Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lehet hogy e miatt fogunk...

Lehet hogy e miatt fogunk szakítani? 5 éves kapcsolat e miatt ér véget?

Figyelt kérdés

Barátom mindig azt mondja, hogy nem foglalkozom vele eleget. Nem vagyok kedves, nem vagyok figyelmes.

Ő hetente jár külföldre, egy munkással együtt. Régebben mindig csináltak neki az anyjáék kaját, utravalóra. De egy ideje már nem csinálnak. Én ritkán adtam neki ezt azt, ami volt itthon pl: egy kis dobozka sütit meg egy almát, ilyesmit, ami épp volt itthon. De az a helyzet, hogy nálunk, elég kevés kaja van itthon mindig. Elég kevés pénzből élünk, és sokszor a kaján kell spórolni.

Barátom meg a fejemhez vágja, hogy én nem gondolok rá, nem csinálok neki kaját, közbe meg a munkás aki vele megy, egy táska kaját visz.

Aztán amikor mondtam neki, hogy vegyen valamit, hozzávalót és elkészítem amit szeretne, akkor meg az a baja, hogy nem akarja hogy itthon anyám, vagy tesóm meg elszedjék a felét. (pl kirántott halat kellene sütni, vesz 1000 ft-ért, de anyám meg elszedné a felét, mert amúgy anyám is elég fura természetű személy, barátom utálja, meg anyám is utálja a barátomat persze ezt nyíltan sosem vállalták, mindig csak én hallgatom hogy szidják egymást)

Aztán barátom erre azt a megoldást találta ki, hogy megveszi, csináljam meg náluk. (ugyanis nem élünk még együtt) De nekem meg semmi kedvem az anyja konyhájában sütni-főzni, mikor az anyja is otthon van. Nagyon kellemetlennek érezném a helyztet, sőt páromék konyhája fölöttébb gusztustalan. (pl a maradékokat egy moslékos vödörbe öntik, úgy viszik ki a disznónak 2-3 naponta, és rettentően büdös, hányingerem van a szagtól, a lefolyóból is borzalmas bőz jön fel, arról nem is beszélve, hogy az összes tányér és evőeszköz tiszta zsíros, ragacsos, megfogni sincs gusztusom.

Szóval itthon nálunk nem lehet, mert anyám elszedne belőle és párom meg ezt nem szeretné. (egyébként a párom volt olyan idő, hogy mindennap nálunk evett, szóval én úgy gondolom, hogy hiába utálja az anyámat, azért nem kellene sajnálni 8 db halrúdból 1db-ot)

És akkor én vagyok a sz*r, mert nekem "nincs kedvem" náluk főzőcskézni. Hát inkább nincs gusztusom, mert kellemetlen nekem a dolog. És mindig azt hallgatom, hogy én nem szeretem őt, nem gondolok rá stb.

És olyanokat mond, hogy eddig azért dolgozott, hogy majd kettőknek jó legyen, de most már úgy gondolja, hogy csak magáért teszi.

Olyan is van, hogy ha náluk vagyunk, nálunk itthon semmi kaja nincs, ő meg lemegy enni nekem meg nem hoz semmit fel. Én egész este éhesen kuksolok. Ugyanis az ő anyja is elég fukar, sosem kínál meg semmivel. Volt már olyan régebben, hogy párom akart nekem kaját hozni, le is ment a konyhába mikor nem volt bennt senki, de az anyja meg mindig direkt bemegy a konyhába ha párom is ott van. szóval nem is tudna nekem hozni még ha akarna sem. (sunyiba)

Aztán párom úgy gondolja, hogy nekem mindig az ő kedvébe kellene járnom, őt ki kellene szolgálnom ha jön hozzám. Kb úgy gondolja, hogy az a fontos hogy ő egyen (mert ő fizikai munkát dolgozik) az hogy én meg eszek-e vagy sem már másodlagos. (mivel nő vagyok kevesebbet egyek, meg egyem azt ami maradt) Otthon egyébként ezt szokta meg. Az anyja egy szál bél, 45 kilós asszony és mindig a maradékot eszi, csak hogy a fia meg a férje jól lakjon.

Szerintetek mi lenne a jó megoldás erre a helyzetre?

Párom is hibás? Vagy én vagyok a hü**e?

(egyébként nekem még nincs keresetem)

2011. máj. 15. 11:42
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Igazságtalannak érzem. Mert én 15 napot dolgoztam azért, diákmunkával, hogy legyen 45 e ft-om, hogy 1 hétre elmehessünk a balcsira, ő meg 2 napot láblógatva megkeresi ugyanezt a pénzt.
2011. máj. 15. 12:06
 12/20 A kérdező kommentje:
Azóta sem voltunk nyaralni..
2011. máj. 15. 12:07
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
De most akkor mi is a problémád pontosan? Hogy neki jobb munkája van, mint neked? Hogy nem pénzel? Vagy hogy nem etet? Te sem akarod őt etetni. Önzőek vagytok mindketten, a kapcsolatotok rég nem a szerelemről szól. Jobb lesz nektek egyedül.
2011. máj. 15. 12:10
 14/20 A kérdező kommentje:

Az a problémám, hogy nem veszi észre, hogy nekem sokkal többet kell dolgoznom ugyanannyiért mint neki.

Az a baj, hogy ő ezt nem érti meg, és képes megenni az én kajámat, eleinte nem is volt ez gond, nem haragudtam érte, de az utóbbi időben már igen, mert ő meg sajnál tőlem mindent.

És mivel már én sem vagyok olyan, mint régebben, most meg a fejemhez vágja, hogy nem szeretem.

De ő is megváltozott, régebben 100x önzetlenebb volt, most meg az én kevés pénzemet, abból is amit kajára költök, képes megenni, hogy ő spórolhasson.

És az a gáz, hogy ezen kell mindig veszekedeni : (

Hidd el nem szórakozásból írtam ki a kérdést, hanem azért, mert ezek a problémák heti szinten előjönnek. Nemtudom mit tegyek. Képtelen lennék elviselni, hogyha szakítanánk és neki új barátnője lenne, összeomlanék, nem bírnám elviselni. De közben meg van egy csomó dolog amit máshogy gondolunk, nemtudom hogy hogy működne ez tovább?

2011. máj. 15. 12:15
 15/20 anonim ***** válasza:
81%
Jajjsitenem. Megint egy képtelen lennék otthagyni szöveg. Vagy meg tudod beszélni ezeket vele, vagy otthagyod. Ha meg nem tudod megtenni, megérdemled, hogy kihasználjanak. Ne haragudj, de ez a "képtelen vagyok rá" nyávogás rendkívüli módon fel tud húzni.
2011. máj. 15. 12:22
 16/20 anonim ***** válasza:

Szerintem itt nem a pénzen van a hangsúly, hanem a gesztuson. Nekem is volt olyan, hogy diák voltam, bevételem néhány nyelvórából volt, de az édeskevés volt. Az akkori barátom nálam lakott, semmit nem adott bele a költségekbe. De amikor reggel félkómásan szembesültem azzal, hogy megette az utolsó szelet kenyeret, nem voltam vidám.

Nem azért, mert annyi pénz, hanem alapvető udvariasság, hogy mielőtt elpusztítunk valamit, megkérdezzük a másikat, hogy kér-e belőle.

A férjem ha vesz magának egy üdítőt, a felénél megkínál, hogy kérek-e vagy nekem is hozzon-e. Nem azért, mert 200 ft gondot jelentene, hanem egyszerűen figyelmes.

Ha fogy a kávé, akkor vagy szól vagy lemegy és vesz egy csomaggal, mert tudja, hogy reggel rossz szembesülni azzal, hogy nincs itthon üzemanyag.

Ez inkább az empátiáról vagy annak hiányáról szól.

2011. máj. 15. 12:46
 17/20 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs.

Ha szereted, akkor nem kéne a pénzen nyavalyogni. És ha te többet dolgozol, mint ő? Ha egyszer te otthon leszel gyesen, akkor nem fogsz enni, mert nem dolgozol?

Ez az egész úgy hülyeség, ahogy van.

Van közös kassza, és van külön kassza, de egyik sem úgy működik, hogy a másik szájából nézed ki a kaját.

Én pl. az árvajáradékomból tartom el magam, és a párom is. Én nem látom értelmét hogy ennyi bevétel mellett dolgozni menjek suli mellett, mert így is eléggé leterhel.

Ő meg vakarássza a tökét, 2 hónap múlva kezd a munkahelyén, mert ráér, én addig mindent kifizetek helyette.

Utána fordul a kocka, ő fog fizetni rám, és így fair.

Aztán ha én is melózok, közös kasszán leszünk, és nem a pénzen fogunk lovagolni. 20/L

2011. máj. 15. 12:50
 18/20 anonim ***** válasza:

"És olyanokat mond, hogy eddig azért dolgozott, hogy majd kettőknek jó legyen, de most már úgy gondolja, hogy csak magáért teszi. "

Én ennél a mondatánál dobtam volna ki.

2011. máj. 15. 13:01
 19/20 anonim ***** válasza:
79%

Megértem, hogy ha keservesebb munkával jön össze ugyanaz a pénz, akkor megbecsülöd, de szerintem ennek a kapcsolatnak nem sok jövője van. Megszoktátok egymás mellett ezt az életet, jó így együtt nektek, de nem érzed jól magad ebben a kapcsolatban, a pénz miatt, a szülők miatt, a barátod hozzáállása miatt, nem sok jót tudok említeni, és szerintem te is csak az évekkel ezelőtti emlékeket tartod jónak.

Az alapján, amit írtál, nekem az a véleményem, hogy lépj ki a kapcsolatból.

2011. máj. 15. 13:06
 20/20 anonim ***** válasza:
Hát ez gáz. Te is zsugori vagy, de azt megértem, mivel neked kevés pénzed van. A barátod meg sokat keres, ennek ellenére sajnálja anyudtól azt a darab akármit(a gáz mondjuk nálatok fogyna míg készíted) meg magától is sajnálja a jót,de ha neked van azt fel tudja zabálni meg sírni tud, hogy kaja kell. Nagggyon zsidó a pasid, már bocs. Normális pasi megértené és ha látná, hogy szegények vagytok direkt vinne úgy kaját, hogy "véletlenul" megmaradjon belole. Nem hogy még kellemetlen helyzetbe hozzon...
2011. máj. 15. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!