyet nem mondhatsz a végén, hiszen te mindennel tisztába voltál. Akkor maradj vele, ha úgy érzed akkor is megéri ha teszem azt 5 év múlva egy gyerekkel hagy el. Ha neked ez így megfelel akkor jó, ha nem akkor most lépj ki.

Mindenkivel előfordul hogy szerelmes valakibe, nagyon, és kiderül hogy a másik ezt nem tudja viszonozni. nagyon tud fájni, de ez van. én is voltam így, szerintem mindenki. de túl lehet élni, kis idő és elmúlik. aztán már később azt se fogod tudni mit ettél rajta annyira :)

32/N

2011. máj. 22. 08:38
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy milyen nemű az akiért egy szó miatt elhagyna. Ezt vedd figyelembe.
2011. máj. 22. 08:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezt szerintem kétféleképpen lehet kezelni/felfogni. Vagy olyan párt kéne találnia a barátnődnek, aki hasonló beállítottságú és esetleg a kapcsolat elején lefektetik, hogy azonos neműekkel folytatott kapcsolat belefér. Vagy a másik, hogy te elfogadod, hogy megvan ez a kilengése és tolerálod, hogy néha nőkkel is van. Mindegy, szar egy helyzet. Szerintem keress egy stabil nőt, mert látszik, hogy ezt te úgysem tudnád soha elfogadni, teljesen soha nem tudnál vele boldog lenni. Amúgy szerintem ha a barátnőd eddig csak nőkkel járt, akkor inkább leszbikus mint biszex.

25 N

2011. máj. 22. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!